استاد جعفر ابراهیمی نصر
تاریخ تولد : سال 1330
محل تولد : روستای حور(ولکیج جنوبی)
زندگینامه
جعفر ابراهیمی متخلص "شاهـد" از نویسندگان حوزه ادبیات کودک و نوجوان و ادبیات پایداری و جنگ تحمیلی در سال ۱۳۳۰ درروستای حور( ویلکیج جنوبی)، وابسته به شهرستان نمین اردبیل، به دنیا آمد. در یازده سالگی به همراه خانواده ، برای ادامه تحصیل به تهران آمد و درهمان جا سکونت گزید. تحصیلات خود را درتهران تا دیپلم در رشته ریاضی سپری نمود. درسال ۱۳۵۸ فعالیت خودرا درحیطهی ادبیات کودک و نوجوان شروع کرد. او که کارمند وزارت دارایی بود، درسال۱۳۶۰ بنا به درخواست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، به آنجا منتقل شد و مسؤلیت شورای شعر کانون را به عهده گرفت. به مدّت دوازده سال نویسنده برنامههای رادیویی بوده و مسئولیتهای مختلفی از جمله مسئول شورای شعر کانون پرورش فکری، سردبیر جنگ ادبی آیش، دبیر شش دوره جشنواره مطبوعات، دبیر سه دوره جشنواره کتاب کانون پرورش فکری و هفت دوره دبیرجشنواره مطبوعات کودک، چند دوره داوری کتاب سال و در اواخر دهه پنجاه تا اوایل دهه هفتاد با مجله کیهان بچه ها همکاری نزدیک و به مدت دوازده سال همکاری باصدا و سیما داشت. تعداد تألیفات ایشان به بیش از 150 جلد میرسد که برخی از آنها عبارتند از:
جعفرابراهیمی"شاهد" درسال ۱۳۸۶ موفّق به دریافت نشان درجه یک، درادبیات ( معادل دکتری) شد.
گزارش مختصری از مراسم تکریم
فرهنگ یکی از پیچیده ترین ابعاد زندگی اجتماعی بشر به شمار می آید. انتقال فرهنگ جوامع به یکدیگر از طریق ادبیات صورت می گیرد و سبک آفرینان جدید در حوزه ادبیات فرهنگ سازان جامعه می باشند.
با توجه به رویکرد بنیاد ملی نخبگان در تکریم از سرآمدان، خبرگان، زبدگان و پیشگامان جامعه با هدف الگوسازی و شناساندن این سرآمدان به جامعه جوان و مستعدین کشور، برنامه ها و همایش هایی در این خصوص به صورت ملی و منطقه ای و استانی برگزار می شود. بدین منظور بنیاد نخبگان استان اردبیل با حمایت بنیاد ملی نخبگان در آبان ماه سال 1397 همایش ملی نکوداشت از استاد جعفر ابراهیمی را برگزار نمود.
این برنامه با هماهنگی دانشگاه ها و سازمان ها و ادارات مختلف به شکل باشکوهی برگزار گردید.
در ادامه برخی از اقدامات انجام شده طی دور روز برگزاری این همایش ارائه شده است.
سه شنبه 29 آبان ماه 1397 روز اول همایش بزرگداشت:
برگزاری کارگاه آموزشی "شاهد شعر کودک"
این کارگاه آموزشی و نشست تخصصی با حضور نزدیک به 250 نفر از استعدادهای برتر، فرهیختگان، سرآمدان و دانشجویان حوزه ادبیات و علوم انسانی در سالن بصیرت دانشگاه محقق اردبیلی برگزار گردید. در این نشست استاد ابراهیمی به ارائه کارگاهی در خصوص "خصیصه های شعر کودک" پرداختند. ایشان سادگی در همه ابعاد زبانی، لغوی و مفهومی، منطق و تخیل کودکانه، شناخت صحیح از کودکان و ویژگیهای آنان و همچنین استفاده از زبان شعر کودکانه که قابل فهم و درک برای تمامی کودکان در تمامی مناطق کشور بدون استفاده از زبان محاورهای و پایبندی به زبان معیار باشد را از ویژگیهای شعر کودک برشمردند.
"تو بوی سیب میدهی": مراسم نکوداشت مقام استاد ابراهیمی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و تجلیل از نویسندگان برتر استان در حوزه ادبیات کودک و نوجوان
استاد جعفر ابراهیمی قریب به 20 سال در کانون فکری کودکان و نوجوانان به فرهنگ و ادب این مملکت خدمت نموده است. از اینرو کانون پرورش فکری کودک و نوجوان استان با هماهنگی بنیاد نخبگان اردبیل مراسمی تحت عنوان "تو بوی سیب میدهی" با هدف تجلیل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از زحمات این بزرگوار برگزار نمود و در پایان این برنامه علاوه بر استاد ابراهیمی از نویسندگان برتر استان در حوزه ادبیات کودک و نوجوان در حضور استاد ابراهیم تجلیل بعمل آورد.
در این برنامه استاد ابراهیمی با بیان خاطرات خود از دوران کودکی و علاقه شدید خود به کتابخوانی به کودکان و نوجوانان توصیه نمود که هیچ وقت دست از مطالعه و تلاش برندارند. ایشان کتابخوانی را یکی از مهمترین علایق خود برشمردند و افزودند مهمترین علاقه من در زندگی کتابخوانی بوده و چه بسیار شبهایی که در کودکی و نوجوانی زیر نور چراغ خیابان کتابهای داستانی و فلسفی را خواندم و لذت بی بدیلی از آن برده ام.
در این مراسم گروه سرود نوجوانان کانون به خواندن شعری زیبا در خصوص وطن و سرزمین مادری پرداختند. در پایان این مراسم از استاد ابراهیمی و برخی از نویسندگان برتر حوزه کودک و نوجوان استان تجلیل به عمل آمد.
لازم به ذکر است که در پایان این مراسم یکی از سالن های اجتماعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نام استاد جعفرابراهیمی نامگذاری شد.
چهارشنبه 30 آبان ماه 1397 روز دوم همایش بزرگداشت:
صبح روز دوم: مراسم اصلی بزرگداشت استاد جعفر ابراهیمی در سالن اجتماعات بصیرت دانشگاه محقق اردبیلی
این مراسم با حضور میهمانان ملی و استانی از جمله نماینده محترم ولی فقیه در استان اردبیل، استاندار اردبیل، مدیر تکریم و الگوسازی بنیاد ملی نخبگان و جمع بسیار کثیری از استعدادهای برتر، نخبگان، سرآمدان و استادان علاقمندان به شعر و ادب برگزار گردید.
در این مراسم پس از خیر مقدم دکتر حبیبی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی، دکتر شایقی رئیس بنیاد نخبگان استان به ارائه ویژگیهای استاد ابراهیمی در حوزه ادبیات کودک پرداخت. حجت الاسلام یوسف زاده امام جمعه شهرستان نمین به نمایندگی از مردم شهرستان نمین این مراسم تکریم را نشانه احترام به مقام علم و ادب برشمرد. دکتر محسن شاهرضایی مدیر دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان بنیاد ملی نخبگان به ارائه اهداف و رویکردهای بنیاد در خصوص برنامه های تکریم پرداخت و متن ارجنامه را قرائت نمود. آیت اله سید حسن عاملی نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل، اردبیل را خواستگاه علم، فرهنگ و ادب و هنر برشمرد و اظهار داشت که چنانچه کشوری احساس جمعی، تعهد کاری، وجدان کاری، پاکدستی و احساسات انسانی نداشته باشد، پیشرفت ممکن نیست. دکتر سیمزاری از دوستان و همکاران استاد ابراهیمی به بیان ویژگیهای شعری و ادبی استاد ابراهیمی پرداخت. دکتر اسحاقی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل از تعامل بنیاد نخبگان استان با شورای انقلاب فرهنگی استان تقدیر کرد که به شناسایی و معرفی و الگوسازی از سرآمدان استان برای نوجوانان و جوانان همت گماشته است. سرکار خانم دکتر مختاری نماینده رئیس انجمن زبان و ادب فارسی به قرائت پیام رئیس این انجمن پرداخت.
آقای نوری از شاعران استان در مدح استاد ابراهیمی به قرائت شعر پرداخت.
در نهایت استاد جعفر ابراهیمی با بیان خاطرهای از دوران کودکی خود اظهار داشت: که در زمانه ای که اقتصاد و پول حرف اول را در جامعه می زند و جامعه به سوی مصرف گرایی حرکت می نماید و روز به روز ارزش کتاب و تیراژ آن پایین تر می رود و مخاطبان آن کم می شوند، خوشحالم که از اینجانب تجلیل بعمل می آید و من در این لحظه خوشحال و خوشبختم.
در پایان این مراسم از پرتره استاد ابراهیمی رونمایی شد، نشان استان از سوی دبیرخانه روز استان اردبیل به ایشان اهدا گردید، لوح ارجنامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین هدایای تهیه شده از ارگانها، سازمانها و همچنین اهالی شهرستان نمین و روستای حور محل زادگاه استاد به ایشان اهدا گردید.
برگزاری نمایشگاه آثار استاد ابراهیمی در حاشیه این مراسم از دیگر اقدامات این روز بود.
در ادامه استاد به همراه جمعی از مسئولین استان از غرفه اختصاص داده شده به ایشان در محل موزه تاریخ علم دانشگاه محقق اردبیلی بازدید نمودند.
عصر روز دوم: مراسم بزرگداشت مقام استاد جعفر ابراهیمی در روستای حور زادگاه استاد- شهرستان نمین
با توجه به هماهنگی های انجام شده مراسم باشکوه دیگری در روستای حور زادگاه استاد ابراهیمی با حضور نزدیک به 1000 نفر از اهالی این روستا برگزار گردید. برخی از اقدامات انجام شده در این روستا عبارتند از:
تصاویر مراسم
لینکهای مربوطه
برای مشاهده پوستر مراسم تکریم اینجا کلیک بفرمایید.
برای مشاهده طواف شمع استاد جعفر ابراهیمی نصر اینجا کلیک بفرمایید.
برای مشاهده مستند فیلم تجلیل از استاد جعفر ابراهیمی نصر اینجا کلیک بفرمایید.
برای مشاهده بروشور ویژه استاد جعفر ابراهیمی نصر صفحۀ 1 اینجا و صفحۀ 2 اینجا کلیک نمایید.
برای مشاهده هنرنامه ویژه استاد جعفر ابراهیمی نصر صفحۀ 1 اینجا و صفحۀ 2 اینجا کلیک نمایید.