بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

دکتر یوسف معماری

تاریخ تولد : سال 1320

محل تولد : اردبیل

زندگینامه


دکتر یوسف معماری چشم پزشکی ادیب، نویسنده ای متعهد و شاعری دردمند در تاریخ معاصر اردبیل می باشد.دکتر معماری از جمله شخصیت هایی است که در کارهای فرهنگی و اجتماعی در کنار مرحوم حاجی لطیف نباتی و دیگر شخصیت های برجسته نقش مهمی را برای جامعه اردبیل ایفا کرده اند. در بیشتر موسسات فرهنگی و اجتماعی هم عضو اصلی بوده و هم اینکه در کارهای اجرایی مشارکت دائم داشته است. دکتر معماری الگویی از انسان های موفق برای جوانان این مرز و بوم می باشد. اجتماع سنتی ما نیازمند چنین شخصیت های علمی، فرهنگی و اجتماعی است تا وضعیت موجود را از سنت به مدرنیته رهنمون کنند . دکتر معماری همانقدر که در علوم جدید سرآمد است به همان اندازه به ارزش ها و سنت ها پایبند می باشد. در واقع دکتر معماری با پایبندی به ارزش های اصیل انسانی گام در مدرنیته نهاده است. این بزرگ مرد عرصه فرهنگ و ادبیات و پزشکی از تبار نیکان این سرزمین باشد. کتاب های تحقیقی -تحلیلی دکتر معماری در حوزه ادبیات به زعم اساتید ادب فارسی و ترکی ارزشمند و قابل استفاده برای دانشجویان ارشد و دکترای ادبیات می باشد.

دکتر معماری علاوه بر دردهای جسمی دردهای روحی روانی شهروندان را درمان می کرد. این سرمایه های عظیم و گرانقدر هستند که جامعه را به سمت حقیقت انسانی رهنمون می کنند. در برابر این بزرگ مرد عرصه علم و فرهنگ و اجتماع و پزشکی سر تعظیم فرود می آوریم و هزاران درود می فرستیم

گزارش مختصری از مراسم تکریم


یوسف معماری در سال 1320 در شهر اردبیل و در محله پیرعبدالملک به دنیا آمد. او در یک خانواده مذهبی متولد شد که پایه و اساسش کسب مدارج علمی، اعتقاد به خدا و اعتماد به نفس بود؛ و به این خاطر به  مسائل فرهنگی و علمی نیز اهمیت خاصی قائل بودند. وی پس از اتمام تحصیلات در دبیرستان در آزمون  ورودی دانشگاه تهران ثبت نام کرد و در رشته پزشکی قبول شد و پس از 7 سال تحصیل در دانشگاه با کوله باری از علم و دانش به زادگاه خود برگشته و شروع به طبابت کرد.  دکتر معماری علاوه بر چشم پزشکی و طبابت، فعالیت های فرهنگی خود را نیز با جدیت ادامه می داد. او با روزنامه های «بهار آذربایجان» و «قبس» و ماهنامه «تماشای زندگی» همکاری داشت و اشعار و سروده های خود را برای چاپ در نشریات محلی و سراسری ارائه می داد.

اولین کتابی که از دکتر معماری چاپ شده است مجموعه شعری در یاد و نام ائمه معصومین(ع) می باشد و پس از آن کتابچه ای با عنوان «خاطره گم شده» منتشر کرد. همچنین او رباعیات خیام، شاعر بلند آوازه فارسی زبان را به زبان آذری برگردانده که در تهران به چاپ رسیده است. همچنین در سال های اولیه دهه هفتاد با همکاری حاج لطیف نباتی کتاب ارزشمند و گران سنگ «اردبیل در گذرگاه تاریخ» تألیف استاد بابا صفری را به مرحله انتشار رسانید. علاوه بر این ایشان در چاپ کتاب «صفوه الصفا» نوشته ابن بزار اردبیلی و «دیوان اشعار بیضای اردبیلی» نیز همکاری های پرثمری را انجام داده اند. همه این فعالیت ها از آن جهت بوده است که دکتر معماری خود را متعلق به این جامعه می داند و بر این باور است که باید با تمام سختی ها و ملامت ها در این جامعه زندگی کند و تا آنجا که می تواند خدماتی را ارائه دهد.

 

تصاویر


 

لینک های مربوطه


 برای مشاهده مستند فیلم تجلیل از دکتر یوسف معماری اینجا کلیک بفرمایید.
  • 1403/03/01 - 07:13
  • - تعداد بازدید: 244
  • - تعداد بازدیدکننده: 244
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی شهادت آیت‌الله رئیسی و هیات همراه در سانحه هوایی/ اعلام پنج روز عزای عمومی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی شهادت حجت‌الاسلام والمسلمین سیّدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور اسلامی ایران، امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین آل‌هاشم نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی، رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و دیگر همراهان گرامی ایشان را در سانحه هوایی تسلیت گفتند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی شهادت حجت‌الاسلام والمسلمین سیّدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور اسلامی ایران، امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین آل‌هاشم نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی، رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و دیگر همراهان گرامی ایشان را در سانحه هوایی تسلیت گفتند.


متن پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی به این شرح  است:


بسم الله الرّحمن الرّحیم

انا لله و انا الیه راجعون

با اندوه و تاسف فراوان خبر تلخ درگذشت شهادت گونه‌ی عالم مجاهد، رئیس جمهور مردمی و با کفایت و پرتلاش، خادم‌الرضا علیه السلام جناب حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی و همراهان گرامی ایشان رضوان الله علیهم را دریافت کردم.

این حادثه‌ی ناگوار در اثنای یک تلاش خدمت‌رسانی اتفاق افتاد؛ همه‌ی مدت مسئولیت این انسان بزرگوار و فداکار چه در دوران کوتاه ریاست جمهوری و چه پیش از آن، یکسره به تلاش بی‌وقفه در خدمت به مردم و به کشور و به اسلام سپری شد.

رئیسی عزیز خستگی نمی شناخت. در این حادثه‌ی تلخ، ملت ایران، خدمتگزار صمیمی و مخلص و با ارزشی را از دست داد. برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت، از این رو آزردگی هایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمی شد.

در این حادثه‌ی سنگین شخصیت های برجسته‌ ای مانند حجةالاسلام آل هاشم امام جمعه‌ی محبوب و معتبر تبریز، جناب آقای امیر عبداللهیان وزیر خارجه‌ی مجاهد و فعال، جناب آقای مالک رحمتی استاندار انقلابی و متدین آذربایجان شرقی و گروه پروازی و دیگر همراهان نیز به رحمت الهی پیوستند.

اینجانب پنج روز عزای عمومی اعلام می کنم و به ملت عزیز ایران تسلیت می گویم. جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوه‌ی مجریه قرار می گیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.

در پایان تسلیت صمیمی خود را به مادر گرامی جناب آقای رئیسی و همسر فاضل و بزرگوار ایشان و دیگر بازماندگان رئیس جمهور و خانواده‌های محترم همراهان بویژه والد ماجد جناب آقای آل هاشم معروض می دارم و صبر و تسلای آنان و رحمت الهی برای درگذشتگان را مسألت می کنم.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 171527
کلمات کلیدی
مدیر اردبیل
خبرنگار

مدیر اردبیل