بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

دکتر حبیب الله زنجانی

تاریخ تولد : سال 1318

محل تولد : شهر خلخال

زندگینامه


دکتر حبیب الله زنجانی در 26 آذرماه 1318 در شهر خلخال در یک خانواده پرجمعیت به دنیا آمد. و در سال 1324 در مدرسه ناصری خلخال تحصیلات خود را آغاز کرد با این تفاوت که در آن سال فرقه دموکرات آذربایجان حکومت را در دست داشت و دانش آموزان به زبان ترکی درس می خواندند و پس از 21 آذر که حکومت پیشه وری پایان یافت سیستم آموزش به روال سابق برگشت و دانش آموزان دوباره مجبور شدند به شیوه گذشته درس بخوانند که این دو گانگی برای دانش آموزان اول ابتدایی خیلی سخت است.

در سال 1331 دکتر زنجانی در امتحانات نهایی دوره ابتدایی که در حیاط مدرسه ناصری برگزار شد شاگرد اول منطقه شد و پس از آن که سیکل اول دبیرستان را گرفت برای ادامه تحصیل به تبریز مهاجرت کرد و در دانشسرای مقدماتی تبریز با رتبه اول وارد دانشسرای شد. و در دانشسرا با صمد بهرنگی، عباسعلی دهقانی همکلاسی شد دکتر زنجانی در خاطره ای از صمد می گوید موقعی که خبر غرق شدن صمد بهرنگی را در روزنامه ها دیدم یادآخرین باری افتادم که در جلوی کتاب فروشی تبریز صمد از پشت چشمانم را گرفت و من هم زود فهمیدم که صمد است و باور نمی کردم خالق "ماهی سیاه کوچولو" که این اثر صمد به عنوان داستان کودکان در عرصه ادبیات جهان درخشیده بود گرفتار این وضع شود.

دکتر زنجانی در 18 سالگی شغل معلمی را عهده دار شد و پا به عرصه فرهنگ گذاشت در سال 1345 با این که در کنکور علوم اداری و سیاسی دانشکده حقوق دانشگاه تهران قبول شده بود ولی به خاطر دوری از خانواده به تهران نرفت و در سال بعد در دانشگاه تبریز در رشته ادبیات با رتبه بالایی پذیرفته شد و در مهرماه 1347 دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز رشته علوم اجتماعی را دایر کرد و دانشجویان آن رشته با آزمون ورودی می توانستند تغییر رشته دهند که دکتر زنجانی با رتبه ممتازی بالاترین امتیاز را کسب کرد و دوره لیسانس به عنوان شاگرد اول رشته های دانشکده ادبیات معرفی شد و با دریافت نشان مورد تقدیر قرار گرفت.

گرایش دکتر زنجانی به علوم اجتماعی تحت تاثیر استادانی چون دکتر اسرافیل رحیمی، دکتر یدالله فرید، دکتر علی اکبر ترابی است.

دکتر زنجانی کنکور فوق لیسانس را با رتبه اول پشت سر گذاشت و این خبر را دکتر صدیقی بنیانگذار جامعه شناسی در ایران و وزیر کشور دکتر مصدق به دکتر زنجانی خبر داد و در دوره فوق لیسانس از محضر استادانی چون دکتر صدیق، دکتر مهدی امانی، دکتر فیروز توفیق، دکتر روح الامینی، دکتر نظامی، دکتر ساروخانی، دکتر توسلی، استفاده کرد و در اولین سال دوره فوق لیسانس دکتر زنجانی در بخش جمعیت شناسی موسسه مطالعاتی و تحقیقات اجتماعی همکار دکتر امانی شد که در آن سال در آن موسسه نتایج سرشماری سال 1347 تحلیل شد. و پس از آن تعدادی از کارهای پژوهش و جمعیت شناسی از جمله سالخوردگی جمعیت را تحقیق و تحلیل نمود.

دکتر زنجانی پس از اتمام امتحانات پایان دوره فوق لیسانس برای ادامه تحصیل به پاریس رفت تا استاد راهنمایش را انتخاب کند و "پرفسور لئون تابا" را انتخاب نمود ولی چون پرفسور لئون تابا به ریاست صندوق سازمان ملل برای فعالیت ­های جمعیتی برگزیده شده بود ناچار " پروفسور آلن ژیرار" معاون دانشگاه سوربن را برای استاد راهنمایش انتخاب نمود. دکتر زنجانی از پائیز سال 1972 در کلاس های دوره دکترا شرکت کرد و در سال 1974 کار خود را به پایان برد و آماده دفاع کرد در سال 1973 دفتر سازمان ملل در ژنو یک دوره کارورزی برای جمعیت شناسان جوان برگزار کرد که پروفسور ژیرار از طرف دانشگاه سوربن دکتر زنجانی را به آن جا معرفی کرد و هم زمان دانشگاه تهران نیز به آن دوره دکتر زنجانی را معرفی کرده بود. پروفسور ژیرار نامه ای به دکتر نادر افشار نادری رئیس دانشکده علوم اجتماعی تهران نوشت و دکتر زنجانی را معرفی کرد. وی نوشته بود که او چگونه در فرانسه درس خوانده است و از تزش نیز تعریف کرده بود همچنین از او خواسته بود اگر تز دکتر زنجانی را چاپ کنید  که به همین صورت بهتر است و اگر چاپ نمی کنید، دانشگاه سوربن آماده است آن را چاپ کند دکتر نادر افشار نادری در پاسخ گفته بود چاپ می کنیم که هیچ وقت چاپ نشد. دکتر زنجانی در اواخر سال 1352 به ایران بازگشت در دانشکده علوم اجتماعی در گروه جمعیت شناسی به پژوهش و تدریس با سمت استاد یاری پرداخت و پس از آن با خانم نصیری دانشجوی آمار و انفورماتیک دانشگاه ملی ازدواج نمود. در سال 1356 با آغاز اعتراضات دانشجویی دکتر زنجانی سرپرست دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران شد و پس از آن قرار شد با انتخابات رئیس دانشکده مشخص شود که دکتر زنجانی از نامزدی انصراف داد و در رقابت برای ریاست دانشکده کنار کشید پس از آن که آن دو نفر نتوانستند رای لازم را بیاورند دکتر شیبانی بار دیگر دکتر زنجانی را به ریاست دانشکده منصوب کرد اما دکتر زنجانی گفت: من به احترام امضاء تا یک هفته در این پست انجام وظیفه می­کنم سپس استغفا می­دهم و در پایان مهلت یک هفته ­ای در آبان 1357 از سرپرستی دانشکده استعفا داد.

پس از بازگشایی دانشگاه ها بعد از انقلاب در برنامه های آموزشی دانشگاه درسی برای دکتر زنجانی اعلام نشده بود وی مدتی را به درخواست سازمان برنامه و بودجه برای انجام پیش بینی جمعیتی برای آن سازمان مشغول به کار شد سپس در پی درخواست مرکز با آمار ایران برای تدارک سرشماری در سال 1365 از طرف دانشگاه ماموریت یافت که با آن مرکز همکاری کند. در همین سال از طرف وزیر طی حکمی به عضویت شورای اشتغال منصوب کنند. با شرایط پیش آمده دکتر زنجانی در جوانی درخواست بازنشستگی کرد و از آن به بعد با مرکز آمار ایران همکاری خود را ادامه داد. همزمان با مرکز آمار ایران از وزارت مسکن و سرشماری نیز دعوت به کار شد و در وزارت مسکن و سرشماری مرکز مطالعات و تحقیقات سرشماری و معماری ایران را بنیان نهاد دکتر زنجانی علاوه بر فعالیت در وزارت مسکن و سرشماری و مرکز آمار ایران با شرکت های مهندس مشاور نیز در زمینه مطالعات جمعیت طرح­های شهرسازی همکاری می­کرد و در این مدت مطالعات جمعیتی حدود 40 شهر از شهرهای کشور را در راستای طرح های شهرسازی انجام داد. دکتر زنجانی پس از تحلیل سرشماری جمعیتی 1365 نگرانی بزرگی داشت که جمعیت 33 میلیونی سال 55 به 50 میلیون در سال 1360 رسیده است در کنفرانسی که در مشهد برگزار شد دو مقاله ارائه کرد اولی در باره باروری و دومی درباره جمعیت و آینده آن بود. و پس از آن در جلسه هیئت دولت با حضور رئیس جمهور درباره سیاست جمعیتی بحث کردند که پس از سخنان دکتر زنجانی آغاز سیاست تعدیل نرخ رشد جمعیت با تصویب هیئت دولت اجرایی شد. دکتر زنجانی علاوه بر ریاست انجمن جمعیت شناسی ایران عضو انجمن بین المللی مطالعات علمی جمعیت عضو انجمن بین المللی جمعیت شناسان فرانسوی زبان، عضو انجمن بین المللی متروپولیس هستند دکتر زنجانی از پایه گذاران انجمن توسعه روستایی ایران است دکتر زنجانی سردبیر فصل نامه در انجمن جمعیت شناسی ایران، مدیر مسئول و سردبیر فصل نامه تخصص علوم اجتماعی هستند.

گزارش مختصری از مراسم تکریم


الف) مراسم تکریم در دانشگاه محقق اردبیلی

شرح مختصری از برنامه:

هرچند ماهیت تکریم و الگوسازی خود امری بسیار ارزشمند و مبارک می­باشد اما بنیاد نخبگان استان اردبیل بر این باور است که این عمل بایستی توأم با اثرگذاری و بهره­مندی استان از پتانسیل­ های اساتید سرآمد دعوت شده نیز باشد. با این دیدگاه بنیاد نخبگان استان با همکاری دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری و انجمن جامعه­ شناسی توسعه پایدار استان اردبیل نشست هم­ اندیشی و سمپوزیوم توسعه اجتماعی پایدار استان اردبیل را با حضور اساتید مدعو برگزار نمود. هر یک از اساتید مدعو با طرح موضوع به ارائه راه­ کارهای توسعه اجتماعی پایدار و همه جانبه استان پرداختند که شرح کامل این موضوعات در گزارش این نشست ارائه شده است.

در پایان این سمپوزیوم از هر یک از این اساتید به پاس تلاش­های علمی آنان در سطح ملی و بین ­المللی تجلیل به عمل آمد.

جهت برگزاری این مراسم اقدامات زیر در جلسات شورای سیاست گذاری متشکل از بنیاد نخبگان استان، مدیر دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استان و انجمن جامعه­ شناسی توسعه پایدار استان اردبیل تصویب و به اجرا درآمد.

  •       هماهنگی و دریافت موضوعات بحث شده از سوی هر یک از اساتید مدعو در خصوص توسعه استان
  •       طراحی و چاپ پوستر برگزاری سمپوزیوم توسعه پایدار استان
  •       هماهنگی و تهیه بلیط و ایاب و ذهاب اساتید مدعو
  •       هماهنگی و تهیه هدیه تکریم از اساتید
  •       هماهنگی با فرمانداری ­ها و شهرداری­ های شهرستان­ زادگاه اساتید جهت حضور و تکریم از این اساتید
  •       هماهنگی با دانشگاه­های محل خدمت جهت حضور و تکریم از خدمات اساتید

با انجام اقدامات فوق شرایط لازم برای برگزاری مراسم تکریم باشکوه فراهم شد و هدایای اهدایی از طرف دانشگاه ­ها و ارگان­ ها و سازمان­ های مختلف به شرح زیر به دکتر حبیب­ الله زنجانی تقدیم گردید.

 

ب) تکریم در مراسم بزرگداشت روز شیخ­ صفی الدین اردبیلی و هفته استان اردبیل

شرح مختصری از برنامه:

به احترام تأثیرگذاری خاندان صفویه در وحدت دینی و ملی و هویت ­بخشی دوباره به ملت واحد ایران روز چهارم مرداد ماه با تصمیم شورای فرهنگ عمومی به نام شیخ‌ صفی‌الدین اردبیلی و هفته استان اردبیل در تقویم کشور شده است. در این هفته برنامه ­های ملی و استانی بسیاری توسط ارگان ­ها و سازمان­ های مختلف برگزار می­شود.

پایان­ بخش این برنامه­ ها، برگزاری مراسم روز بزرگداشت شیخ صفی الدین اردبیلی است که در آن به تجلیل و تکریم از بزرگان، عالمان، ادیبان و مفاخر ملی استان اردبیل پرداخته می­شود. امسال نیز این مراسم با حضور جناب آقای دکتر مونسان معاون محترم ریاست جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی کشور، استاندار اردبیل، فرمانداران، روسا و مدیران دستگاه­های اجرایی، میهمانان و اندیشمندان خارجی و جمع کثیری از مستعدان، فرهیختگان، هنرمندان و خانواده­ های این عزیزان در محل سالن اجتماعات فدک برگزار گردید.

در این مراسم به همت بنیاد نخبگان استان اردبیل و همکاری دبیرخانه روز شیخ­ صفی­ الدین اردبیلی و هفته استان اردبیل از 5 تن از مفاخر علمی استان جناب آقای دکتر محمود عرفانی، دکتر محمد باقر بهشتی، دکتر محمد برزگر جلالی، دکتر سیف الله سیف­ اللهی، دکتر حبیب­ الله زنجانی با اهدای لوح تقدیر، نشان روز اردبیل و هدایایی تقدیر به عمل آمد.

خلاصه ­ای از این مراسم به شرح زیر است :

اهم سخنان دکتر علی اصغر مونسان :

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در این مراسم اظهار داشت: 4 مرداد به نام روز شیخ صفی‌الدین اردبیلی نام‌گذاری شده است که در واقع صفویه، در تشکیل یک حکومت قدرتمند و فراگیر شیعه در ایران مهم‌ترین نقش را ایفاه کرده و این استان نقش حائز اهمیت بسیاری در تاریخ کشور دارد. وی با اشاره به اینکه استان اردبیل دارای ظرفیت‌های جذاب گردشگری است، گفت: صنعت گردشگری به اقتصاد دوم جهان تبدیل شده و طبق پیش‌بینی کارشناسان،‌ این صنعت در سال­های نه چندان دور به اقتصاد اول دنیا تبدیل می‌شود. وی افزود: صنعت گردشگری کمترین تأثیر را از تحریم‌های ظالمانه بر علیه جمهوری اسلامی ایران می‌بیند و حتی اگر تعداد گردشگران خارجی به صفر نیز برسد، ظرفیت‌های داخلی گردشگری برای رونق مجموعه‌های سرمایه‌گذاری شده در این زمینه کافی است.وی گفت: صنعت گردشگری افق امیدوار کننده‌ای برای کشور ترسیم می‌کند چرا که ظرفیت ایجاد اشتغال در این صنعت بسیار بالا بوده و اجرای پروژه بوم‌گری نیز برای رونق روستاها و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی در دستور کار قرار دارد. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور افزود: استان اردبیل از ظرفیت‌های گردشگری زمستانی نیز به خوبی برخوردار است و امیدواریم که با تصویب طرح تعطیلات زمستانی در مجلس شورای اسلامی، گردشگری زمستانی نیز در این استان توسعه پیدا کند.

اهم سخنان استاندار اردبیل :

استاندار اردبیل نیز در ادامه این مراسم اظهار داشت: با اشاره با نامگذاری روز 4 مرداد به نام روز شیخ‌صفی ‌الدین اردبیلی این اقدام را قدمی مناسب در خصوص ارج نهادن به این شخصیت برجسته تاریخ ایران در 5 و نیم قرن پیش که سبب انسجام وحدت ملی کشور شد ارزیابی نمود و اظهار داشت که برگزاری مراسمات، نشست­ ها و اجتماعات و برنامه­ های ملی و استانی در هفته استان اردبیل باعث پیشرفت و توسعه استان خواهد شد. ایشان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های استان اردبیل که برای مردم استان از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است را تکمیل پروژه راه‌آهن میانه اردبیل دانست و اظهار داشت این امر تا سه سال آینده با حمایت یکی از فرزندان نخبه این استان و با مشارکت بانک ملی و بودجه دولتی ظرف مدت 3 سال در اردبیل تکمیل و افتتاح می‌شود.

مراسم تجلیل:

نشان شاهان صفوی و تندیس شاه اسماعیل صفوی به همراه لوح سپاس به عنوان نشان روز شیخ ­صفی الدین اردبیلی و هفته استان اردبیل ارزشمندترین نشان اهدایی به مفاخر استان می­باشد که در این مراسم به پنج تن از مفاخر علمی استان یعنی جناب آقای دکتر محمود عرفانی، دکتر محمد باقر بهشتی، دکتر محمد برزگر جلالی، دکتر سیف­اله سیف­الهی، دکتر حبیب­اله زنجانی و آقای اکبری از سردارن هشت سال دفاع مقدس اهدا گردید.

رونمایی از سایت گردشگری استان اردبیل توسط دکتر مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان برنامه پایان­بخش این مراسم بود . 

سازمان­های همکار:

استانداری اردبیل، بنیاد نخبگان استان ، دانشگاه­های استان محقق اردبیلی و آزاد اسلامی اردبیل، سازمان­های مردم نهاد، دبیرخانه روز شیخ­صفی الدین اردبیلی و هفته استان اردبیل، انجمن جامعه ­شناسی توسعه پایدار استان اردبیل، فرمانداری­های اردبیل، گرمی، خلخال، نمین و گیوی، صدا و سیمای مرکز اردبیل . 

تصاویر


لینک های مربوطه


برای مشاهده پوستر مراسم تکریم اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده مستند فیلم تجلیل دکتر حبیب‌الله زنجانی اینجا کلیک بفرمایید.

 

 

  • 1403/01/27 - 12:55
  • - تعداد بازدید: 212
  • - تعداد بازدیدکننده: 212
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

بیانیه بنیاد ملی نخبگان در پی انجام عملیات پر افتخار وعده صادق

بنیاد ملی نخبگان در بیانیه‌ای، انجام عملیات پر افتخار وعده صادق را که نمونه تام و تمامی از رویارویی فاتحانه پیشانی جبهه اسلام یعنی ایران سرفراز با پیشانی جبهه کفر یعنی رژیم صهیونیستی بود را تبریک و تهنیت گفت.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، بنیاد ملی نخبگان در بیانیه‌ای انجام عملیات پر افتخار #وعده_صادق را که نمونه تام و تمامی از رویارویی فاتحانه پیشانی جبهه اسلام یعنی ایران سرفراز با پیشانی جبهه کفر یعنی رژیم صهیونیستی بود را به محضر حضرت حجت بن الحسن ارواحنا فداه، مقام معظّم رهبری مدظلّه العالی، خانواده شهداء بویژه شهدای علم و فناوری و ملت بزرگ و شهیدپرور ایران اسلامی تبریک و تهنیت گفت.


متن کامل ابن بیانیه به شرح ذیل است:

فإذا جاء وعْد أولاهما بعثْنا علیْکمْ عبادًا لنا أولی بأْسٍ شدیدٍ فجاسوا خلال الدّیار وکان وعْدًا مفْعولًا (اسرا-5)

مردم عزیز، فرهیخته و مقاوم ایران اسلامی!

بار دیگر رشادت و تدبیر فرزندان غیور ملّت، فصلی پر افتخار در تاریخ این مرز و بوم گشود و پیامی به بلندای تاریخ چند نسل مجاهدت را در یک شب به همه دنیا مخابره کرد،

معادلات قدرت در سطح راهبردی تغییر کرد و هیمنه پوشالی استکبار پس از سالها در هم کوبیده شد،

وعده خداوند صادق است که صابرین را نصرت عطا فرماید و کفار و منافقین را خذلان و خفت، که: فٱصۡبرۡ إنّ وعۡد ٱللّه حقّٞۖ ولا یسۡتخفّنّک ٱلّذین لا یوقنون (روم-60)

این انقلاب لیالی قدر زیادی به خود دیده است که در آن سرنوشت بشریت رقم می خورد و شب گذشته نیز یکی از این لیالی قدر بود، شبی که نظامی مبتنی بر توحید، مظهر اسم «منتقم» ذات مقدس حضرت حق شد و دست انتقام الهی از آستین پاسداران کیان عزت اسلام و ایران بیرون آمد و سیلی محکمی بر چهره کریه مظهر استکبار و کفر نواخته شد،

 

                                        باش تا صبح دولتت بدمد                         کاین هنوز از نتایج سحرست

 

این ملت اراده کرده است که مسیر عزت، شرف، حق طلبی و دفاع از مظلوم را طی نماید و همین موجب شده است که در نبرد اراده ها پیروز و کامیاب از میدان خارج شود، درس بزرگ اسلام ناب محمّدی به ملت ایران این بوده است که: «کونا للظّالم خصماً و للمظلوم عوناً» و این فرهنگ است که انسان سازی می کند و ملّت ایران را از یوغ نظام ستمشاهی و ذلّت بندگی مستکبرین به اوج افتخار و عزت در نظام جمهوری اسلامی می رساند که فرمود: إنّ اللّه لا یغیّر ما بقوْمٍ حتّى یغیّرواْ ما بأنْفسهمْ (رعد-11)

در ماجرای حمله تنبیهی نظام جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل جنایتکار درسهای زیادی برای ذهنهای فعّال و جستجوگر، مغزهای متفکر، قلب های سلیم و چشمهای بصیر نهفته است که به برخی از آنها اشاره می شود:

 

  1. اولاً ریشه این توفیقات در توانایی اعاده حیثیت سریع از یک ملّت و صیانت پر قدرت از عزت آن پس از جسارت بیگانه به کیان او را باید در این جمله جستجو کرد که: «لا موثر فی الوجود الا الله»؛ ملتی پیروز است که فراتر از همه محاسبات مادی برنامه خود را بر اساس رضایت و خشنودی حضرت حق جلّ و علا تنظیم و استوار کند و فقط به قدرت و نصرت او امید بندد. به رغم همه فشارها و تهدیدهایی که این ملت بزرگ از شروع مجاهدت خود به رهبری حضرت روح الله «قدس سرّه الشریف» با آن مواجه شد، با تلاش خستگی ناپذیر و ایستادگی و استقامت بر مسیر حق خود توانسته است الگویی الهام بخش در میان ملت های آزادی خواه و جریان حق جویان عالم شود و تبدیل به چراغ امیدی برای مستضعفان جهان از غزه تا لبنان و از یمن تا عراق و سایر بلاد گردد. نگاهی که حتی پس از فتح الفتوح آزادسازی خرمشهر، خدا را علت العلل آزادی خرمشهر می داند و همین نگاه است که ما را مجدداً توجه می دهد که به این موفقیتها غرّه نشویم و عملیات فتح الفتوح #وعده_صادق را نیز بارقه ای از لطف الهی و مددی از جانب ولی الله الاعظم حضرت بقیه الله ارواحنا فداه بدانیم.




  2. ثانیاً فتح الفتوح #وعده_صادق که اثرات عمیق آن بر مناسبات جهانی و تغییر مسیر تاریخ به مرور ظاهر خواهد شد در کنار نگاه مبتنی بر توکّل و توسّل با بهره گیری از فناوری های بسیار پیشرفته موشکی، پهپادی، جنگ الکترونیک و... حاصل شده است. شاید به جرأت بتوان گفت تنها صنعتی که حتی کشورهای مشترک المنافع نیز به راحتی با یکدیگر تبادل نمی کنند صنعت دفاعی بویژه فناوری های حوزه هوایی، پهپادی و موشکی است. این انقلاب اسلامی است که ایران پیشرفته و قوی مجهز به چنین فناوری‌های پیشرفته ای را محقق کرده است که به فرموده سکان دار انقلاب حضرت امام خامنه ای «مدظله العالی» در بیانیه گام دوم: «برجستگی محسوس در رشته‌های گوناگون مهندسی از جمله در صنایع دفاعی، درخشش در رشته‌های مهم و حسّاس پزشکی و جایگاه مرجعیّت در آن و ده‌ها نمونه‌ی دیگر از پیشرفت، محصول آن روحیه و آن حضور و آن احساس جمعی است که انقلاب برای کشور به ارمغان آورد. ایران پیش ‌از انقلاب، در تولید علم و فنّاوری صفر بود، در صنعت به‌جز مونتاژ و در علم به‌جز ترجمه هنری نداشت.».

  3. یقیناً دستیابی به فناوری های اقتدارآفرین بویژه در حوزه قدرت سخت در جهان امروز که صحنه منازعه قدرتهای آزمند و دنیاطلب است نیازمند خودکفایی و تکیه یک ملّت به منابع و ظرفیّت های درونی خویش است. همانگونه که رهبر معظّم انقلاب در بیانیه گام دوم فرمودند: «مهم‌ترین ظرفیّت امیدبخش کشور، نیروی انسانی مستعد و کارآمد با زیربنای عمیق و اصیل ایمانی و دینی است. ... اینها ثروت عظیمی برای کشور است که هیچ اندوخته‌ی مادّی با آن مقایسه نمیتواند شد». دستیابی ایران به جایگاه برتر نظامی در منطقه غرب آسیا و در برخی زیرحوزه ها مانند حوزه پهپادی در جایگاه قدرت برتر جهانی با نقش آفرینی «نخبگان حقیقی» این ملّت حاصل گردیده است. نخبگانی که گمنامی را بر شهرت، خدمت در شرایط سخت اقتصادی را بر رفاه دنیوی زندگی در غرب و ماندن در کشور را بر مهاجرت دائمی و پشت کردن به ملت خود برگزیدند و مشمول کریمه مبارکه: لینْصرنّ اللّه منْ ینْصره إنّ اللّه لقویٌّ عزیزٌ «حج-40» قرار گرفتند. تفاوت نخبگان سازنده بمب اتم و سایر سلاحهای کشتار جمعی که مردم بیگناه را از بین می برد با نخبگان سازنده موشک ماوراء صوت نقطه زن که فقط اهداف نظامی را مورد اصابت قرار می دهد مرزی در وادی علم نیست بلکه در دنیای انسانیت است. آنچه مرز نخبه انسان و غیرانسان را تعیین می کند دنیای اهداف و انگیزه‌هاست که با دنیای دانش متفاوت است. خداوند متعال در سوره جمعه آیه 5 می فرماید:«مثل الّذین حمّلوا التّوْراة ثمّ لمْ یحْملوها کمثل الْحمار یحْمل أسْفارًا» تفاوت نخبه انسان و غیر انسان در حمل علم بدون عمل است. آنچه همه ادیان الهی برای آن نازل شده اند و انبیا به آن مبعوث شده اند ایجاد تعهدات اخلاقی و تخلق به اخلاق الهی در انسان است و گرنه علم بدون خودسازی و تهذیب نفس مایه سقوط بیشتر خواهد شد و نخبگی در این شرایط افتخار محسوب نمی شود.

  4. جمهوری اسلامی ایران الگوی جدیدی از ارتباط مبتنی بر احترام به حقوق ملت ها و حمایت از مظلومین و مستضعفین ارائه کرده است. بر خلاف قدرتهای بزرگ جهانی که همواره علم و فناوری را احتکار نموده و با ایجاد انحصار در آن، ملت‌ها و استعدادهای آنها را به استثمار و استعمار می کشند ایران اسلامی در ارائه دانش و فناوری خود به ملت های مظلوم عراق، یمن و فلسطین کاملاً دست گشاده و سخاوتمندانه رفتار می کند و بدون هیچگونه چشم‌داشت صرفاً از حاکمیت ملت های مظلوم بر سرنوشت خود حمایت می نماید. شکل گیری جبهه مقاومت نیازمند شکل دهی به شبکه ای از نخبگان در وسعت جهان اسلام بود که شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی آن را بنیان نهاد و سکان آن را به رهبرانی از همان جغرافیا واگذار کرد. اکنون ثمره این رویکرد در شکل گیری جریانی گفتمانی در ملت های منطقه بخصوص در برادران مجاهد فلسطینی مشاهده می شود. این نگاه تمدنی انقلاب اسلامی برخاسته از رسالت انبیاست که استعدادها را به فعلیّت رسانده و کارخانه انسان سازی دوران آخر الزّمان شده است.

  5. پیشرفت‌های نظامی که تحت مدیریت مستقیم و هدایت‌های داهیانه رهبر معظم انقلاب حاصل شده است همواره الهام بخش سایر بخشهای کشور بوده است، لکن نیل به تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی ارواحنا فداه که هدف اصلی انقلاب اسلامی است نیازمند رفع خلأهای موجود در سایر حوزه ها من جمله حوزه های فرهنگی، اجتماعی و بویژه اقتصادی است که خود در سالهای اخیر به میدان اصلی نبرد دشمن علیه انقلاب اسلامی تبدیل شده است. به فرموده رهبر معظم انقلاب: «جنگ واقعی چیز دیگر است؛ جنگ واقعی جنگ اقتصادی است، جنگ واقعی تحریم است، جنگ واقعی گرفتن عرصه‌های کار و فعالیت و فناوری در داخل کشور است». لذا تمرکز بر چالشهای اقتصادی کشور از جمله اصلاح نظام بانکی، رفع ناترازی‌ها بویژه در حوزه انرژی، ایجاد امنیت غذایی، کنترل نوسانات نرخ ارز، کاهش نرخ تورم، افزایش تولید ناخالص ملّی، تفوق بر چالش تنش آبی، افزایش بهره وری در همه بخشهای اقتصاد و در یک جمله اجرایی سازی سیاستهای کلّی اقتصاد مقاومتی مأموریت مهمی است که نیازمند مجاهدت شبانه روزی نخبگان و استعدادهای برتر است. استفاده از فرصت خواستن و توانستن در دولت فعلی و ایجاد حرکت جدید، خیزش جدید و ابتکار نو مستلزم شناخت اولویت ها و تمرکز بر رفع آنها در همه بخشهای دولت است که به فرموده رهبر معظم انقلاب: «جامعه‌ی علمی کشور، نخبگان کشور، امروز احتیاج دارند به یک حرکت جدید،‌ به یک خیز جدید، این خیز جدید بایستی با استفاده از همراهی این دولت و همکاری مسئولان جوانی که درون بدنه‌ی دولت حضور دارند و همّت خود شما مجموعه‌ی نخبه‌ها -که حالا نمونه‌ای از آن مجموعه اینجا حضور دارید- انجام بگیرد».

بنیاد ملی نخبگان انجام عملیات پر افتخار #وعده_صادق را که نمونه تام و تمامی از رویارویی فاتحانه پیشانی جبهه اسلام یعنی ایران سرفراز با پیشانی جبهه کفر یعنی رژیم صهیونیستی بود را به محضر حضرت حجت بن الحسن ارواحنا فداه، مقام معظّم رهبری مدظلّه العالی، خانواده شهداء بویژه شهدای علم و فناوری و ملت بزرگ و شهیدپرور ایران اسلامی تبریک و تهنیت عرض می کند و از درگاه حضرت احدیت توفیق روزافزون ملت ایران در مسیر پیش رو و  عبور از شیب تندی که در مقابل آن قرار دارد مسئلت می نماید. دیرزمانی نپاید که ابرهای ضلالت و گمراهی کنار رفته و خورشید جهان تاب موعود عجل الله تعالی فرجه الشّریف ظاهر گردد و در چنین روزی نخبگان ایران اسلامی در حزب خدا آماده نبرد نهایی با نخبگان حزب شیطان خواهند بود بعون الله تعالی.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 170761
کلمات کلیدی
مدیر اردبیل
خبرنگار

مدیر اردبیل