بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

دکتر حسین شایقی

تاریخ تولد : سال 1351

محل تولد : پارس آباد (مغان)

زندگینامه


پروفسور حسین شایقی در سال 1351 در یک خانواده مذهبی در پارس آباد مغان چشم به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی و دوره راهنمایی را به ترتیب در مدرسه روستای آق­قباق آخر و مدرسه اسلام آباد قدیم و دو سال اول مقطع دبیرستان را در دبیرستان 17 شهریور شهر پارس آباد به پایان رساند.

سپس برای ادامه تحصیلات به شهر اردبیل نقل مکان نموده و دیپلم ریاضی فیزیک را با عنوان شاگرد اول از دبیرستان مدرس در سال 1370 اخذ نمود. وی دوره کارشناسی را در رشته مهندسی برق- قدرت از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی تهران در سال 1374 و دوره فوق لیسانس را در رشته مهندسی برق-کنترل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال 1376 به اتمام رساند. بعد از اتمام تحصیلات فوق لیسانس به عنوان عضو هیئت علمی طرح سربازی از ابتدای سال 1377 وارد گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل شده و علاوه بر تدریس دروس تخصصی برخی از آزمایشگاه­ های این گروه را نیز راه اندازی نمود. وی همچنین مؤسس انجمن علمی مهندسی برق قدرت این دانشگاه نیز می باشد.

در سال 1389 با قبولی در دوره دکترای دانشگاه علم و صنعت ایران به ادامه تحصیل پرداخت و در تاریخ 1384 با دفاع از رساله دکترای خود در رشته مهندسی برق- قدرت فارغ التحصیل شد. از سال 1385 با عضویت در هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی خدمت خود را در دانشکده فنی آن دانشگاه آغاز نموده و در کوتاه­ ترین زمان ممکن (8 سال) با توجه به فعالیت های آموزشی و پژوهشی چشمگیر به رتبه های علمی دانشیاری و استاد تمامی ارتقاء یافت. وی هم اکنون استاد تمام گروه مهندسی برق دانشکده فنی دانشگاه محقق اردبیلی بوده و از پایه گذاران مقطع کارشناسی ارشد و دوره دکترای مهندسی برق در این دانشگاه و دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل است.

ایشان علاوه بر تدریس دروس تخصصی مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دوره دکتری مهندسی برق- قدرت مسئولیت های اجرایی گوناگونی را نیز در دانشگاه محقق اردبیلی و استان بر عهده داشته و مسئول راه­اندازی دو مرکز پژوهشی (مرکز رشد واحدهای فناوری و بنیاد نخبگان) در استان اردبیل نیز بوده است.

در دوره مسئولیت ایشان مرکز رشد واحدهای فناوری استان موفق به اخذ رتبه ششم در بین پارک های علم و فناوری و مراکز رشد کشور در سال 1387 بر اساس ارزیابی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری گردید. ایشان علاوه بر عضویت در شوراهای مختلف علمی و اجرایی دانشگاه ­های استان و مراکز رشد، کارگروه­ های تخصصی استانداری و کمیسیون­ های سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و استان اردبیل از مؤسسین شاخه اردبیل انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران و عضو هیئت مدیره آن نیز است. همچنین از سال 1388 تا سال 1394عضو هئیت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل نیز بوده و در سال 1391 نیز به عنوان پژوهشگر برتر سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور انتخاب شد.

  پروفسور شایقی در سال 1394 بر اساس پایگاه طلایه داران تامسون رویترز (ISI) در زمره یک درصد دانشمندان و نخبگان علمی جهان قرار گرفت.

از مهم ترین سوابق پژوهشی ایشان می توان به تألیف هشت عنوان کتاب تخصصی در زمینه مهندسی برق، انتشار بیش از 120 مقاله در مجلات معتبر علمی، ارایه بیش از 170 مقاله در کنفرانس های بین المللی و همایش های ملی، انجام بیش از 30 طرح پژوهشی و سه طرح صنعتی و ثبت سه اختراع اشاره نمود.

ضمناً وی عضو هیئت تحریه هشت مجله علمی- پژوهشی و داور بیش از 20 مجله تخصصی و کنفرانس های معتبر در زمینه مهندسی برق قدرت است. پرفسور شایقی در سال­های 1386، 1389، 1390، 1391 و 1392 به عنوان پژوهشگر نمونه استان اردبیل در حوزه فنی و مهندسی و در سال­های 1390 و 1392 به عنوان پراستنادترین نویسنده استان انتخاب شد.

در سال 1393 مجله Journal of Operation and Automation in Power Engineering با مدیر مسئولی ایشان به عنوان مجله برتر انگلیسی در بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری استان انتخاب شد. وی هم اکنون به عنوان رئیس بنیاد نخبگان استان اردبیل مشغول به فعالیت است.

 

گزارش مختصری از مراسم تکریم


آیت الله سید حسن عاملی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در این مراسم با بیان اینکه شایقی غرور استان را احیا کرد، گفت: این ثروت علمی توسط مردم استان و عشایر شایسته مغان پرورش داده شده است. وی با بیان اینکه تجلیل از عالم، حرکت شایسته ای است، گفت: تمامی بدبختی های ما از عقب ماندگی علمی است چرا که از تولید دانش جهانی محروم بوده ایم.

آیت الله سید حسن عاملی در ادامه سخنان خود به مشکلات  کشور اشاره کرد و گفت: مشکلات بین المللی امروز ما نشات گرفته از عقب ماندگی علمی است و رمز حاکمیت ما در گرو پیشرفت های علمی است به همین جهت مقام معظم رهبری بر شرکت های دانش بنیان تاکید دارند. وی افزود: هیچ سلسله و پادشاهی به اندازه جمهوری اسلامی ایران به پیشرفت علمی کشور کمک نکرده است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل گفت: از نظر علمی خیانت های بزرگی به کشور شده است ولی اکنون قدرت علمی کشور به حد اعجاز رسیده است. جامعه ای که دانشمندانش را تکریم کند راه توسعه و رشد را سریع تر خواهد پیمود.

اکبر بهنام جو استاندار اردبیل  نیز در این مراسم گفت: جامعه ای که دانشمندانش را تکریم کند راه توسعه و رشد را سریع تر خواهد پیمود. وی با بیان اینکه تقدیر از چهره های علمی حرکت قابل تقدیری است، افزود: باید در کنار تقدیر، نیازهای علمی، پژوهشی و مادی این افراد هم تامین شود تا بتوانند کارهای علمی خود را شتاب دهند.

 اساتید باید الگوی اخلاقی برای دانشجویان و مردم باشند

 گودرز صادقی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه امروز ادارات و دستگاه های اجرایی و دانشگاه های استان  مراسم تقدیر از پروفسور حسین شایقی را برگزار می کنند، گفت: 29 نفر عضو هیات علمی با مرتبه استادی در دانشگاه محقق اردبیلی وجود دارد که برای ارتقای علمی دانشگاه زحمات زیادی کشیده اند. وی با بیان اینکه شایقی در سن 41 سالگی به مقام استاد تمامی رسید، اظهار داشت: افتادگی و تواضع از ویژگی های شایقی است که نشان می دهد وی علاوه بر مسائل علمی به اخلاقیات هم توجه دارد.

صادقی افزود: اساتید باید الگوی اخلاقی برای دانشجویان و مردم باشند و باید همیشه و در همه حال اخلاق مقدم بر علم و تعهد مقدم بر تخصص باشد.

شایقی جزو افتخارات استان و کشور  است

حجت الاسلام عبدالله حسنی رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان نیز گفت: امام خمینی (ره) از عشایر به عنوان ذخایر انقلاب نام بردند و دکتر شایقی نیز یکی از همین ذخایر انقلاب است.وی با اشاره به اینکه شایقی جزو افتخارات استان و کشور است ، گفت: یک جوان فاخر و دانشمند که به چنین مقام علمی رسیده است افتخار ملی محسوب می شود.

حسنی افزود:: جوانان کشور امروز به جایی رسیده اند که در دنیا حرف اول را می زنند و این افراد خادم نظام و انقلاب هستند.شورای فرهنگ عمومی استان به دنبال الگوسازی برای جوانان است

سید ناصر اسحاقی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: شایقی در بنیاد نخبگان برای معرفی چهره های نخبه تلاش های مضاعفی انجام می دهند. وی با بیان اینکه قرار گرفتن اساتید اردبیلی در زمره یک درصد دانشمندان برتر جهان افتخاری برای استان است، افزود: شورای فرهنگ عمومی استان به دنبال الگوسازی برای جوانان است.

 

تصاویر


لینک های مربوطه


برای مشاهده پوستر مراسم تکریم اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده مستند فیلم تجلیل از دکتر حسین شایقی اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده بروشور ویژه دکتر حسین شایقی صفحۀ 1 اینجا  و صفحۀ 2 اینجا کلیک نمایید.

برای مشاهده صحفه شخصی دکتر حسین شایقی اینجا کلیک بفرمایید.

 

 

  • 1402/06/11 - 12:46
  • - تعداد بازدید: 269
  • - تعداد بازدیدکننده: 263
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نشست هم‌اندیشی نخبگان و مستعدان بخش کشاورزی استان اردبیل

در نشست هم‌اندیشی نخبگان و مستعدان بخش کشاورزی استان مطرح شد: بهره‌مندی از پتانسیل‌های فکری نخبگان در در بخش کشاورزی

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان اردبیل: نشست مشترک بنیاد نخبگان استان با مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در 8 شهریور ماه با حضور دکتر مهدی داوری سرپرست بنیاد نخبگان استان، دکتر کمال شهبازی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان و مستعدان و نخبگان این حوزه برگزار گردید.

دکتر کمال شهبازی رئیس مرکز تحقیقات و آموزشی کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در این نشست گفت: مرکز تحقیقات سعی دارد با جامعه نخبگان ارتباط مستقیم داشته و در جریان مسائل و مشکلات نخبگان بخش کشاورزی قرار گیرد و با پتانسیل‌ها و امکاناتی که در اختیار دارد بتواند در جهت حل مسائل و چالش‌های موجود نقشی ایفا کند و ما سعی داریم فعالیت‌ها را به سمتی سوق دهیم که بتوانیم از پتانسیل‌های فکری جامعه نخبگانی در جهت رسیدن به اهداف مرکز تحقیقات و آموزشی کشاورزی استفاده کنیم. شهبازی افزود: ما تلاش داریم با فعال‌سازی و پشتیبانی، هسته‌های فناور، شرکت‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان را ساماندهی کرده و از افکار و ایده‌های نخبگان در فعال‌سازی بخش کشاورزی استفاده شایسته را ببریم. ضمن اینکه سیاست‌های ملی هم به این سمت و سو است و قطعا توجه ویژه سازمان برای نخبگان است. وی با اشاره به جذب اولین دانشجوی پسا دکتری در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گفت: این کار می‌تواند یکی از کانال‌هایی باشد که نخبگان به سمت آن حرکت کنند و یا در قالب شرکت‌های دانش بنیان در کشور نقش آفرینی نمایند.

دکتر مهدی داوری سرپرست بنیاد نخبگان استان اردبیل نیز در این نشست گفت: این جلسه فرصتی است تا بتوانیم با نخبگان بخش کشاورزی همفکری داشته باشیم و نقطه عطفی برای تکمیل همکاری‌ها باشد. وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که فرمودند نخبگان پاره تن کشور هستند و مدیریت تحولات کشور باید در دست نخبگان دانشگاهی و حوزوی باشند به اهمیت برنامه‌ریزی جهت استفاده از ظرفیت نخبگان در همه زمینه‌ها اشاره کردند. داوری در ادامه به تشریح طرح‌ها و تسهیلات بنیاد ملی نخبگان در 6 اجتماع نخبگانی پرداخته و وظیفه بنیاد ملی نخبگان را شناسایی مستعدان و نخبگان، توانمندسازی آنها، تکریم و الگو سازی و ارتقا، اثربخشی نخبگان در جامعه دانستند. ایشان در ادامه به برنامه‌های بنیاد نخبگان استان از جمله تشکیل هیئت اندیشه‌ورز نخبگانی استان در زمینه سرمازدگی باغات و حوزه آب و استفاده از مستعدان و نخبگان حوزه کشاورزی جهت ارائه راهکار برای حل این مشکل اساسی استان و کشور و نیز هسته‌های مسأله‌محور دانشجویی (شهید احمدی روشن)، پشتیبانی از اختراع‌های برگزیده (شهید فخری‌زاده)، تسهیلات نظام وظیفه تخصصی (شهید صیاد شیرازی)، تسهیلات جذب در دستگاه‌های اجرایی (شهید باهنر) و تسهیلات پسا دکتری (شهید چمران) اشاره کردند.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 167107
کلمات کلیدی
مدیر اردبیل
خبرنگار

مدیر اردبیل

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید