بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

دکتر مینو دبیری

تاریخ تولد : سال 1330

محل تولد : اردبیل

زندگینامه


در مرداد ماه سال 1330 در شهر اردبیل در یک خانواده فرهنگی متولد شد. پدربزرگ ایشان شیخ ­الاسلام اردبیلی بود و والدین ایشان در شهر تهران مؤسس دبیرستان دخترانه سپهر (بیش از 400 نفر دانش­آموز) در سال 1345 بود. مادرش جزو اولین زن­های تحصیل کرده شهر اردبیل به نام خانم عزیزه آژیر بود که به استخدام اداره آموزش و پرورش در آمده بود. در سن 4 سالگی به دلیل انتقال والدین به شهر تهران مهاجرت نمود و در دبستان کاویان دوره دبستان را گذراند. دوره دبیرستان را در دبیرستان هدف 2 دخترانه تهران گذرانید و در کنکور سراسری در رشته شیمی در دانشگاه شهید بهشتی (دانشگاه ملی سابق) قبول شد. در دوران دانشجویی جزو دانشجویان ممتاز و شاگرد اول بود. فوق لیسانس و دکترا را در دانشگاه لندن کینگز کالج انگلستان با درجه عالی گذراند و از سال 1358 به استخدام دانشگاه شهید بهشتی درآمد و در حال حاضر نیز با  درجه استادی در حال خدمت به پیشبرد اهداف علمی و فناوری نظام مقدس جمهوری اسلامی می­باشد. وی اولین زنی است که حدوداً 10 سال پیش در رشته شیمی گرایش آلی به درجه پروفسوری نایل آمد.برخی از سوابق پژوهشی، مسئولیت­های اجرایی و افتخار خانم پروفسور مینو دبیری به شرح زیر است:

افتخارات

  • انتخاب به عنوان پر استنادترین دانشمند برتر به جهت داشتن مقاله بین­المللی در مجله تتراهیدرون (الزیویر) 2003 تا 2006
  • انتخاب به عنوان پر استنادترین دانشمند برتر به جهت داشتن مقاله بین­المللی در مجله تتراهیدرون (الزیویر) 2005 تا 2008
  • انتخاب به عنوان دانشمند 1 % برتر جهان در سال­های 2012 ، 2014، 2015 و 2016 توسط سایتتوماس رویتر امریکا

سوابق پژوهشی

  • تعداد مقالات بین­المللی130-125
  • تعداد کتاب­های دانشگاهی تألیفی و ترجمه: 8 کتاب تالیفی و 3 کتاب ترجمه مجموعا 11 کتاب
  • تعداد مقالات در همایش­های بین المللی 87
  • راهنمایی پایان­نامه های ارشد حدود 50 و راهنمایی پایان نامه ­های دکتری 10
  • شرکت در بیش از 7 کنفرانس بین المللی ( در دو کنفرانس به عنوان سخنران)

     

مسئولیت های آموزشی و اجرایی
  • مشاور علمی شرکت لابراتورهای سینا دارو 1374 -1378
  • مشاور علمی شرکت نفت پارس 1378-1390
  • عضو شورای پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی1383- 1385
  • مدیر گروه بررسی آلاینده­های زیست محیطی 1385
  • معاون گروه شیمی دانشکده علوم دانشگاه شهید بهشتی1386

 

گزارش مختصری از مراسم تکریم


برگزاری نشست هم اندیشی در روز اول

در این مراسم که در ساعت 9 روز سه شنبه با حضور جمع کثیری از علاقمندان، استعدادهای برتر و متخصصان حوزة شیمی و علوم پایه در دانشکده علوم پایه برگزار گردید، پس از قرائت آیاتی از قرآن مجید و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، دکتر شایقی به بیان خیرمقدم، اهداف بنیاد ملی نخبگان از برگزاری این مراسمات و همچنین بیوگرافی مختصری از پروفسور دبیری پرداختند. بخش کوتاهی از سخنرانی دکتر شایقی در ادامه آورده شده است:

مختصری از سخنان پروفسور شایقی در ابتدای مراسم:

ایشان با تبریک روز دختر و فرارسیدن هفتة اردبیلیاد و خاطرة شهدای علم را گرامی داشتند. ایشان ترویج فرهنگ تکریم از عالم را فرهنگی متعالی برشمردند و آن را رمز موفقیت و زمینه سازی حضور نخبگان و سرآمدان در جامعه دانستند. ایشان با اشاره به سند راهبردی کشور در امور نخبگان تکریم و الگوسازی از مفاخر علمی کشور را یکی از اهداف بنیاد ملی نخبگان برشمردند و اظهار داشتند که: بنیاد نخبگان استان اردبیل با همکاری دبیرخانه روز استان اردبیل و دانشگاه محقق اردبیلی و انجمن نانوفناوری شعبه استان ، ستاد توسعه فناوری نانو همایش نکوداشت سرکارخانم پروفسور مینو دبیری، محقق شهیر ملی در حوزه شیمی را در برنامه-های خود قرار داد تا بخشی از خدمات این استاد بزرگ را در حوزه علوم پایه و انتقال این فرهنگ به جامعه و نسل جوان داخل استان را ایفا نماید. ایشان در ادامه افزودند بنیاد نخبگان استان اردبیل مفتخر است که از سرکار خانم دکتر مینو دبیری که استادی آگاه و متعهد در پرورش شاگردان ممتاز و محقق توانمند در تألیف کتاب ها و مقالات علمی متعدد و اثرگذار در حوزه شیمی و علوم مرتبط آن می باشد تقدیر و تشکر به عمل آورد و نسل جوان مستعد کشور بویژه خطه سرافراز سبلان نماد مقاومت و ایستادگی را به الگوپذیری از رفتار و منش و سلوک علمی سرکارعالی دعوت نماید. این همایش بستری مناسب برای معرفی پروفسور مینو دبیری به دانشجویان و نسل جوان است.

ایشان در ادامه سخنان خود اظهار داشتند که بنا به گفته اکثر چهره های سرشناس جامعه شیمی ایران، خلاقیت پروفسور مینو دبیری در ترجمه آثار علمی و تالیف مقالات در این حوزه از یک طرف و داشتن زبانی روشن، گویا و دلنشین از طرف دیگر موجب فصاحت و بلاغت شیوایی در آثارش شده است. این خصوصیات باعث شده که ایشان بعنوان یکی از سرآمدان تاثیرگذار در حوزه علوم پایه شناخته شده، بطوری چندین سال پیاپی در زمره یک درصد دانشمندان برتر نخبگان علمی جهان از سال 2012 تا 2016 توسط پایگاه طلایه داران موسسه رویترز و همچنین به عنوان پراستنادترین دانشمند برتر در دو دوره به جهت داشتن مقاله بین المللی در مجله تتراهیدرون توسط موسسه الزیویر معرفی شدند. ایشان در پایان سخنان خود از همکاری و تلاش کلیه سازمان ها، انجمن ها و ارگان های دولتی و غیر دولتی که در برگزاری این همایش مشارکت داشتند قدردانی نمودند.

خلاصه سخنان دکتر حبیبی رئیس انجمن نانو شاخه اردبیل

پروفسور عزیز حبیبی رئیس انجمن نانو فناوری استان اردبیل نیز، تکریم نخبگان علمی را تکریم علم و دانش دانست و گفت: جامعه ای که نتواند نخبگانش را تکریم کند، بزرگترین خسران را خواهد دید.وی با بیان اینکه باید تکریم نخبگان را در راس برنامه های اولویت دار خود داشته باشیم، ادامه داد: باید از علم و دانش این افراد نهایت بهره را برای توسعه علم داشته باشیم تا بتوانیم کشور را به سمت توسعه یافتگی سوق دهیم.حبیبی با اشاره به سختی تحصیل زنان در زمان تحصیل پروفسور دبیری اظهار کرد: در دهه 50 زمینه تحصیل زنان آنچنان فراهم نشده بود و تحصیل در آن زمان سختی های خاص خود را داشت.رئیس انجمن نانو فناوری استان اردبیل تصریح کرد: پروفسور دبیری بیش از 130 مقاله در مجلات معتبر علمی چاپ کرده و این مقالات مورد استناد دانشمندان و پژوهشگران مختلف قرار گرفته است.

خلاصه سخنان دکتر نعمت اله زادهاز شاگردان استاد

آقای دکتر نعمت اله زاده از اساتید گروه مهندسی شیمی دانشگاه محقق اردبیلی، ضمن عرض خیر مقدم به خانم دکتر دبیری، مهمانان، اساتید و دانشجویان و به نمایندگی از اعضای دانشکده فنی و مهندسی بیان داشتند که علم فاخر شیمی حیات بخش همه علوم است و لاجرم نیاز به استفاده از علم شیمی در اغلب علوم مهندسی بویژه در مهندسی شیمی، مهندسی برق، مهندسی مکانیک و .. هست. همچنین با ارج نهادن به افتخارات خانم دکتر دبیری با بیان اینکه تعداد ارجاعات مقالات خانم دکتر دبیری قریب به 4000 مورد با h-indexبرابر 35 است که در نوع خود قابل تحسین و تکریم است و لازم دانستندکه همواره باید برای رفع احتیاجات علمی خود در زمینه شیمی به این استاد فرزانه مراجعه کرد.همچنین با بیان اینکه موضوع سخنرانی خانم دکتر دبیری در خصوص کارآفرینی و فناوری نانو است، اظهار داشتند که استاد دانشگاه بودن یک رسالت است و کارآفرینی یک معقوله ای دیگر؛ و اگر اساتید بخواهند مستقیماً وارد معقوله تولید و تجاری-سازی محصولات آزمایشگاهی شوند چه بسا از تولید علم باز مانند. لذا به دانشجویان توصیه کردند که با تشکیل گروه های چند نفره و با راهنمایی اساتید خود به تشکیل شرکت های دانش بنیان و تجاری سازی محصولات تولید شده در آزمایشگاه اقدام کنند. در خاتمه از بنیاد ملی نخبگان استان اردبیل و انجمن فناوری نانو به جهت برگزاری این مراسم و همچنین از حضور اساتید مهمانان و دانشجویان در این جلسه تقدیر و تشکر کردند.

سخنرانی پروفسور مینو دبیری

سرکار خانم دکتر دبیری سخنان خود را با این جمله زیبا شروع کردند که: امروز رسالت دانشگاه ها، کارآفرینی است. پروفسور دبیری در نشست نانو و کارآفرینی در دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: رسالت دانشگاه های امروز با رسالت دانشگاه های دو قرن قبل تفاوت دارد. وی با بیان اینکه دانشگاه ها سه دوره را پشت سر هم گذاشتند، اضافه کرد: دانشگاه های دانش محور، پژوهش محور و کارآفرین این دوره ها را تشکیل می دهند.دکتر دبیری با بیان اینکه در گذشته دانشگاه ها در زمینه آموزش، پژوهش و مسائل فرهنگی فعالیت می کردند، افزود: امروز رسالت دانشگاه ها، پرورش نیروهای کارآفرین است و در کشور ما هم تلاش می شود که دانشگاه ها به این سمت هدایت شوند.استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه نانو فناوری علم دستکاری اتم ها است، تشریح کرد: کارآفرینی تغییر فرصت ها جهت به وجود آوردن کالاها و خدمات نوآور است.وی با اشاره به اینکه نانو فناوری از سال 1380 در ایران شروع به فعالیت کرده است، افزود: نهاد ریاست جمهوری در آن سال فعالیت در زمینه نانوفناوری را استارت زد و دو سال بعد، فعالیت در این زمینه رسماً شروع شد.

تصاویر


 

لینک های مربوطه


برای مشاهده پوستر مراسم تکریم اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده بروشور دکتر مینو دبیری اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده مستند فیلم تجلیل از دکتر مینو دبیری اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده صحفه شخصی دکتر مینو دبیری اینجا کلیک بفرمایید.

  • 1402/08/14 - 12:22
  • - تعداد بازدید: 280
  • - تعداد بازدیدکننده: 278
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به همت مرکز همکاری‌های تمدنی بنیاد ملی نخبگان صورت گرفت/

پویش جمع‌آوری امضای نخبگان در واکنش به بی‌تفاوتی حکام کشورهای اسلامی به جنایات رژیم صهیونیستی و همدردی با نخبگان فلسطین

پویش جمع‌آوری امضای نخبگان برای اعلام انزجار از بی‌تفاوتی حکام کشورهای اسلامی به جنایات رژیم صهیونیستی و همدردی با نخبگان فلسطین به همت مرکز همکاری‌های تمدنی بنیاد ملی نخبگان راه‌اندازی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، نخبگان جمهوری اسلامی در واکنش به حملات وحشیانه و جنایات رژیم غاصب صهیونیست علیه مردم مظلوم غزه بیانیه‌ای خطاب به حکام جهان اسلام و نخبگان فلسطین صادر کردند.

در همین راستا، پویش جمع آوری امضای نخبگان در واکنش به بی‌تفاوتی حکام کشورهای اسلامی به جنایات رژیم صهیونیستی و همدردی با نخبگان فلسطین به همت مرکز همکاری‌های تمدنی بنیاد ملی نخبگان راه اندازی شده و نخبگان و فرهیختگان می توانند برای امضای این بیانیه به آدرس https://inova.ir مراجعه و با انتشار حداکثری آن میان نخبگان، در فراگیری حمایت از مردم بی گناه فلسطین مشارکت کنند.
متن کامل بیانیه نخبگان جمهوری اسلامی به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم

(وکان حقًّا علیْنا نصْر الْمؤْمنین)

جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در قتل عام غیر نظامیان بی گناه از زن و مرد، کودک و پیر و جوان، احساسات همه انسان های دنیا اعم از عرب و غیر عرب، مسلمان و غیر مسلمان را جریحه‌دار کرده است. همه حکّام و امت جهان اسلام نه فقط از بعد اشتراک دینی بلکه از بعد اشتراک در نوع انسانی موظف به پرچمداری مبارزه با استکبار و استعمار هستند و سوال این که چگونه است برخی از شما حکام نه تنها سکوت پیشه کرده بلکه با عوامل استکبار و استعمار همدست شده‌اید. عجیب‌تر آنست که به رغم شواهد آشکار بر غلط بودن محاسباتتان، محافظه کاری و یا همکاری با دشمنان این امت را انتخاب کرده‌اید. در شرایطی که استکبار جهانی به رهبری آمریکا به اذعان همگان در حال افول و رژیم منحوس صهیونیستی در ضربه‌پذیرترین و سست‌ترین موقعیت است، آیا محافظه کاری یا همکاری با دشمنان معقول به نظر می رسد؟ حال آنکه فلسطینیان در آماده ترین حالت هستند و می‌‌توانند با ارتش تا بن دندان مسلح دفاع عزتمندانه کنند و جهان فردا جهان فلسطین است نه اسرائیل، آیا پشت کردن به ندای "یا للمسلمین" مردم فلسطین و از پشت خنجر زدن به برادران مجاهد فلسطینی به نفع شماست؟

در این روزها رژیم غاصب صهیونیستی متحمل شکست نظامی و اطّلاعاتی غیر قابل ترمیم، از سوی برادران مجاهد فلسطینی شده است. این شکست به مثابه یک زلزله‌، ساختار اصلی حاکمیّت رژیم غاصب صهیونیستی را ویران کرده است. این شرایط تهدیدآمیز بی‌سابقه علیه رژیم صهیونیستی، فرصت بی‌نظیری برای شما ایجاد می‌کند که مواضع خود را اصلاح کنید و به فکر ملت‌های خود باشید و عزت، شرف و مردانگی عرب و ظلم ناپذیری امت اسلامی را به رخ همگان بکشید. حوادثی که در غزّه در حال وقوع است، نشانه پیچ تاریخی تعیین کننده و آینده‌ساز‌ی است. انتخاب شما در این شرایط حساس تعیین‌کننده آینده شما و ملت‌های شماست؛ پس خودتان را از تحقیر بزرگی که غرب بویژه آمریکا برشما تحمیل کرده است، نجات دهید. شما که غزه را در جنگ و حصار شدید می‌بینید، چرا حصار را با حصار پاسخ نمی‌دهید و تامین انرژی رژیم صهیونستی را در برهه جنگ متوقف نمی‌کنید؟! این حداقل اقدامی است که می‌تواند از شرافت و غیرت عربی در شما باقی مانده باشد. عمل شما در برهه کنونی، یا خنجری بر پشت برادران مجاهد فلسطینی یا شمشیر تیزی بر گردن ظالمین و مستکبرین خواهد بود. حال که هنوز برای توبه و بازگشت فرصت دارید، موضع خود را اصلاح کنید و به سیل خروشان ملت‌های خود بپیوندید تا در روزگار پیروزی فلسطین و متلاشی شدن رژیم صهیونستی که به فضل الهی نزدیک است در صف پیروزان و قهرمانان ملت قرار بگیرید که در غیر این صورت به عنوان حکّام ظالم و خیانتکار، مجازات و مایه عبرت در تاریخ خواهید شد.

بلاشک مسئله‌ی فلسطین در رأس مسائل دنیای اسلام است و این قضیه با اعتقادات اسلامی و فطرت پاک انسانی گره خورده است. در این روزگار پر از ظلم، حق‌جویانی هستند که دیگر ظلم را برنمی‌تابند و با مظلومان عقد اخوت می‌بندند و در مقابل ظالمین و اعوان آنها ایستادگی می‌کنند. اساتید و نخبگان جمهوری اسلامی ایران بی تفاوتی و سکوت در قبال این قضیه را بر خود حرام می‌دانند. آنها با ندای مظلوم علیه ظالم، موضع خود را شفاف اعلام می‌کنند تا از حق فلسطینیان در مقاومت علیه جنایتگر صهیونیسم که امتداد استکبار و استعمار است دفاع نمایند که به فرموده الهی: (لا یحبّ اللّه الْجهْر بالسّوء من الْقوْل إلّا منْ ظلم وکان اللّه سمیعًا علیمًا).

و اما بعد ...
بسم الله الرحمن الرحیم؛ خواهران و برادران نخبه و مجاهد فلسطینی که هم ردای جهاد را برتن کرده‌اید و هم قلم علم به دست گرفته‌اید. "ای کسانی که سرهای خود را برای خداوند عاریه داده‌اید و جان‌ها را بر کف دست گرفته و در بازار عشق‌بازی به سوق فروش آمده‌اید"، فلسطین امروز آزادترین کشور عربی است و شما آبروی آزادگان هستید. این دولت‌های خائن و وابسته به استعمار و استکبارند که در قید اسارت‌اند. بدانید که قلب ملت ایران و نخبگان ایران اسلامی با شماست. ما نخبگان اگر علم و اعتباری به برکت این علم داشته باشیم، در دفاع از مظلوم قرار می‌دهیم و به فرمایش امیرالمومنین علی علیه السلام (وما اخذ الله علی العلماء الّا یقارّوا علیٰ کظّة ظالمٍ ولا سغب مظلوم) جامه عمل می‌پوشانیم. إنّه خیر ناصرٍ و معین، و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.



برای امضای بیانیه اینجا کلیک کنید

شایان ذکر است، بیانیه نخبگان جمهوری اسلامی ایران خطاب به حکام جهان اسلام و نخبگان فلسطین به پنج زبان فارسی، عربی، انگلیسی، فرانسوی و عبری منتشر شده است.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 168079
کلمات کلیدی
مدیر اردبیل
خبرنگار

مدیر اردبیل

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید