بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

دکتـر سیف‌‌الله سیف‌اللهی

تاریخ تولد : سال 1324

محل تولد : ننه‌کران اردبیل

زندگینامه


دکتر سیف‌الله سیف‌اللهی فرزند دیار سبلان مهرماه 1324در روستای ننه‌کران اردبیل دیده به جهان گشود. استاد که تمام‌وقت و زندگی خود را صرف پژوهش و آموزش در حوزه‌ی اجتماعی و فرهنگی کرده، دانش‌آموخته کارشناسی جامعه‎شناسی از دانشگاه تهران؛ کارشناسی ارشد جامعه‎شناسی از دانشگاه تهران؛ دکترای جامعه‎شناسی با تخصص جامعه‎شناسی توسعه و تحقیقات تطبیقی از دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا و فوق دکترای جامعه‎شناسی و مسائل توسعه در کشورهای درحال‌توسعه از دانشگاه ادینبورو (اسکاتلند) است و در حال حاضر عضو هیئت‌ علمی و دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران است. ایشان علاوه بر فعالیت در دانشگاه مؤسس و رئیس پژوهشکده‌ی جامعه پژوهی و برنامه‌ریزی المیزان و موسسه انتشارات جامعه پژوهان سینا است و بیش‌ترین وقت خود را به راه‌اندازی و انتشار فصلنامه تخصصی «جامعه پژوهی»، تألیف کتاب‌های خود و ارائه‌ی مشاوره‌های پژوهشی به سازمان‌ها و مؤسسات دولتی و غیردولتی و راهنمایی رساله‌های دانشجویی دوره کارشناسی ارشد و دکتری اختصاص داده است.

استاد بیش از 12 اثر تألیفی و ترجمه‌ای ازجمله (جامعه‎شناسی، مباحث و مسائل اجتماعی؛ اقتصاد سیاسی ایران؛ توسعه اقتصادی و برنامه‎ریزی توسعه در ایران) و ده‌ها مقاله علمی و پژوهشی در مجلات داخلی و بین‌المللی در حوزه‌های توسعه، توسعه اجتماعی و اقتصادی و مسائل اجتماعی به رشته تحریر درآورده‌اند.

فعالیت آموزشی و پژوهشی ایشان نظریه‌های جامعه‎شناسی، جامعه‌شناسی توسعه، توسعه اقتصادی ـ اجتماعی ایران، روش‌های تحقیق، گروه‌های اجتماعی، گروه‌های قومی و مسائل اجتماعی ایران است.

کارنامه و فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی استاد سیف‌اللهی فاخرتر و ارزشمندتر از آن است که در این مجال و مختصر بتوان مروری شایسته بر آن داشت. استاد به‌عنوان پایه‌گذار و مؤسس اولین پژوهشکده مطالعاتی و برنامه‌ریزی حوزه اجتماعی در تلاش برای پیوند نظریه و عمل، پژوهش و اجرا بوده و سال‌ها در این عرصه تلاش کرده‌اند.

پژوهشکده‌ی جامعه پژوهی و برنامه‌ریزی المیزان که استاد مؤسس آن هستند، از سال 1364 به‌عنوان یک مــوسسه تحقیقاتی غیردولتی،(NGO)، مستقل، غیر وابسته به سازمانی و خوداتکا، شروع به کارکرده و طی چند سال اخیر گرچه بافراز و نشیب‎های فراوانی مواجه بوده اما موفقیت‌های ارزنده‌ای را در جهت نیل به هدف‌ها و فعالیت‌های پژوهشی، فرهنگی، انتشاراتی و توسعه فرهنگ تحقیقات در سطح کشور کسب نموده است و همواره سعی داشته فعالیت خود را درزمینهٔ تحقیقات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی (انجام تحقیقات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در سطح ملی و بین‎المللی؛ انتشار نشریات تخصصی، نیمه تخصصی به‌طور مستقل و با همکاری سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی؛ برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه و بلندمدت از سطح کاردانی تا دکترا) به نحوه شایسته انجام دهد. بی‌شک پایه‌گذاری، اثربخشی و اعتبار به عرصه‌های پژوهشی ازجمله «گروه‌های اجتماعی، جامعه‌شناسی اقلیت» و «توسعه اجتماعی و اقتصادی بومی» مرهون و مدیون زحمات و اندیشه‌ها و فعالیت‌های خستگی‌ناپذیر این استاد بزرگوار است.

در راستای ترویج و نهادینه کردن مفاهیم و عرصه‌های پژوهشی که ذکر شد به‌زعم استاد مطالعه و تحقیق در جهت شناخت زمینه‎های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی به‌منظور هماهنگ و همسوسازی ساختارهای موجود باهدف‌ها و خط‌مشی‌های رشد و توسعه پایدار، از بنیادی‎ترین نیازها و ضرورت‌های یک جامعه به شمار می‌آید و کشور ما همانند سایر کشورهای درحال‌توسعه، از یکسو در شبکه درهم‌تنیده نظام جهانی و فرآیند جهانی‌شدن قرارگرفته و از سوی دیگر در فرآیند دستیابی به توسعه اقتصادی ، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی درون‌زا و پایدار با مسائل و تنگناهای ساختاری و کارکردی داخلی و خارجی پیچیده‌ای مواجه است و تکاپو برای یافتن راهکارها و سازوکارهای بهینه، مناسب و پایدار باهدف خروج از تنگناها و دشواری‌ها فقط از طریق تحقیق و برنامه‎ریزی امکان‎پذیر است. زیرا، با چنین رویکرد و اقدامی است که می‌توان با استفاده بهینه از فرصت‌ها ، امکانات بالفعل و بالقوه از بحران‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی پیشگیری نموده و راه را برای برون‌رفت از توسعه ناموزون، ناهماهنگ و ناپایدار کنونی گشود. با توجه به چنین رویکردی است که گروهی از متخصصان کارآمد، استادان و پژوهشگران دانشگاهی و غیردانشگاهی با دستاوردهای نوین در زمینه‎های روش‌شناسی ، توسعه و نظریه‌های جامع و کاربردی در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در پژوهشکده جامعه پژوهی و برنامه‎ریزی المیزان توسط استاد گردآمده‌اند تا به‌منظور از میان برداشتن و یا دست‌کم با پاسخگویی به بخشی از مشکلات مطالعاتی، تحقیقاتی و برنامه‎ریزی کشور یار و یاور سازمان‎ها و نهادهای تولید و اجرایی باشند.

 

گزارش مختصری از مراسم تکریم


اهم سخنان دکتر علی اصغر مونسان

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در این مراسم اظهار داشت: 4 مرداد به نام روز شیخ صفی‌الدین اردبیلی نام‌گذاری شده است که در واقع صفویه، در تشکیل یک حکومت قدرتمند و فراگیر شیعه در ایران مهم‌ترین نقش را ایفاه کرده و این استان نقش حائز اهمیت بسیاری در تاریخ کشور دارد. وی با اشاره به اینکه استان اردبیل دارای ظرفیت‌های جذاب گردشگری است، گفت: صنعت گردشگری به اقتصاد دوم جهان تبدیل شده و طبق پیش‌بینی کارشناسان،‌ این صنعت در سال¬های نه چندان دور به اقتصاد اول دنیا تبدیل می‌شود. وی افزود: صنعت گردشگری کمترین تأثیر را از تحریم‌های ظالمانه بر علیه جمهوری اسلامی ایران می‌بیند و حتی اگر تعداد گردشگران خارجی به صفر نیز برسد، ظرفیت‌های داخلی گردشگری برای رونق مجموعه‌های سرمایه‌گذاری شده در این زمینه کافی است. وی گفت: صنعت گردشگری افق امیدوار کننده‌ای برای کشور ترسیم می‌کند چرا که ظرفیت ایجاد اشتغال در این صنعت بسیار بالا بوده و اجرای پروژه بوم‌گری نیز برای رونق روستاها و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی در دستور کار قرار دارد. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور افزود: استان اردبیل از ظرفیت‌های گردشگری زمستانی نیز به خوبی برخوردار است و امیدواریم که با تصویب طرح تعطیلات زمستانی در مجلس شورای اسلامی، گردشگری زمستانی نیز در این استان توسعه پیدا کند.

اهم سخنان استاندار اردبیل:

استاندار اردبیل نیز در ادامه این مراسم اظهار داشت: با اشاره با نامگذاری روز 4 مرداد به نام روز شیخ‌صفی ‌الدین اردبیلی این اقدام را قدمی مناسب در خصوص ارج نهادن به این شخصیت برجسته تاریخ ایران در 5 و نیم قرن پیش که سبب انسجام وحدت ملی کشور شد ارزیابی نمود و اظهار داشت که برگزاری مراسمات، نشست‌ها و اجتماعات و برنامه‌های ملی و استانی در هفته استان اردبیل باعث پیشرفت و توسعه استان خواهد شد. ایشان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های استان اردبیل که برای مردم استان از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است را تکمیل پروژه راه‌آهن میانه – اردبیل دانست و اظهار داشت این امر تا سه سال آینده با حمایت یکی از فرزندان نخبه این استان و با مشارکت بانک ملی و بودجه دولتی ظرف مدت 3 سال در اردبیل تکمیل و افتتاح می‌شود.

مراسم تجلیل:

نشان شاهان صفوی و تندیس شاه اسماعیل صفوی به همراه لوح سپاس به عنوان نشان روز شیخ‌صفی الدین اردبیلی و هفته استان اردبیل ارزشمندترین نشان اهدایی به مفاخر استان می‌‌باشد که در این مراسم به پنج تن از مفاخر علمی استان یعنی جناب آقای دکتر محمود عرفانی، دکتر محمد باقر بهشتی، دکتر محمد برزگر جلالی، دکتر سیف‌اله سیف‌الهی، دکتر حبیب‌اله زنجانی و آقای اکبری از سردارن هشت سال دفاع مقدس اهدا گردید. رونمایی از سایت گردشگری استان اردبیل توسط دکتر مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان برنامه پایان‌بخش این مراسم بود.

 

تصاویر


لینک های مربوطه


برای مشاهده پوستر مراسم تکریم اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده مستند فیلم تجلیل از دکتر سیف الله سیف الهی اینجا کلیک بفرمایید.

 

 

 

  • 1402/05/16 - 12:40
  • - تعداد بازدید: 353
  • - تعداد بازدیدکننده: 345
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نشست رئیس بنیاد ملی علم ایران با معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه ها و موسسات آموزشی و پژوهشی استان اردبیل

رئیس بنیاد ملی علم ایران از حمایت این بنیاد از دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ماموریت گرا خبر داد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان اردبیل، دکتر علی محمد سلطانی ۱۶ مرداد در نشست با سرپرست بنیاد نخبگان استان، معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه ها و موسسات آموزشی و پژوهشی استان اردبیل در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور به بنیاد ملی علم ایران تغییر نام داده است، گفت: این بنیاد در حال حاضر ۱۰۷ تفاهم نامه همکاری با دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و موسسات دارد. وی با بیان اینکه حمایت های بنیاد ملی علم ایران در قالب طرح های پژوهشی، پسادکتری، کرسی و گرنت پژوهشی، پایان نامه و رساله، فعالیت های ترویجی و طرح ها و کارگاه های بین المللی است، افزود: در حال حاضر ۷ هزار داور و ناظر فعال از جامعه علمی کشور با بنیاد ملی علم ایران همکاری دارند. رئیس بنیاد ملی علم ایران با بیان اینکه وضعیت تعداد طرح های ورودی و مصوب طی ۱۰ سال اخیر روند صعودی داشته است، تصریح کرد: همچنین این بنیاد در حوزه همکاری های بین المللی با کشورهای آلمان، روسیه، چین، ژاپن و ترکیه همکاری داشته و خواهد داشت. وی از حمایت بنیاد ملی علم ایران از دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ماموریت گرا خبر داد و خاطرنشان کرد: توزیع حمایت های این بنیاد نیز در حوزه های علوم پزشکی، علوم پایه، علوم انسانی، فنی و مهندسی، کشاورزی، دامی و محیط زیست و غیره می باشد. رئیس بنیاد ملی علم ایران یادآور شد: طی ۱۰ سال گذشته بیشترین طرح های دریافت، تصویب و اجرا شده از استان اردبیل به ترتیب از دانشگاه های محقق اردبیلی و علوم پزشکی اردبیل بوده است. وی برنامه های هدفمند پژوهشی برای اثرگذاری جدی در آینده کشور، ایجاد جریان ملی ترویج علم، همکاری های بین المللی، داخلی و هماهنگی بودجه های پژوهشی، شفافیت و ایجاد یک زمین بازی حرفه ای و نظام سازی، اعتباربخشی و مدال های علمی را از رویکردهای بنیاد ملی علم ایران عنوان کرد و افزود: کوانتوم، زیست مهندسی، مواد دارویی، نهاد خانواده، نگرش سیستمی به حل مسائل جزو برنامه های موضوعی و تفاهم نامه های ماموریت گرا با موسسات، خوشه های پژوهشی چندتخصصی، محصولات بدیع، مراکز ساخت محدود و پایلوت، حمایت از پژوهش های شرکت های دانش بنیان و تحقیقات بنیادی نیز از برنامه های غیرموضوعی در دست تدوین یا اجرا در پژوهش بنیاد ملی علم ایران هستند.

دکتر جبرائیل رزمجو معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی نیز ضمن ارائه گزارشی از فعالیت ها و دستاوردهای این دانشگاه، گفت: دانشگاه محقق اردبیلی در حال حاضر دارای بیش از ۱۳ هزار دانشجوی داخلی و خارجی و ۶۸ رشته در مقطع دکتری بوده و ۴۳ پژوهشگر پسادکتری اخیرا جذب شده اند که فعالیت های خود را طی روزهای آتی آغاز خواهند کرد. وی با اشاره به جایگاه مطلوب دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه بندی های ملی و بین المللی از جمله ISC، تایمز، تاثیر تایمز، لایدن، شانگهای و D۸، افزود: انتظار می رود صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور نگاه ویژه ای به استان اردبیل و دانشگاه محقق اردبیلی داشته باشد تا بتوانیم از ظرفیت های این صندوق در راستای رشد و توسعه استان و منطقه به نحو احسن استفاده نماییم. معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به جایگاه هشتم کشوری مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناوری این دانشگاه، افزود: در حال حاضر علاوه بر هسته های فناور، ۱۴ شرکت دانش بنیان نیز در این مرکز مستقر هستند. وی همچنین آغاز عملیاتی شدن راه اندازی پردیس مشترک علم و فناوری میان دانشگاه محقق اردبیلی و پارک علم و فناوری استان را یادآور شد.

دکتر مهدی داوری سرپرست بنیاد نخبگان استان اردبیل نیز حضور تعدادی از معاونان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در استان از جمله نشست ریاست بنیاد ملی علم ایران با دانشگاه‌ها و مراکز علمی استان را نقطه عطفی در گسترش همکاری‌های علمی پژوهشی و استفاده بهینه از حمایت‌های این بنیاد توسط پژوهشگران استانی عنوان کرد و گفت: ماموریت‌گرایی و برنامه‌محوری پژوهش‌ها در سال‌های اخیر جزو اولویت‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بنیاد ملی نخبگان و بنیاد ملی علم ایران در راستای حل مشکلات جامعه و صنعت تعریف شده است. سرپرست بنیاد نخبگان استان اردبیل با اشاره به برخی تسهیلات بنیاد پیشنهاد کرد برخی از این طرح‌ها در راستای هم‌افزایی بیشتر برای رسیدن به اهداف مشترک مورد استفاده دانشگاهیان و پژؤوهشگران و فناوران استان قرار گیرند.

گفتنی است در ادامه اعضای حاضر در نشست به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 166713
کلمات کلیدی
مدیر اردبیل
خبرنگار

مدیر اردبیل

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید