بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

دکتـر سیف‌‌الله سیف‌اللهی

تاریخ تولد : سال 1324

محل تولد : ننه‌کران اردبیل

زندگینامه


دکتر سیف‌الله سیف‌اللهی فرزند دیار سبلان مهرماه 1324در روستای ننه‌کران اردبیل دیده به جهان گشود. استاد که تمام‌وقت و زندگی خود را صرف پژوهش و آموزش در حوزه‌ی اجتماعی و فرهنگی کرده، دانش‌آموخته کارشناسی جامعه‎شناسی از دانشگاه تهران؛ کارشناسی ارشد جامعه‎شناسی از دانشگاه تهران؛ دکترای جامعه‎شناسی با تخصص جامعه‎شناسی توسعه و تحقیقات تطبیقی از دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا و فوق دکترای جامعه‎شناسی و مسائل توسعه در کشورهای درحال‌توسعه از دانشگاه ادینبورو (اسکاتلند) است و در حال حاضر عضو هیئت‌ علمی و دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران است. ایشان علاوه بر فعالیت در دانشگاه مؤسس و رئیس پژوهشکده‌ی جامعه پژوهی و برنامه‌ریزی المیزان و موسسه انتشارات جامعه پژوهان سینا است و بیش‌ترین وقت خود را به راه‌اندازی و انتشار فصلنامه تخصصی «جامعه پژوهی»، تألیف کتاب‌های خود و ارائه‌ی مشاوره‌های پژوهشی به سازمان‌ها و مؤسسات دولتی و غیردولتی و راهنمایی رساله‌های دانشجویی دوره کارشناسی ارشد و دکتری اختصاص داده است.

استاد بیش از 12 اثر تألیفی و ترجمه‌ای ازجمله (جامعه‎شناسی، مباحث و مسائل اجتماعی؛ اقتصاد سیاسی ایران؛ توسعه اقتصادی و برنامه‎ریزی توسعه در ایران) و ده‌ها مقاله علمی و پژوهشی در مجلات داخلی و بین‌المللی در حوزه‌های توسعه، توسعه اجتماعی و اقتصادی و مسائل اجتماعی به رشته تحریر درآورده‌اند.

فعالیت آموزشی و پژوهشی ایشان نظریه‌های جامعه‎شناسی، جامعه‌شناسی توسعه، توسعه اقتصادی ـ اجتماعی ایران، روش‌های تحقیق، گروه‌های اجتماعی، گروه‌های قومی و مسائل اجتماعی ایران است.

کارنامه و فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی استاد سیف‌اللهی فاخرتر و ارزشمندتر از آن است که در این مجال و مختصر بتوان مروری شایسته بر آن داشت. استاد به‌عنوان پایه‌گذار و مؤسس اولین پژوهشکده مطالعاتی و برنامه‌ریزی حوزه اجتماعی در تلاش برای پیوند نظریه و عمل، پژوهش و اجرا بوده و سال‌ها در این عرصه تلاش کرده‌اند.

پژوهشکده‌ی جامعه پژوهی و برنامه‌ریزی المیزان که استاد مؤسس آن هستند، از سال 1364 به‌عنوان یک مــوسسه تحقیقاتی غیردولتی،(NGO)، مستقل، غیر وابسته به سازمانی و خوداتکا، شروع به کارکرده و طی چند سال اخیر گرچه بافراز و نشیب‎های فراوانی مواجه بوده اما موفقیت‌های ارزنده‌ای را در جهت نیل به هدف‌ها و فعالیت‌های پژوهشی، فرهنگی، انتشاراتی و توسعه فرهنگ تحقیقات در سطح کشور کسب نموده است و همواره سعی داشته فعالیت خود را درزمینهٔ تحقیقات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی (انجام تحقیقات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در سطح ملی و بین‎المللی؛ انتشار نشریات تخصصی، نیمه تخصصی به‌طور مستقل و با همکاری سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی؛ برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه و بلندمدت از سطح کاردانی تا دکترا) به نحوه شایسته انجام دهد. بی‌شک پایه‌گذاری، اثربخشی و اعتبار به عرصه‌های پژوهشی ازجمله «گروه‌های اجتماعی، جامعه‌شناسی اقلیت» و «توسعه اجتماعی و اقتصادی بومی» مرهون و مدیون زحمات و اندیشه‌ها و فعالیت‌های خستگی‌ناپذیر این استاد بزرگوار است.

در راستای ترویج و نهادینه کردن مفاهیم و عرصه‌های پژوهشی که ذکر شد به‌زعم استاد مطالعه و تحقیق در جهت شناخت زمینه‎های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی به‌منظور هماهنگ و همسوسازی ساختارهای موجود باهدف‌ها و خط‌مشی‌های رشد و توسعه پایدار، از بنیادی‎ترین نیازها و ضرورت‌های یک جامعه به شمار می‌آید و کشور ما همانند سایر کشورهای درحال‌توسعه، از یکسو در شبکه درهم‌تنیده نظام جهانی و فرآیند جهانی‌شدن قرارگرفته و از سوی دیگر در فرآیند دستیابی به توسعه اقتصادی ، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی درون‌زا و پایدار با مسائل و تنگناهای ساختاری و کارکردی داخلی و خارجی پیچیده‌ای مواجه است و تکاپو برای یافتن راهکارها و سازوکارهای بهینه، مناسب و پایدار باهدف خروج از تنگناها و دشواری‌ها فقط از طریق تحقیق و برنامه‎ریزی امکان‎پذیر است. زیرا، با چنین رویکرد و اقدامی است که می‌توان با استفاده بهینه از فرصت‌ها ، امکانات بالفعل و بالقوه از بحران‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی پیشگیری نموده و راه را برای برون‌رفت از توسعه ناموزون، ناهماهنگ و ناپایدار کنونی گشود. با توجه به چنین رویکردی است که گروهی از متخصصان کارآمد، استادان و پژوهشگران دانشگاهی و غیردانشگاهی با دستاوردهای نوین در زمینه‎های روش‌شناسی ، توسعه و نظریه‌های جامع و کاربردی در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در پژوهشکده جامعه پژوهی و برنامه‎ریزی المیزان توسط استاد گردآمده‌اند تا به‌منظور از میان برداشتن و یا دست‌کم با پاسخگویی به بخشی از مشکلات مطالعاتی، تحقیقاتی و برنامه‎ریزی کشور یار و یاور سازمان‎ها و نهادهای تولید و اجرایی باشند.

 

گزارش مختصری از مراسم تکریم


اهم سخنان دکتر علی اصغر مونسان

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در این مراسم اظهار داشت: 4 مرداد به نام روز شیخ صفی‌الدین اردبیلی نام‌گذاری شده است که در واقع صفویه، در تشکیل یک حکومت قدرتمند و فراگیر شیعه در ایران مهم‌ترین نقش را ایفاه کرده و این استان نقش حائز اهمیت بسیاری در تاریخ کشور دارد. وی با اشاره به اینکه استان اردبیل دارای ظرفیت‌های جذاب گردشگری است، گفت: صنعت گردشگری به اقتصاد دوم جهان تبدیل شده و طبق پیش‌بینی کارشناسان،‌ این صنعت در سال¬های نه چندان دور به اقتصاد اول دنیا تبدیل می‌شود. وی افزود: صنعت گردشگری کمترین تأثیر را از تحریم‌های ظالمانه بر علیه جمهوری اسلامی ایران می‌بیند و حتی اگر تعداد گردشگران خارجی به صفر نیز برسد، ظرفیت‌های داخلی گردشگری برای رونق مجموعه‌های سرمایه‌گذاری شده در این زمینه کافی است. وی گفت: صنعت گردشگری افق امیدوار کننده‌ای برای کشور ترسیم می‌کند چرا که ظرفیت ایجاد اشتغال در این صنعت بسیار بالا بوده و اجرای پروژه بوم‌گری نیز برای رونق روستاها و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی در دستور کار قرار دارد. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور افزود: استان اردبیل از ظرفیت‌های گردشگری زمستانی نیز به خوبی برخوردار است و امیدواریم که با تصویب طرح تعطیلات زمستانی در مجلس شورای اسلامی، گردشگری زمستانی نیز در این استان توسعه پیدا کند.

اهم سخنان استاندار اردبیل:

استاندار اردبیل نیز در ادامه این مراسم اظهار داشت: با اشاره با نامگذاری روز 4 مرداد به نام روز شیخ‌صفی ‌الدین اردبیلی این اقدام را قدمی مناسب در خصوص ارج نهادن به این شخصیت برجسته تاریخ ایران در 5 و نیم قرن پیش که سبب انسجام وحدت ملی کشور شد ارزیابی نمود و اظهار داشت که برگزاری مراسمات، نشست‌ها و اجتماعات و برنامه‌های ملی و استانی در هفته استان اردبیل باعث پیشرفت و توسعه استان خواهد شد. ایشان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های استان اردبیل که برای مردم استان از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است را تکمیل پروژه راه‌آهن میانه – اردبیل دانست و اظهار داشت این امر تا سه سال آینده با حمایت یکی از فرزندان نخبه این استان و با مشارکت بانک ملی و بودجه دولتی ظرف مدت 3 سال در اردبیل تکمیل و افتتاح می‌شود.

مراسم تجلیل:

نشان شاهان صفوی و تندیس شاه اسماعیل صفوی به همراه لوح سپاس به عنوان نشان روز شیخ‌صفی الدین اردبیلی و هفته استان اردبیل ارزشمندترین نشان اهدایی به مفاخر استان می‌‌باشد که در این مراسم به پنج تن از مفاخر علمی استان یعنی جناب آقای دکتر محمود عرفانی، دکتر محمد باقر بهشتی، دکتر محمد برزگر جلالی، دکتر سیف‌اله سیف‌الهی، دکتر حبیب‌اله زنجانی و آقای اکبری از سردارن هشت سال دفاع مقدس اهدا گردید. رونمایی از سایت گردشگری استان اردبیل توسط دکتر مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان برنامه پایان‌بخش این مراسم بود.

 

تصاویر


لینک های مربوطه


برای مشاهده پوستر مراسم تکریم اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده مستند فیلم تجلیل از دکتر سیف الله سیف الهی اینجا کلیک بفرمایید.

 

 

 

  • 1402/07/26 - 11:58
  • - تعداد بازدید: 185
  • - تعداد بازدیدکننده: 182
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
رئیس جمهور در سیزدهمین همایش ملی نخبگان:

نخبگان باید در دستگاه‌های مختلف کنار مدیران به تصمیم‌سازی و سیاست‌گذاری کمک کنند/ مرکز ملی هوش مصنوعی به زودی آغاز به‌کار می‌کند

رئیس جمهور مدیران کشوری و استانی را مکلف به بهره‌گیری از شاخص‌های نخبگی و ظرفیت نخبگانی کرد و گفت: در شوراهای استانی و وزارتخانه‌ها باید در کنار مدیران نخبگان نیز به تصمیم‌سازی و سیاست‌گذاری مسائل کشور کمک کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، دکتر سید ابراهیم رئیسی در سیزدهمین همایش ملی نخبگان که پیش از ظهر امروز دوشنبه برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع استعدادهای برتر و نخبگان کشور به اهمیت نقش و جایگاه نخبگی در جامعه اشاره کرد و گفت:‌ نخبگان موتور محرکه و پیشران پیشرفت کشور در بخش‌های مختلف هستند و باید خدای متعال را به‌خاطر اعطای چنین نعمت‌هایی شکرگزار بود.

رئیس جمهور توانایی و دانایی نخبگان را موجب افتخار، عزت و اقتدارآفرینی برای کشور دانست و ضمن تجلیل از نقش پدران، مادران و مربیانی که زمینه‌های رشد و پیشرفت آنها را فراهم کرده‌اند، افزود: خانه، مدرسه، دانشگاه و نظام اسلامی به عنوان بسترهایی برای رشد و تعالی نخبگان، جایگاه بسیار مهمی در نخبه‌پروری دارند و نقش‌شان در این زمینه مثال‌زدنی است.

دکتر رئیسی هدف از تأسیس بنیاد ملی نخبگان را حمایت و هدایت جامعه نخبگانی کشور عنوان کرد و با تقدیر از تلاش‌ها و اقدامات صورت گرفته از سوی این بنیاد در این زمینه، اظهار داشت: جایگاه فعلی کشور در علم و فناوری جایگاه نهایی و قله نیست و باید با تلاش بیشتر و با استفاده از ظرفیت استعدادهای برتر بتوانیم کشور را به جایگاه رفیع و شایسته خود برسانیم.

رئیس جمهور نخبگان را سرمایه‌هایی بزرگ برای کشور دانست و تأکید کرد: این سرمایه باید شناسایی شده، از او صیانت شود و ارتقا یابد چرا که اگر به ارتقای این سرمایه بزرگ و ملی توجه نشود، دچار فرسایش خواهد شد.

دکتر رئیسی نقش‌آفرینی استعدادهای برتر و نخبگان در جامعه در پرتو نعمت خدادادی نخبگی را مورد تأکید قرار داد و گفت: یک جلوه از این نقش‌آفرینی حضور در مناصب مدیریتی و اجرایی است، اما باید زمینه برای رشد و تعالی نخبگان فراهم شود تا در عرصه‌های دیگر از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان نیز اثربخش باشند.

رئیس جمهور با بیان اینکه جهت حرکت نخبگی باید در جهت مسئله‌شناسی، حل مسئله و پیشرفت کشور باشد، تأکید کرد: نخبگان باید مسائل کشور را بشناسند و بعد از آن در جهت حل مسائل راهکار ارائه دهند. بنیاد ملی نخبگان طرحی نو برای شناسایی نخبگان ارائه کند که مبنای آن مردمی‌سازی شناسایی استعدادها در عمل و نه صرفا در سخن باشد.

دکتر رئیسی مدرسه را بهترین نقطه آغاز شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر دانست و تصریح کرد: نخبگان و جامعه حقوق متقابلی دارند؛ نخبه بیش و پیش از دیگران متوجه اشکالات و کمبودهای جامعه می‌شود و از این منظر می‌توان نخبه را یک نوع روشنفکر در شناسایی مسائل کشور قلمداد کرد.

رئیس جمهور لزوم تشویق اقدامات مردمی در زمینه شناسایی نخبگان را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: شناسایی نخبگان نباید به بنیاد ملی نخبگان خلاصه شود و باید در جهت دسترسی همه آحاد مردم به امکانات فارغ از اینکه روستایی یا شهری باشند و یا تمکن مالی داشته یا نداشته باشند، پوشش لازم به عمل آید تا افراد دارای استعداد بتوانند توانایی‌های خود را شکوفا کنند.

دکتر رئیسی مدیران کشوری و استانی را مکلف به بهره‌گیری از شاخص‌های نخبگی و ظرفیت نخبگانی کرد و گفت: در شوراهای استانی و وزارتخانه‌ها باید در کنار مدیران نخبگان نیز به تصمیم‌سازی و سیاست‌گذاری مسائل کشور کمک کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه نخبگان علاوه بر شناسایی مسائل، در حل این مسائل نیز نقش‌آفرینی موثری ایفا می‌کنند، اظهار داشت: نخبه اساسا مسئولیت‌پذیر، وطن‌دوست و مردم‌دوست است، باید در نخبگی فردی که وطن‌دوست و مردم‌دوست نباشد، تردید کرد.

دکتر رئیسی عنایت خداوند قلمداد کردن نخبگی را از ویژگی‌های بایسته نخبگان برشمرد و اظهار داشت: نخبگان در شناخت مسائل باید احساس مسئولیت داشته باشند و از این جنبه است که می‌توانند به کشور و مردم خود خدمت کنند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از این مراسم بر آمادگی دولت برای حمایت از تلاش‌های نخبگان در مسیر تولید داروهای بیماری‌های خاص و همچنین حمایت از خانواده‌های این بیماران برای دستیابی هر چه آسان‌تر  به دارو، تأکید کرد.

دکتر رئیسی همچنین در پاسخ به دغدغه یکی از نخبگان حاضر در این گردهمایی در خصوص تبعات و خطرات سقط جنین در جامعه، تصریح کرد: سقط جنین نوعی قتل نفس و از موضوعات رنج‌آور جامعه است که باید از جنبه‌های مختلف فرهنگی، درمانی و رسانه‌ای مورد توجه جدی قرار بگیرد و خطرات و تبعات این موضوع نیز به خانواده‌ها اطلاع‌رسانی شود.

رئیس جمهور در همین زمینه افزود: موضوع سقط جنین از اولویت‌های جدی است که باید در دستور کار قرار گیرد و همه بخش‌های مسئول در جلوگیری و پیشگیری از آن وارد عمل شوند.

دکتر رئیسی در ادامه در پاسخ به دغدغه یکی دیگر از نخبگان مبنی بر لزوم توجه به زنجیره ارزش تأکید کرد: موضوع زنجیره ارزش با نگاه توأمان به عرصه عرضه و تقاضا امری بسیار مهم است و همه ملزوماتی چون تولید، تامین مواد اولیه و بهره‌برداری صحیح از منابع سرشار کشور و ایجاد اشتغال در گرو تکمیل این زنجیره است.

رئیس جمهور همچنین نخبگان را بزرگترین ثروت ملی کشور معرفی کرد و تبدیل این ثروت به ارزش افزوده را نیازمند ورود نخبگان به عرصه عمل دانست.

دکتر رئیسی با تأکید بر توجه به اصل ما می‌توانیم در تمامی عرصه‌های کشور گفت: امام خمینی، رهبر معظم انقلاب و شهیدانی چون حاج قاسم سلیمانی به ما آموختند که بسیاری از کارهای به ظاهر غیرقابل انجام با ایمان همراه با اقدام و عمل قابل تحقق است.

چگونگی بهره‌گیری از «هوش مصنوعی» موضوع دیگر مورد اشاره از سوی یکی از نخبگان بود که رئیس جمهور ضمن تأکید بر اهمیت آن خاطرنشان کرد: این اهمیت موجب شد که مقدمات ایجاد مرکز ملی هوش مصنوعی انجام شود و آغاز به‌کار این مرکز به زودی اعلام خواهد شد.

دکتر رئیسی در همین زمینه افزود:‌ پدیدآورندگان هوش مصنوعی در دنیا نیز امروز به این نتیجه رسیده‌اند که این پدیده باید تنظیم‌گری شود و این امر در مرکز ملی هوش مصنوعی تحقق خواهد یافت.

در ابتدای این همایش دکتر دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور، ضمن اشاره به تشکیل منظم جلسات هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان و اهتمام دولت سیزدهم به این امر، گفت: از هر 10 موضوع مورد پیگیری رئیس جمهور 7 موضوع درباره نخبگان است و دلیل آن این است که نخبگان محور پیشرفت و پویایی کشور هستند.

همچنین در این برنامه با اهدای لوح و تندیس از 3 تن از مدیران کانون‌های مردمی نخبه‌پرور و همچنین یکی از نخبگان معلول و نفرات برتر کنکور سراسری و خانواده وی به دلیل تلاش در جهت شناسایی نخبگان و اهتمام بر نخبه‌پروری تجلیل شد.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 167727
کلمات کلیدی
مدیر اردبیل
خبرنگار

مدیر اردبیل

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید