بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

دکتر محمود عرفانی

تاریخ تولد : سال 1316

محل تولد : اردبیل

زندگینامه


پروفسور محمود عرفانی، استاد رسمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران (با 30 سال سابقه تدریس)، وکیل دادگستری، در سال 1316 در شهر سردسیر اردبیل متولد شد و تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه انوری و بخشی از تحصیلات متوسطه را در دبیرستان صفوی به پایان رساند. سپس به همراه خانواده‌اش به تهران مهاجرت نمود. دیپلم خود را در تهران دریافت کرد. پس از اخذ لیسانس حقوق از دانشکده حقوق دانشگاه تهران در سال 1349 جهت ادامه تحصیل به فرانسه عزیمت نمود و مدرک فوق لیسانس خود را در سال 1352 از دانشگاه حقوق پاریس اخذ نمود. ایشان در سال 1355 از همان دانشگاه از پایان‌نامه خود در زمینه حقوق تجارت با مطالعه تطبیقی در حقوق فرانسه، آلمان، انگلیس و ایالات متحده آمریکا با حضور 5 استاد مشهور فرانسوی با درجه بسیار افتخارآمیز دفاع کرده و موفق به اخذ دکترای دولتی حقوق گردید که با هزینه وزارت علوم فرانسه به ‌صورت کتاب تکثیر شده است.

استاد عضو آکادمی بین‌الملل حقوق تطبیقی از سال 1362 تا کنون، انجمن بین‌المللی دوستداران حقوق فرانسه از سال 1376 تا کنون، عضو انستیتوی حقوق بین‌المللی فرانسه از سال 1370، عضو انجمن بین‌المللی آموزشی و پژوهشی، ATRIP-WIPO از سال 1379 تا کنون، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز، عضو کانون وکلای کانادا و کارشناس رسمی ثبت شرکت‌ها، اختراعات و علائم تجارتی می‌باشد.

استاد بیش از 20سال است که در کنگره‌های بین‌المللی متعددی در کشورهای فرانسه، انگلیس، بلژیک، هند، ویتنام، ژاپن، چین، برزیل، کانادا، مراکش، سوریه، لبنان، یونان، لوکزامبورگ، مصر، هلند، ایتالیا، ونزوئلا، سوئیس ،کلمبیا (بوگوتا) ، کانادا و اطریش (وین) شرکت کرده و مقالات خود را به زبان‌های فرانسه و انگلیسی ارائه نموده است.

همچنین می‌توانید کلیپ‌های مختصر زندگی‌نامه و گفتگو با استاد دکتر محمود عرفانی، که در پاییز سال 1399 در مراسم نکوداشت ایشان تهیه و تدوین گردیده است را از لینک زیر مشاهده فرمایید.

گزارش مختصری از مراسم تکریم ملی


با توجه به رویکرد بنیاد ملی نخبگان در تکریم از سرآمدان، خبرگان، زبدگان و پیشگامان جامعه با هدف الگوسازی و شناساندن این سرآمدان به جامعه جوان و مستعدین کشور، برنامه‌ها و همایش‌های در این خصوص به صورت ملی و منطقه‌ای و استانی صورت می‌گیرد. بدین منظور بنیاد نخبگان استان در آذر ماه سال 1399 نکوداشت استاد محمد عرفانی را با مشارکت شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل، انجمن حقوق شناسی خانه اندیشمندان علوم انسانی، کانون وکلای کارشناسان رسمی دادگستری، انتشارات جنگل و دیگر ارگان‌ها و سازمان‌ها به صورت مجازی مربوطه برگزار نمود. در پایان برنامه آئین رونمایی از کتاب ارغوان عمر، مجموعه مقالات تقدیمی به استاد فرزانه آقای محمود عرفانی انجام ش. آیین نکوداشت در ساعت 17:30 روز پنجشنبه20 آذز ماه با حضور استاد محمود عرفانی، اساتید و میهمانان مدعو به صورت مجازی و با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد. در ادامه خلاصه ای از سخنان هر یک از سخنرانان بیان می شود.

دکتر زینب تعالی، مجری برنامه:

 

سلام میکنم خدمت همه دوستان و عزیزانی که در این لحظه با ما همراه هستند و ما این افتخار را داریم که از طرف انجمن حقوق شناسی و خانه اندیشمندان علوم انسانی و البته با همکاری انتشارات جنگل در بزرگداشت یکی از مفاخر علمی و حقوقی، جناب استاد دکتر عرفانی، استاد حقوق تجارت در خدمت شما باشیم. اگر چه ویروس کووید 19 بسیاری از رفتارهای ما را تغییر داده است اما این عادت مالوف ما برای بزرگداشت و گرامیداشت اساتید بزرگ را از ما نگرفت و بر آن شدیم تا با همه مشقات و محدودیت هایی که وجود دارد یادی کنیم از بزرگداشت هایی که در سال های قبل توسط انجمن حقوق شناسی و خانه اندیشمندان برپا می شد و سعی میکنیم که همچنان این باب را مفتوح نگه داریم تا انشالله باز بتوانیم حضوری شما را در خانه اندیشمندان علوم انسانی ملاقات کنیم. خوش آمد می گویم و تشکر می کنم که با ما همراه هستید و امیدوار هستم که تا پایان این برنامه اساتید بزرگواری که در مدح و در توصیف شخصیت استاد بزرگی چون آقای دکتر عرفانی آن چه را لازم می دانند از زبان آن ها بشنویم و خصوصا برای دانشجویان و برای کسانی که محضر جناب دکتر عرفانی را به طور مستقیم درک نکردند گمان میکنم این برنامه بسیار لذت بخش و قابل استفاده باشد.

دکتر مجید بنایی اسکویی، استاد دانشگاه علامه طباطبائی:

 

مقام و درجه ای که برای استادی همچون جناب اقای دکتر عرفانی میشود بیان کرد روح والا، الگو و سرمشق بودن ایشان برای جامعه علمی بویژه در عرصه حقوق هست، استادی که همراه با برخی اساتید بزرگ این حوزه، خودم را وامدار این بزرگواران میدانم که تمام تلاش و زحماتشان را در عرصه علم و دانش افزایی این مرز و بوم وقف کرده اند. ایشان در حوزه حقوق بین الملل تالیفات متعددی دارند. حقوق مالکیت فکری در تجارت بین اللمل، حقوق بانکی تطبیقی، حقوق تجارت به زبان ساده و ... بی دلیل نیست که انسان در زندگی دو نوع معلم داره آموزگار و روزگار؛ هر چه با شیرینی از اولی نیاموزی دومی با تلخی به تو می آموزد اولی به قیمت جانش دومی به قیمت جانت چه تفاوتیست چه فرقیست بین این و آن. و واقعا من خودم را مدیون و وامدار استاد عزیز و همه اساتیدی که ازشون کسب علم کردم میدادنم. هرچند مسیری را که این عزیزان پیمودند نتوانستیم به درستی بپیماییم.

دکتر گلدوزیان، دکتری حقوق جزا:

 

دکتر عرفانی یک شخصیتی واقعا مهربان و انسان و با پشتکاری با بسیار زیاد هستند و دلیلش هم آثار و کتب بسیار زیادی هست که توسط دکتر خلق شده و آرزوی سلامتی دارم. به کمک همدیگر سمینارهای مختلف از استرالیا، ویتنام، مصر، تونس، لبنان و در هر حال در کشورهای مختلف اروپایی از فرانسه و انگلستان و اتریش و بلژیک، ایشان در در رشته حقوق و بنده هم در جزا به اتفاق هم انجام میدادیم. و این ناشی از حسن خلق پشتکار و توانایی ایشون در استقامت در مقابل مشکلات وقت هست. ایشان واقعا هم صبور و هم با پشتکار است و یک سمبلی نه تنها برای من بلکه برای همه است. ایشان در بین دانشجویان نیز محبوب هستند و همه به ایشان علاقه دارند و کمتر کسی هست که از ایشان رنجیده باشد.

دکتر ربیعا اسکینی، حقوقدان و استاد دانشگاه قم:

 

دکتر عرفانی انسان بسیار کوشا جدی و بسیار علاقه مند به کارش هست و به دانش حقوق، رشته ای که انتخاب کرده واقعا نسبت به آن عاشقانه عشق می ورزد. شاید 80 درصد زمان زندگیش رو در حقیقت به کار و کوشش در جهت علم حقوق می گذارد. انشالا در آینده هم ما شاهد تلاش های ایشان در این راستا باشیم. ایشان همواره انسان پرکاری بوده و هستند و برای ما وجودشان بسیار عزیز است. من اینجا میتوانم شهادت بدهم که ایشان انسان متواضعی و خوش اخلاق و بسیار شوخ هستند. دانشجوها همواره از اخلاق خوب ایشان صحبت می کردند و من میدانم که از نظر خوش اخلاقی ایشان نمونه هستند ایشان انسان بسیار ارام و به خصوص خانواده بسیار خوبی دارند. کارهای علمی ایشان بر همه روشن است از نظر کمی و کیفی کارهای بسیار خوبی ارائه کرده اند. به هر حال آقای دکتر عرفانی افتخار کشور ماست و همه دانشجویان که آنهایی که به طور مستقیم و که به طور غیر مستقیم از وجود ایشان استفاده کردن خودشان را شاگرد ایشان می دانند و از ایشان به خوبی یاد می کنند.

دکتر قائم مقام فراهانی استاد حقوق تجارت دانشگاه تهران:

 

آنچه که ما از زندگی جناب اقای دکتر محمود عرفانی میشنویم سخت کوشی ایشان است یعنی الگوی کار سخت و توان فرسای ایشان با توجه به عشق و علاقه ای که به رشته ای که انتخاب کردند داشتند. می توانم اینجا ادعا کنم که در رشته حقوق تجارت ایشان بیشترین تیراژ تالیفات را داشتند. اساتید معتبر بسیاری بوده و هستند ولی تالیف کتاب همت والایی را می طلبد که در کنار مشکلات و گرفتاری وقت خود را چگونه تنظیم کند تا بتواند این همه تالیفات نفیس و اثار واقعا ارزشمند از خودش بجا بگذارد. این قابل تقدیر هست و میتواند برای دانشجویان حقوق که علاقمند به این رشته هستند الگو باشد. به هر حال راجع به فعالیتهای علمی دکتر عرفانی: مشک آن است که خود بگوید نه آنکه عطار بگوید. آثار ایشان نشان دهنده توانایی های ایشان است. ایشان فردی بسیار توانمند بسیار کوشا هستند.

دکتر عباس کریمی، استاد دانشگاه تهران:

 

دکتر عرفانی فردی هستند که فکر نمیکنم کسی در طول دوران تحصیل دلخور باشند. اطلاعات و دانسته های ایشان همیشه بروز بوده و زمانی هم که دانشجوی ایشان بودم همیشه آخرین کنوانسیون ها آخرین قوانین را مطلع بودند. ایشان اطلاعات جامعی داشتند و با اطلاع بسیار جامعی که داشتند. همیشه در کلاسهای ایشان اطلاعات بسیار جامعی به دانشجویان منتقل می شد. کلاس های ایشان همیشه کلاسهای بسیار گرم و جذابی بود و واقعا دانشجویان از مباحثی که در کلاس و خارج درس مطرح می شد لذت می بردند. یکی از ویژگی های ایشان هم این بود که به استادهای جوان میدان میداند.

دکتر حسین شایقی، رئیس بنیاد نخبگان استان اردبیل:

 

بنده خیلی مسرورم بابت اجرای چنین مراسمی از بابت تجلیل از سرآمدان و بزرگان عرصه علم و دانش این مرز وبوم و واقعا چنین برنامه هایی یک الگوسازی موفق برای ادامه دهندگان این مسیر و مستعدان برتر میباشد که اقدامی شایسته و ضروی و قابل تقدیر میباشد و بنده به نوبه خودم از تمامی اساتید بزرگوار حقوق و دست اندرکارانی که در اجرای این مراسم باشکوه همکاری داشتند کمال تشکر و قدردانی را دارم. در ادامه بخاطر ضیق وقت مراسم پیامی را که شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل در ارتباط با مراسم نکوداشت استاد گرانقدر جناب آقای دکتر عرفانی صادر کردند قرائت می نمایم. «بسمه تعالی» اگر از عالم تکریم کردیم علم تکریم خواهد شد؛ و اگر علم تکریم شود؛ رشد، رواج و گسترش خواهد یافت، و برای آینده کشور بدان نیاز داریم. «مقام معظم رهبری» انسان موجودی حقیقت جو و کمال طلب است که برای تحصیل این دو باید دانش بیاموزد و روح خود را با گوهر ایمان همراه سازد. اینگونه است که خدای دانا و حکیم قدر و منزلت مومنان عالم را بسیار بالا و بلند مرتبه قرار داده و از ایشان به نیکی یاد کرده است. پس بر ماست که اهل علم و ایمان را قدردان و سپاسگذار شان باشیم. الگوسازی از نخبگان و فرهیختگان وظیفه‌ی همه مسئولین است. از این رو بود که در مرداد ماه سال 1397 بمناسبت هفته استان اردبیل، بنیاد نخبگان استان اردبیل با تصویب شورای فرهنگ عمومی استان افتخار داشت که از خدمات علمی و فرهنگی دانشمند برجسته در رشته حقوق جناب آقای دکتر محمود عرفانی که از سرآمدان و مفاخران ملی حوزه حقوق و علوم سیاسی و از فرهیختگان برتر در حوزه علوم انسانی می‌باشد تکریم نماید. چرا که استادان و فرهیختگان بزرگترین سرمایه های یک ملت هستند که میتوانند در توسعه پایدار جامعه نقش داشته باشند. همچنین میتوان تاثیر چنین مفاخرانی را در تربیت نسلهای موفق و اثرگذار مشاهده کرد. برگزاری مراسم تکریم و نکوداشت از دو جهت اهمیت دارد. اول اینکه چنین همایش هایی زمینه آشنایی نسل آتی جامعه بویژه مستعدان برتر و نسل جوان را با بزرگان علم و دانش فراهم می‌کند. دومین اهمیت این که نفس تکریم و تقدیر از افرادی که سالها برای اعتلای جامعه زحمت کشیده اند مقدس است، که باید در تمام اقشار جامعه مورد توجه قرار گیرد. بی تردید هویت هر کشور مدیون مشاهیر، عالمان و بزرگان آن است. بنابراین جامعه علمی و فرهنگی خطه سبلان سرافراز به رهروان بزرگ خود همچون استاد محمود عرفانی می بالد که خدمات بسیار ارزشمندی را در حوزه علوم انسانی و حقوق به کشور عرضه نموده است. در پایان امیدوارم معرفی فرزندان سرآمد این مرز و بوم به آحاد مردم و تکریم از آنان باعث شناخت هر چه بیشتر مردم از رفتار و منش ایشان شده و به ویژه به الگوگرایی جوانان و مستعدان از طریق ارائه زندگی این مفاخر بیانجامد و موجب تقویت سرمایه¬های اجتماعی شود. ضمن سپاس از انجمن علمی حقوق شناسی ایران، خانه اندیشمندان علوم انسانی، انتشارات جنگل و سایر برگزارکنندگان این مراسم تکریم، از درگاه ایزد منان دوام عزت، سلامتی و تداوم حضور مؤثر آن استاد فرهیخته فرزانه را مسئلت دارد. با تقدیم احترام آیت‌اله دکتر سیدحسن عاملی رئیس شورای فرهنگ عمومی و نماینده ولی فقیه در استان اردبیل


 

 

گزارش مختصری از مراسم تکریم استانی


به احترام تأثیرگذاری خاندان صفویه در وحدت دینی و ملی و هویت بخشی دوباره به ملت واحد ایران روز چهارم مرداد ماه با تصمیم شورای فرهنگ عمومی به نام شیخ‌ صفی‌الدین اردبیلی و هفته استان اردبیل در تقویم کشور شده است. در این هفته برنامه های ملی و استانی بسیاری توسط ارگان ها و سازمان های مختلف برگزار می شود. پایان بخش این برنامه ها، برگزاری مراسم روز بزرگداشت شیخ صفی الدین اردبیلی است که در آن به تجلیل و تکریم از بزرگان، عالمان، ادیبان و مفاخر ملی استان اردبیل پرداخته می شود. امسال نیز این مراسم با حضور جناب آقای دکتر مونسان معاون محترم ریاست جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی کشور، استاندار اردبیل، فرمانداران، روسا و مدیران دستگاه های اجرایی، میهمانان و اندیشمندان خارجی و جمع کثیری از مستعدان، فرهیختگان، هنرمندان و خانواده های این عزیزان در محل سالن اجتماعات فدک برگزار گردید.

اهم سخنان دکتر علی اصغر مونسان

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در این مراسم اظهار داشت: 4 مرداد به نام روز شیخ صفی‌الدین اردبیلی نام‌گذاری شده است که در واقع صفویه، در تشکیل یک حکومت قدرتمند و فراگیر شیعه در ایران مهم‌ترین نقش را ایفاه کرده و این استان نقش حائز اهمیت بسیاری در تاریخ کشور دارد. وی با اشاره به اینکه استان اردبیل دارای ظرفیت‌های جذاب گردشگری است، گفت: صنعت گردشگری به اقتصاد دوم جهان تبدیل شده و طبق پیش‌بینی کارشناسان،‌ این صنعت در سال های نه چندان دور به اقتصاد اول دنیا تبدیل می‌شود. وی افزود: صنعت گردشگری کمترین تأثیر را از تحریم‌های ظالمانه بر علیه جمهوری اسلامی ایران می‌بیند و حتی اگر تعداد گردشگران خارجی به صفر نیز برسد، ظرفیت‌های داخلی گردشگری برای رونق مجموعه‌های سرمایه‌گذاری شده در این زمینه کافی است. وی گفت: صنعت گردشگری افق امیدوار کننده‌ای برای کشور ترسیم می‌کند چرا که ظرفیت ایجاد اشتغال در این صنعت بسیار بالا بوده و اجرای پروژه بوم‌گری نیز برای رونق روستاها و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی در دستور کار قرار دارد. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور افزود: استان اردبیل از ظرفیت‌های گردشگری زمستانی نیز به خوبی برخوردار است و امیدواریم که با تصویب طرح تعطیلات زمستانی در مجلس شورای اسلامی، گردشگری زمستانی نیز در این استان توسعه پیدا کند.

اهم سخنان استاندار اردبیل:

استاندار اردبیل نیز در ادامه این مراسم اظهار داشت: با اشاره با نامگذاری روز 4 مرداد به نام روز شیخ‌صفی ‌الدین اردبیلی این اقدام را قدمی مناسب در خصوص ارج نهادن به این شخصیت برجسته تاریخ ایران در 5 و نیم قرن پیش که سبب انسجام وحدت ملی کشور شد ارزیابی نمود و اظهار داشت که برگزاری مراسمات، نشست ها و اجتماعات و برنامه های ملی و استانی در هفته استان اردبیل باعث پیشرفت و توسعه استان خواهد شد. ایشان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های استان اردبیل که برای مردم استان از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است را تکمیل پروژه راه‌آهن میانه اردبیل دانست و اظهار داشت این امر تا سه سال آینده با حمایت یکی از فرزندان نخبه این استان و با مشارکت بانک ملی و بودجه دولتی ظرف مدت 3 سال در اردبیل تکمیل و افتتاح می‌شود.

مراسم تجلیل:

نشان شاهان صفوی و تندیس شاه اسماعیل صفوی به همراه لوح سپاس به عنوان نشان روز شیخ صفی الدین اردبیلی و هفته استان اردبیل ارزشمندترین نشان اهدایی به مفاخر استان می باشد که در این مراسم به پنج تن از مفاخر علمی استان یعنی جناب آقای دکتر محمود عرفانی، دکتر محمد باقر بهشتی، دکتر محمد برزگر جلالی، دکتر سیف اله سیف الهی، دکتر حبیب اله زنجانی و آقای اکبری از سردارن هشت سال دفاع مقدس اهدا گردید.رونمایی از سایت گردشگری استان اردبیل توسط دکتر مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان برنامه پایان بخش این مراسم بود.

 

تصاویر


 

لینک های مربوطه


برای مشاهده پوستر مراسم تکریم اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده مستند فیلم تجلیل از دکتر محمود عرفانی اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده صحفه شخصی دکتر محمود عرفانی اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده طواف شمع دکتر محمود عرفانی اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده هنرنامه دکتر محمود عرفانی صفحه یک اینجا و صفحه دو اینجا کلیک نمایید.

برای مشاهده فیلم گفتگو با دکتر محمود عرفانی اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده مستند زندگی‌نامه دکتر محمود عرفانی اینجا کلیک بفرمایید.

 

لیست اخبار صفحه :1
اردوی جهادی شهرستان نیر
اردوی جهادی

اردوی جهادی شهرستان نیر

بنیاد نخبگان استان اردبیل، اردوی جهادی در مدرسه 17 شهریور شهرستان نیر برگزار کرد.

طرح ایران گشت(دانش پویان سبلان)

طرح ایران گشت(دانش پویان سبلان)

دانش آموزان روستای سامیان اردبیل در قالب طرح ایران گشت از نمایشگاه هفته پژوهش و موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی بازدید کردند.