نشست کارگروه مشترک همکاریهای علمی فرهنگی
در نشست کارگروه مشترک بنیاد نخبگان استان، پارک علم و فناوری استان، معاونت فرهنگی اجتماعی و مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی بر اهمیت پیشبرد تعاملات علمی و فرهنگی بین بنیاد، دانشگاه و پارک علم و فناوری تاکید شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان اردبیل، در نشست کارگروه مشترک بنیاد نخبگان استان، پارک علم و فناوری استان، معاونت فرهنگی و اجتماعی و مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی که با حضور دکتر مهدی داوری رئیس بنیاد نخبگان استان، دکتر عباس فنی اصل معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی، دکتر یوسف عباسپور رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل و دکتر نعمت هدایت رئیس مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد، بر گسترش تعاملات و همکاریهای چندجانبه تاًکید شد.
در این نشست، دکتر مهدی داوری به بازدیدهای علمی- صنعتی که با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار شد اشاره کرده و این برنامه را از برنامههای مشترک ادامهدار با هدف ترویج و تقویت روحیه خودباوری مستعدان و دانشجویان با آگاهی از دستاوردهای ملی و نیز آشنایی اعضای انجمنهای علمی با روشهای کسب و کارهای دانش بنیان عنوان کرد.
ایشان ضمن توضیح برخی طرحها و تسهیلات بنیاد ملی نخبگان برای دانشجویان، مخترعان و فناوران، به رویدادهای رقابتی فرهنگی، هنری، قرآنی و مهارتی که اخیراً نامه مکاتباتی از طرف بنیاد استان با دانشگاه، پارک و چند سازمان متولی برگزاری رویداد اشاره و از آغاز فراخوان جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی کشور خبر داد.
دکتر داوری هستههای استاد محور علمی و فرهنگی را از برنامههای جدید بنیاد ملی نخبگان برای ورود دانشجویان کارشناسی به مسیر نخبگی برشمرد و افزود: در این برنامه، اساتید راهبر مورد تأئید بنیاد با ارائه برنامه جامع دانشجویان مستعد را در راستای ارتقای توانمندسازیهای علمی، مهارتی و فرهنگی یاری می نمایند.
رئیس بنیاد نخبگان استان اردبیل به برقراری ارتباط موثر و قویتر بنیاد با انجمنهای علمی دانشگاه تاکید کرد و افزود: جشنواره بینالمللی حرکت جزو رویدادهای نخبگانی است و در همین راستا دانشجویان و دانش آموختگان سایر جشنوارههای فرهنگی، هنری، قرآنی و مهارتی نیز میتواند از مزایای این بنیاد بهرهمند گردند.
دکتر عباس فنیاصل هدف اصلی از برگزاری این نشست را فراهمنمودن بستری لازم برای ارتقای علمی دانشجویان نخبه و تهیه ساختاری منسجم دانست تا بوسیله آن، دریافت حمایتها و تسهیلات قابل ارائه توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی، پارک علم و فناوری، بنیاد ملی نخبگان و مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناوری در دسترستر باشد.
وی شناسایی نقاط قوت دانشجویان و پرورش و بهبود آنرا بسیار ضروری دانست و افزود: در همین راستا تشکیل شورای هماهنگی که به صورت جمعی در جهت همافزایی برای شناسایی، هدایت و رساندن این استعدادها به اهداف مورد نظر گام بردارد، قابل اهمیت است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی از تشکیل کمیته چهار جانبه و تعیین یک رابط برای هر حوزه جهت ایجاد ارتباط فی مابین، تعامل و مشارکت در یکپارچه نمودن تمامی فعالیتها و برنامهها خبر داد.
دکتر یوسف عباسپور رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل با بیان اینکه تشکیل این جلسه در راستای علمیسازی هر چه بیشتر فعالیتهای انجمنهای علمی دانشگاه وظیفهای است که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر عهده پارکهای علم و فناوری و دانشگاهها محول نموده است، عنوان کرد: رسالتی توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به پارک علم و فناوری محول شده تا بتوانیم زمینههای پرورش این استعدادها و نخبگان را فراهم آورده و به سبب آن دغدغه اشتغال جوانان را نیز برطرف کنیم.
وی این توافقنامه را یکی از بهترین ایدههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانست که از این طریق جمع کثیری از دانشجویان از باب دغدغه اشتغال میتوانند رهایی یابند.
رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل تصریح کرد: با ایجاد زمینههای اصولی پیشرفت انجمنهای علمی و با تشکیل هستههای نوآور میتوان بسترهای لازم را برای انجام فعالیتهای نوآورانه و فناورانه فراهم کرد.
دکتر نعمت هدایت رئیس مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی نیز به اهمیت یکپارچهنمودن فعالیتهای مشترک انجمنهای علمی دانشجویی توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی، بنیاد ملی نخبگان، پارک علم و فناوری و مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناوری اشاره کرد و افزود: با عدم جزیرهای نمودن فعالیتها، میتوان مخاطب اصلی را در جهت شناخت و حمایت نخبگان در مسیر مناسب قرار داد و از طریق جذب ایدههای نوآورانه، آنها را شناسایی و هدایت نمود.