مراسم تجلیل از برترین های کنکور ۱۴۰۲ اردبیل با حضور آیت الله عاملی برگزار شد:
مراسم تجلیل از برترین های کنکور ۱۴۰۲ استان اردبیل با حضور آیت الله سید حسن عاملی، استاندار و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی در محل مصلای اردبیل برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان اردبیل: با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان و بنیاد نخبگان استان اردبیل، مراسم تجلیل از برترین های کنکور ۱۴۰۲ استان اردبیل با حضور آیت الله سید حسن عاملی، استاندار و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی در 11 آبان ماه 1402 در محل مصلای اردبیل برگزار شد. در این مراسم، آیتالله سید حسن عاملی اظهار کرد: ما مصلاها را برای برگزاری چند ساعت نماز جمعه احداث نکردیم بلکه شایسته است از این فضاها برای برگزاری کلاسهای آموزشی و کنکور ویژه دانشآموزان استفاده شود تا ما بتوانیم در این حوزه جایگاه خودمان را ارتقا دهیم.
وی تصریح کرد: امروز در دنیا عامل اصلی در پیشرفت جوامع توجه به علم و دانش است و در این عرصه تحولآفرین نباید از قافله عقب بمانیم.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: خوشحال هستیم که امروز غرور مقدس نسلهای آینده در اینجا جمع شدند تا ما بتوانیم با تکیه بر چنین جوانان شایسته و عالم پا به پای تحولات علمی دنیا حرکت کرده و استقلال و عظمت کشورمان را حفظ کنیم.
آیتالله عاملی افزود: در عرصه بینالمللی نیز وزن سیاسی، جایگاه کشورها و ثروت حقیقی آنها وابسته به علم و توجه به عنصر دانش است و اصلیترین ثروت یک کشور نیز بها دادن به این امر محسوب میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری نیز بر تقویت بنیههای علمی کشور در ابعاد مختلف تاکید دارند و بر این باورند که علم سلطان است که در سایه آن، قدرتنمایی جوامع را شاهد هستیم و تمامی فضیلتها نیز در سایه علم نمایان میشود.
آیتالله عاملی پیشرفتهای علمی کشورهای مختلف و بهرهوری اعجازانگیز آنها را در عرصههای مختلف یادآور شد و اضافه کرد: نباید از عرصه تحولات علمی جهان عقب بمانیم بلکه ضرورت دارد با همراهی نهاد خانواده، مدرسه و مراکز علمی و دانشگاهی بتوانیم برترین جایگاهها را کسب کنیم.
وی بیان کرد: قبولی در کنکور در سایه تلاش مدیران، معلمان و والدین دانشآموزان میسّر میشود و در سایه استراتژی درست تربیتی است که چنین فرزندانی نخبه و شایسته راهی مراکز علمی و دانشگاهی میشوند تا با تحصیل و تهذیب، زمینه اعتلای کشور را فراهم کنند.
آیتالله عاملی در ادامه سخنان خود یادآور شد: در کنار ارتقای جایگاه استان در کنکور، باید مسئولان و مدیران این استان تلاش کنند تا با توسعه مراکز آموزشی و دانشگاهی به ویژه در رشتههای فنی و مهارتی زمینههای تقویت نظام اقتصادی و اشتغال را به خوبی فراهم کنند.
وی از استاندار اردبیل خواست تا با همراهی دیگر مسئولان و نمایندگان استان در توسعه مراکز علمی و دانشگاهی و افزایش رشتههای متناسب با توسعه و پیشرفت استان گامهای مؤثری برداشته و وزارت علوم را مکلف به صدور مجوزهای جدید در راهاندازی دانشگاههای علمی و صنعتی کند.
امام جمعه اردبیل تصریح کرد: در کنار بهرهگیری از ابزارهای پیشرفته آموزشی و مهیا کردن فضاهای علمی شایسته، به نظر میرسد ما به رعایت اصل عدالت آموزشی بیش از هر زمان دیگر نیاز داریم چرا که استعدادهای بینظیری در مناطق محروم منتظر بهرهگیری از شرایط سهل برپایی کلاسهای آموزشی و کنکور به صورت رایگان هستند که میتوان از ظرفیت مصلاها و مراکز فرهنگی و مذهبی در برگزاری این کلاسها استفاده کرد.
آیتالله عاملی گفت: در سایه برپایی عدالت آموزشی است که میتوانیم به درخشش دانشآموزان مناطق محروم امیدوار باشیم و به یقین این امر میتواند رضایت خانوادهها را نیز به همراه داشته باشد.
وی به دلایل عقبماندگی کشورمان در سالهای گذشته اشاره کرد و افزود: در دوران قاجار و پهلوی به دلیل اهمیت ندادن به موضوع پیشرفتهای علمی و نبود رهبران شایسته ما نتوانستیم در عرصه علمی به پیشرفتهای قابل قبولی دست پیدا کنیم به طوری که نخبگان علمی این کشور نیز نظیر امیرکبیر و سایر نوابغ در حاشیه قرار گرفتند.
آیتالله عاملی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ضرورت دارد در این مقطع ارزشمند که انقلاب اسلامی فرصت پیشرفت و توسعه علمی را فراهم کرده با بها دادن به فضاهای آموزشی و تربیتی، جهش علمی پیدا کرده و نسل ارزشمندی را تربیت و تحویل جامعه دهیم.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل اضافه کرد: باید دانشآموزانی را تربیت کنیم که در کنار یاد گرفتن مهارتهای اجتماعی، احساسات جمعی و وجدانهای کاری و اخلاقی واقعی پیدا کرده و به دور از هرگونه ناشایستگی بتوانند در مسیر اعتلای روزافزون گامهای مؤثری را بردارند.
در ادامه دکتر سیدحامد عاملی با اشاره به اینکه مسائل مربوط به عدالت آموزشی یکی از ضعفهای مهم و کلیدی محسوب میشود که رفع آن نیازمند توجه ویژه همه مسؤولان استان اردبیل است. افزود: در راستای بهبود وضعیت عدالت آموزشی در استان اردبیل، آموزشوپرورش استان را برای برگزاری کلاسهای فوقالعاده و کنکور در مناطق کمبرخوردار موظف کردیم.
استاندار اردبیل با بیان اینکه در حال حاضر میراثدار وضعیت نامطلوب آموزشی و تحصیلی در استان هستیم که نتیجه سیاستهای نامناسب طی سالیان گذشته است، ادامه داد: رتبه استان اردبیل در قبولی کنکور ۲۵ کشوری است که باید با برنامهریزیهای جامع و تخصصی این روند اصلاح شود و در این موضوع مهم کلیه آحاد جامعه تأثیرگذار و نقشآفرین هستند.
وی بیان کرد: ایجاد شور و انگیزه مناسب برای معلمان و مسؤولان مدارس استان اردبیل، یکی دیگر از پایههای اصلی بهبود وضعیت فعلی آموزشی استان است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز در این مراسم گفت: ۱۸۵ نفر از این برترینها در رشتههای پزشکی و از دانشگاههای معتبر کشور پذیرفته شدند که موفقیت آنها میتواند چراغ راه برای سایر دانشآموزان و آیندهسازان این کشور باشد. صفری در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در ۲ سال گذشته و با راهاندازی ستاد کنکور سعی کردیم تا بسیاری از موانع و مشکلات را برطرف و در برقراری عدالت آموزشی تلاشی جدی انجام دهیم.
وی در ادامه سخنان خود یادآور شد: ما استعدادهای نابی را در این استان سراغ داریم که به راحتی میتوانند صندلیهای دانشگاههای معتبر کشور را تصاحب کرده و در آن جایگاه ادامه تحصیل دهند که در سال تحصیلی جاری نیز سعی بر این است تا با آمادگی بیشتر هم در آزمون نهایی و هم در کنکور جایگاه استان اردبیل را بتوانیم ارتقا دهیم.
نظر دهید