برگزاری کارگاه آموزشی مهارت برنامهریزی و مدیریت زمان
در راستای سلسله برنامههای معرفتی - هویتی و گرامیداشت روز ملی نخبگان، بنیاد نخبگان استان اردبیل با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی، کارگاه آموزشی مهارت برنامهریزی و مدیریت زمان را با تدریس دکتر محمد نریمانی (استاد تمام دانشگاه محقق اردبیلی، پرتولیدترین و پراستنادترین پژوهشگر کشور در حوزه علوم انسانی) برگزار نمود.
در راستای سلسله برنامههای معرفتی - هویتی و گرامیداشت روز ملی نخبگان، بنیاد نخبگان استان اردبیل با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی، کارگاه آموزشی مهارت برنامهریزی و مدیریت زمان را با تدریس دکتر محمد نریمانی (استاد تمام دانشگاه محقق اردبیلی، پرتولیدترین و پراستنادترین پژوهشگر کشور در حوزه علوم انسانی) برگزار نمود.
در ابتدای جلسه، دکتر نریمانی ضمن تقدیر از بنیاد نخبگان استان، از اهمیت چنین برنامههایی در توسعه مهارتهای فردی و حرفهای سخن گفتند. ایشان تأکید کردند که بنیاد نخبگان نقش بسیار مؤثری در فراهمکردن بسترهای علمی و آموزشی دارد و اینگونه کارگاهها میتواند به بهبود کیفیت زندگی و موفقیت های همهبعدی نخبگان و مستعدان کمک کند.
دکتر نریمانی در ادامه به اهمیت هدفمند زندگی کردن اشاره کردند و آن را یکی از ارکان موفقیت دانستند. ایشان تأکید کردند که زندگی بدون برنامه و هدف میتواند به پوچگرایی منجر شود. وی با اشاره به نقشهای مختلفی که هر فرد در زندگی ایفا میکند، از جمله پدر، مادر، فرزند و…، بر ضرورت مدیریت زمان تأکید کردند.
ایشان همچنین به مدیران توصیه کردند که تفویض اختیارات را به عنوان یکی از کلیدهای موفقیت در نظر بگیرند. این نکته به ویژه برای افرادی که در موقعیتهای مدیریتی قرار دارند، بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا توانایی در تقسیم وظایف میتواند به بهبود کارایی و افزایش بهرهوری کمک کند.
در ادامه، یکی از سوالات مطرحشده توسط دانشجویان، در مورد استفاده از تلفن همراه هنگام مطالعه بود. دکتر نریمانی به این سوال پاسخ دادند که هر بار که هنگام مطالعه به شبکههای اجتماعی وارد میشویم یا پیامی را میخوانیم، طبق تحقیقات، حدود 23 دقیقه طول میکشد تا دوباره بتوانیم تمرکز کافی برای ادامه مطالعه پیدا کنیم. این نکته به وضوح نشان میدهد که مدیریت حواس و تمرکز در فرآیند یادگیری چقدر حائز اهمیت است.
ایشان همچنین به پرهیز از کمالگرایی اشاره کردند و گفتند که هیچ کاری بدون عیب و نقص نیست. انجام یک کار خوب در زمان مقرر، بهتر از انجام یک کار بیعیب و نقص اما با تأخیر است. این نکته میتواند به دانشجویان کمک کند تا با پذیرش نقصها، به سمت پیشرفت و یادگیری حرکت کنند.
در پایان برنامه، دکتر داوری ضمن قدردانی از دکتر نریمانی و یادآوری نقش کلیدی برنامهریزی و مدیریت زمان در موفقیت عالمان و دانشمندان، به اهمیت برگزاری این نوع کارگاهها اشاره و تأکید کردند که نخبگان، سرمایههای ارزشمندی برای هر جامعه هستند و ضمن حمایت همهجانبه از آنها بایستی مستعدان و نخبگان در جنبههای مختلف زندگی توانمند شوند و آینده جامعه به دست این عزیزان رقم میخورد.
همچنین از دکتر نریمانی با لوح تقدیر توسط بنیاد نخبگان تقدیر شد. این اقدام نشاندهنده قدردانی از زحمات و تلاشهای ایشان در زمینه آموزش و پژوهش بود و به نوعی تجلیل از خدمات ارزشمند ایشان در ارتقاء دانش و مهارتهای نخبگان به شمار میرود.
حضور حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا مصلحنیا مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی و دکتر عادل آزاددل مدیر برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی بر اهمیت و ارزش این کارگاه افزود و نشاندهنده حمایتهای این بزرگواران از برنامههای علمی و فرهنگی بنیاد نخبگان است.
این کارگاه نه تنها به ارتقاء مهارتهای فردی کمک کرد، بلکه به شرکتکنندگان یادآوری کرد که مدیریت زمان و هدفگذاری، ابزارهای کلیدی برای دستیابی به موفقیت در زندگی شخصی و حرفهای هستند. با توجه به نظرات و مشاورههای دکتر نریمانی، شرکتکنندگان به درک بهتری از اهمیت برنامهریزی و مدیریت زمان دست یافتند و امیدواریم که این آموزهها در زندگی روزمره آنان مؤثر واقع شود.