بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

دکتر جواد وهاب زاده

تاریخ تولد : سال ۱۳۲۲

محل تولد : اردبیل

زندگینامه


دکتر جواد وهاب‌زاده منشی در اول بهمن ماه ۱۳۲۲ در کوچه ارمنستان چشم به جهان گشود. تعلیم و تربیت را از محضر پدر و مادر شروع کرد و سپس تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در مدارس رشدیه و شاه اسماعیل و دبیرستان صفوی اردبیل به پایان رساند. او که در تمام مقاطع تحصیلی بدون استثنا با معدل بالا شاگرد اول بود پس از اخذ دیپلم ریاضی در خرداد ۱۳۴۲ با موفقیت در کنکور دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه تهران از مهر ماه همان سال تحصیلی، پزشکی خود را آغاز و با احراز رتبه اول کلاس ۳۰۰ نفری دانشکده مورد تجلیل و تحسین مقامات وقت قرار گرفت. بعد از فارغ‌التحصیلی در اول تیرماه ۱۳۴۹، از اول آبان ماه همان سال به مدت دو سال افسر وظیفه‌ی بهداری ژاندارمری اردبیل بود.

قبل از شروع خدمت نظام وظیفه چند صباحی در ماهان کرمان و بعد از پایان خدمت وظیفه نیز چند صباح دیگر در پارس‌ آباد مغان مسؤولیت درمانگاه‌هایی را عهده‌دار شد. دکتر وهاب‌زاده زمانی که انترن مرکز طبی کودکان تهران بود، در امتحان معروف ECFMG آمریکا موفق و پس از سپری شدن خدمت وظیفه جهت تحصیلات تخصصی و تکمیلی با هواپیمای پان آمریکن که بلیت آن را بیمارستان مموریال شهر آلبانی مرکز ایالت نیویورک فرستاده بود، در تیرماه ۱۳۵۲ عازم ایالات متحده آمریکا گردید و به مدت یک سال در همان بیمارستان دوره انترنی را سپری و پس از آن یک سال نیز رزیدنت پاتولوژی در بیمارستان سنت جوزف شهر پاترسون ایالت نیوجرسی شد. علاقه او که اکنون به مرز سی سالگی رسیده بود، وی را به مطالعه و پژوهش تخصصی در رشته بیماری‌های اعصاب و روان کشاند و سه سال رزیدنتی بخش اعصاب و روان بیمارستان برگن پاینز در شهر پاراموس نیوجرسی را که وابسته به دانشگاه معتبر و معروف کلمبیای نیویورک و انستیتوی روانپزشکی ایالت نیویورک است، سپری و در تیرماه ۱۳۵۷ به اخذ تخصص بیماری‌های اعصاب و روان نایل و عضو انجمن روانپزشکی آمریکا شد.

دکتر وهاب‌زاده در سومین سال اقامتش در آمریکا در امتحان بورد ایالتی (Flex) واشنگتن دی‌سی، مجوز پروانه طبابت و داشتن مطب در پایتخت آمریکا را اخذ کرد که با تمدید مرتب آن اعتبار آن را تا امروز حفظ کرده است. علی‌رغم موفقیت‌‌ها و دست‌آوردهای مذکور و دعوت مراکز درمانی متعدد و معتبر آمریکا به منظور همکاری و استخدام، دکتر وهاب‌زاده نگاه‌های نیازمند همشهریان خود را از فرسنگ‌‌ها دور حس می‌کند و همه پیشنهادها را رد کرده و در همان تیرماه ۱۳۵۷ با کوله‌باری از دانش و تجربه و عشق و شور خدمت به شهروندان به ایران مراجعت و ترجیح می‌دهد که اگر شمعی باشد، خانه و کاشانه خود را روشن سازد و اکنون دیار کهنسال اردبیل، نزدیک چهل سال است که از خدمات او در تسکین آلام و رنج‌های روحی و جسمی هزاران زن و مرد و کودک و جوان و پیر به عنوان اولین متخصص و بنیانگذار خدمات تحصصی اعصاب و روان از جمله الکتروشوک تراپی و الکتروآنسفالوگرافی بهره‌مند می‌شود.

دکتر وهاب‌زاده در کنار طب و طبابت علاقه‌ای هم به جهان هنر و ادبیات از خود نشان می‌دهد و گهگاه مقالات غیرپزشکی در زمینه‌های مختلف ادبی، تاریخی، علمی ونوشته و گاهی نیز به سرودن شعر می‌پردازد و در عرصه‌های اجتماعی نیز فعالیت می‌کند که به رئوس آن‌‌ها درزیر اشاره می‌شود:

الف: فعالیت‌های اجتماعی :

۱ـ تلاش و همکاری در تأسیس و راه‌اندازی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل

۲ـ عضویت در هیأت پیگیری مسائل شهرستان اردبیل به ویژه در رابطه با استان شدن اردبیل در بین سال‌های ۱۳۶۸ تا 1372

۳ـ تلاش و همکاری با معتمدین و مسؤولین استان جهت کسب مجوز دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل و معرفی شدن به عنوان نخستین رئیس دانشگاه علوم پزشکی به وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی که با تشکر از حسن نظر انتخاب‌کنندگان نسبت به خود از قبول آن اعتذار خواست.

۴ـ عضویت در شورای پژوهشی و شورای انتشارات و شورای علمی و آموزش دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد و تدریس دروس متعدد که این فقره‌ی اخیر یعنی امر تدریس، نه از مقوله کار گل بلکه از مقال کار دل برای اوست. وی در کلاس درس ضمن تدریس علوم پزشکی، درس انسانیت و محبت و ادب و اخلاق پزشکی را نیز چاشنی درس رسمی می‌نماید و همین ویژگی او را به کسب افتخار استادی نمونه و پزشک نمونه نایل کرده است.

ب: فعالیت‌های علمی :

۱ـ ترجمه و تألیف کتاب«مباحث عمده در روانپزشکی» در سال ۱۳۶۶ که در دانشگاه‌های علوم پزشکی به عنوان کتاب درسی انتخاب و تاکنون سه بار تجدید چاپ شده است.

۲ـ تألیف کتاب سندروم‌های روانپزشکی

۳ـ انتشار بیش از پنجاه مقاله پژوهشی در زمینه‌های مختلف در مجلات و نشریات مختلف مرکز که بعضی از این مقالات در طی سال‌‌های اخیر از سوی مؤلفین در کتاب‌‌ها باز چاپ شده است.

۴ـ استاد راهنمای تعداد زیادی از پایا‌ن نامه‌های دکترای پزشکی

ج: فعالیت‌های ادبی :

چنان که اشاره رفت، دکتر وهاب‌زاده علاقه خاصی نسبت به شعر و هنر و ادبیات داشته و در همین راستا سال‌‌ها در انجمن ادبی حافظ اردبیل به شرح غزلیات لسان‌الغیب پرداخته است و بخشی از فعالیت‌های ادبی او عبارتند از:

۱ـ تضمین و تخمیس برخی از غزلیات حافظ

۲ـ ترجمه‌ی برخی از غزلیات و رباعیات حافظ به زبان آذری

۳ـ سروده‌هایی در قالب غزل، مثنوی، قصیده، قطعه، رباعی به زبان فارسی و آذری و نیز سرودن ماده تاریخ در مناسبت‌های مختلف که در همین مقوله خلق ماده تاریخ در بین شعرای شهر، چهره‌ای آشنا شده است و مجموعه‌ای از سروده‌های او در دست انتشار است.

دکتر وهاب‌زاده در سال ۱۳۵۲ در آمریکا ازدواج می‌کند و همسرش نیز فارغ‌التحصیل دانشگاه تهران و دارای لیسانس در دو رشته پرستاری و مامایی است. ثمره‌ این ازدواج، سه پسر است و موفقیت‌های چشمیگر این فرزندان است که چند سال قبل در مراسمی در دانشگاه، عنوان و لوح پدر نمونه را نصیب او کرد.

دکتر وهاب‌زاده در سال ۱۳۶۸ برای تسهیل و فراهم ساختن تحصیل فرزندان خود عازم آمریکا می‌شود و در همان بیمارستان برگن پاینز شروع به کار می‌کند ولی به درخواست همکاران و مسئولین و امام جمعه که نیاز مبرم مردم شهر را به خدمات او یادآور شده بودند، از اقامت و کار در آن کشور صرف‌نظر و به وطن مألوف خود مراجعت می‌کند. تضمین پراحساس غزلی از حافظ با مطلع «چرا نه در پی عزم دیار خود باشیم» که در نیویورک و چند روز قبل از بازگشت به ایران سروده، یادگار این سفر است.

دکتر وهاب‌زاده در کنار طب و ادبیات، علاقه خاصی نیز به سفر دارد و علاوه بر اکثر ایالت‌های آمریکا به کشورهای کانادا، انگلستان، فرانسه، ایتالیا، اتریش، امارات متحده، باهاما، ترکیه، سوریه و عربستان سفر کرده است و یادداشت‌ هایی از این سفرها تهیه کرده که انتشار این یادداشت‌ها می‌تواند کتابی جالب باشد.

دکتر وهاب‌زاده در مجامع علمی و ادبی نامی آشنا و مایه افتخار هر اردبیلی است. در تأیید این گفته، اشاره به این موضوع ضروری است که در سال ۱۳۷۷ سازمان نظام‌پزشکی کشور طی فراخوانی از کلیه پزشکان کشور درخواست کرد که یک روز از سال را به عنوان روز پزشک پیشنهاد نمایند. در پاسخ به این فراخوان، پزشکان زیادی پیشنهادهایی ارائه کردند که از بین آنها، پیشنهاد دکتر وهاب‌زاده مورد قبول سازمان قرار گرفت.

دکتر وهاب‌زاده با یک سری استدلال علمی و تاریخی روز تولد ابن‌سینا را شایسته انتخاب برای روز پزشک پیشنهاد می‌کند که متن آن در نشریه نظام‌پزشکی چاپ می‌شود و از سال ۱۳۷۷ روز اول شهریور یعنی زادروز ابن‌سینا به عنوان روز پزشک وارد تقویم کشور می‌گردد.

 

گزارش مختصری از مراسم تکریم


برگزاری همایش :

این همایش در ساعت 18:00 روز پنجشنبه 22 آذر ماه با حضور استاد جواد وهاب­زاده و خانوادة ایشان، اساتید و میهمانان مدعو ملی، نماینده ولی فقیه در استان، استاندار اردبیل و مسئولین رده بالای استانی، رؤسا، معاونین و اساتید دانشگاه­های استان، مدیران و معاونین سازمان­ها و ادارات استان، مستعدان برتر، دانشجویان رشته­های پزشکی، دوستان، علاقمندان و پزشکان و هنرمندان استان با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد. سین برنامه در جدول زیر ارائه شده است. در ادامه خلاصه­ ای از سخنان هر یک از سخنرانان بیان می­شود. 

خلاصه­ ای از سخنرانی­ های همایش :

آقای اسحاقی پس از خیرمقدم گویی به ارائه گزارشی از عملکرد شورای انقلاب فرهنگی طی 3 سال گذشته در حوزه بزرگداشت مفاخر اردبیل ارائه کرد. سپس مختصری از زندگی­نامه و فعالیت­ های علمی، فرهنگی و ادبی ارزنده دکتر جواد­ وهاب­زاده ارائه نمود. مدیر کل ارشاد اسلامی استان اردبیل به ضرورت شناخت و معرفی چهره ­های برتر علمی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی تأکید کرد و گفت: در صورتی می­توان به موفقیت و تعالی در حوزه­ های مختلف دست یافت که بتوان از الگوهای برتر و وارسته مدد جست. سید ناصر اسحاقی افزود: چهره‌هایی همچون دکتر وهاب زاده الگوی وارسته فرهنگی و علمی هستند که معرفی و تجلیل از آن­ها وظیفه نهاد های فرهنگی است.

سخنرانی دکتر منصور جعفری رئیس نظام پزشکی اردبیل :

رئیس نظام پزشکی استان اردبیل نیز دکتر وهاب­ زاده را با 40 سال سابقه طبابت و حضور مؤثر در عرصه ­های فرهنگی و اجتماعی جامعه از نخبگان و چهره ­های ماندگار اردبیل دانست. منصور جعفری افزود: دکتر وهاب­زاده علاوه بر خدمت در حوزه پزشکی، در استان شدن اردبیل و انتخاب روز پزشک در تقویم رسمی کشور نقش ایفا کرده و امروز نحوه طبابت و فعالیت­ های اجتماعی وی الگویی برای جوانان است.

سخنرانی استاد عسگر شاهی ­زاده :

استاد عسگر شاهی زاده ، ادیب و شاعر مرثیه­ پرداز اردبیلی نیز در این مراسم گفت: دکتر جواد وهاب­ زاده طبیبی ادیب و انسان دوست است که سکونت در زادگاه خویش و خدمت خالصانه به مردم این دیار را به اقامت در آمریکا و رفاه­ طلبی ترجیح داد. وی افزود: علم ، تخصص و حرفه یک انسان هنگامی ستودنی و قابل ارج است که معنی­ دار بوده و به اصطلاح بر دل­ها بزند و دکتر وهاب زاده از جمله انسان­ هایی هست که دارای چنین علم و تخصصی می­ باشد .

سخنرانی آیت­ الله سید حسن عاملی نماینده محترم ولی فقیه در استان :

آیت الله دکتر سیدحسن عاملی در این مراسم اظهار داشت: باوجود آنکه ایران زمین از تاریخ ، فرهنگ و تمدن ممتاز و ارزشمند برخوردار است و شخصیت ­های تأثیرگذار و فاخر فراوانی از این مرز و بوم در جهان شناخته شده­ اند اما با تأسف در زمینه معرفی این داشته ­های کم نظیر به نسل جوان موفق عمل نکرده­ایم. وی فرهنگ را دغدغه اصلی جامعه کنونی دانست و اظهار داشت: فرهنگ در تمام حوزه­ های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و مدیریتی جامعه نقش مهم خود را نشان می­دهد و وجود کاستی در این زمینه هر جامعه­  ای را که باشد دچار مشکلات و پیامد های منفی فراوان خواهد کرد. وی دروغ، خیانت، نزاع، کلاهبرداری و زیاده خواهی را از جمله مواردی دانست که در صورت افول فرهنگ در هر جامعه ­ای جایگزین صداقت، عدالت، قناعت، همدردی، عواطف انسانی پاک دستی و مانند آنها می­شود. رییس شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل با بیان اینکه نبود الگوهای مناسب در سامانه تربیتی جامعه بسیار خطرناک است، تشریح کرد: رسانه­ها ، شبکه­های اجتماعی، کوچه و بازار آنگونه که شایسته است قادر به معرفی الگوهای مناسب و پسندیده این سرزمین برای جوانان نیستند. آیت الله عاملی ادامه داد: در یافتن و ساختن الگوهای مناسب باید دنبال سوژه ­های خاص و دارای تأثیرات مثبت بود و اشخاصی به عنوان الگو برای نسل کنونی معرفی شوند که هیچگاه علم، تخصص و شرافت انسانی را به مادیات و وعده ­های دنیوی نفروخته­ اند. وی از دکتر وهاب زاده به عنوان یک شخصیت کم نظیر و فردی که در کنار حرفه مقدس پزشکی در زمینه ادبیات، سرودن اشعار نغز و تاثیرگذار و دیگر فعالیت­ های انسان دوستانه در جامعه سال­ها صادقانه تلاش کرده است یاد کرد. او گفت: شورای فرهنگ عمومی با احساس نیاز شدید جامعه به معرفی شخصیت­ های ماندگار و تأثیرگذار از چند سال قبل مصمم شده که اینگونه اشخاص چه آن­ها که به دیار حق رفته ­اند و چه آن­ها که در قید حیات هستند را به نوجوانان و جوانان معرفی کند . 

رونمایی از تمبر یادبود و دو کتاب استاد جواد وهاب ­زاده :

در پایان این مراسم از تمبر یادبود و همچنین دو کتاب "حدیث دل" و " رمز ماندگاری سرود ای ایران ای مرز پرگهر" که به قلم استاد به تحریر درآمده است با حضور مهندس بهنامجو استاندار اردبیل و سایر مسئولین رونمایی گردید.

 

تصاویر


لینک های مربوطه


برای مشاهده پوستر مراسم تکریم اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده مستند فیلم تجلیل از دکتر جواد وهاب زاده اینجا کلیک بفرمایید.

 

 

 

 

 

لیست اخبار صفحه :1
اردوی جهادی شهرستان نیر
اردوی جهادی

اردوی جهادی شهرستان نیر

بنیاد نخبگان استان اردبیل، اردوی جهادی در مدرسه 17 شهریور شهرستان نیر برگزار کرد.

طرح ایران گشت(دانش پویان سبلان)

طرح ایران گشت(دانش پویان سبلان)

دانش آموزان روستای سامیان اردبیل در قالب طرح ایران گشت از نمایشگاه هفته پژوهش و موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی بازدید کردند.