بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

دکتـر سیف‌‌الله سیف‌اللهی

تاریخ تولد : سال 1324

محل تولد : ننه‌کران اردبیل

زندگینامه


دکتر سیف‌الله سیف‌اللهی فرزند دیار سبلان مهرماه 1324در روستای ننه‌کران اردبیل دیده به جهان گشود. استاد که تمام‌وقت و زندگی خود را صرف پژوهش و آموزش در حوزه‌ی اجتماعی و فرهنگی کرده، دانش‌آموخته کارشناسی جامعه‎شناسی از دانشگاه تهران؛ کارشناسی ارشد جامعه‎شناسی از دانشگاه تهران؛ دکترای جامعه‎شناسی با تخصص جامعه‎شناسی توسعه و تحقیقات تطبیقی از دانشگاه ایالتی میشیگان آمریکا و فوق دکترای جامعه‎شناسی و مسائل توسعه در کشورهای درحال‌توسعه از دانشگاه ادینبورو (اسکاتلند) است و در حال حاضر عضو هیئت‌ علمی و دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران است. ایشان علاوه بر فعالیت در دانشگاه مؤسس و رئیس پژوهشکده‌ی جامعه پژوهی و برنامه‌ریزی المیزان و موسسه انتشارات جامعه پژوهان سینا است و بیش‌ترین وقت خود را به راه‌اندازی و انتشار فصلنامه تخصصی «جامعه پژوهی»، تألیف کتاب‌های خود و ارائه‌ی مشاوره‌های پژوهشی به سازمان‌ها و مؤسسات دولتی و غیردولتی و راهنمایی رساله‌های دانشجویی دوره کارشناسی ارشد و دکتری اختصاص داده است.

استاد بیش از 12 اثر تألیفی و ترجمه‌ای ازجمله (جامعه‎شناسی، مباحث و مسائل اجتماعی؛ اقتصاد سیاسی ایران؛ توسعه اقتصادی و برنامه‎ریزی توسعه در ایران) و ده‌ها مقاله علمی و پژوهشی در مجلات داخلی و بین‌المللی در حوزه‌های توسعه، توسعه اجتماعی و اقتصادی و مسائل اجتماعی به رشته تحریر درآورده‌اند.

فعالیت آموزشی و پژوهشی ایشان نظریه‌های جامعه‎شناسی، جامعه‌شناسی توسعه، توسعه اقتصادی ـ اجتماعی ایران، روش‌های تحقیق، گروه‌های اجتماعی، گروه‌های قومی و مسائل اجتماعی ایران است.

کارنامه و فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی استاد سیف‌اللهی فاخرتر و ارزشمندتر از آن است که در این مجال و مختصر بتوان مروری شایسته بر آن داشت. استاد به‌عنوان پایه‌گذار و مؤسس اولین پژوهشکده مطالعاتی و برنامه‌ریزی حوزه اجتماعی در تلاش برای پیوند نظریه و عمل، پژوهش و اجرا بوده و سال‌ها در این عرصه تلاش کرده‌اند.

پژوهشکده‌ی جامعه پژوهی و برنامه‌ریزی المیزان که استاد مؤسس آن هستند، از سال 1364 به‌عنوان یک مــوسسه تحقیقاتی غیردولتی،(NGO)، مستقل، غیر وابسته به سازمانی و خوداتکا، شروع به کارکرده و طی چند سال اخیر گرچه بافراز و نشیب‎های فراوانی مواجه بوده اما موفقیت‌های ارزنده‌ای را در جهت نیل به هدف‌ها و فعالیت‌های پژوهشی، فرهنگی، انتشاراتی و توسعه فرهنگ تحقیقات در سطح کشور کسب نموده است و همواره سعی داشته فعالیت خود را درزمینهٔ تحقیقات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی (انجام تحقیقات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در سطح ملی و بین‎المللی؛ انتشار نشریات تخصصی، نیمه تخصصی به‌طور مستقل و با همکاری سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی؛ برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه و بلندمدت از سطح کاردانی تا دکترا) به نحوه شایسته انجام دهد. بی‌شک پایه‌گذاری، اثربخشی و اعتبار به عرصه‌های پژوهشی ازجمله «گروه‌های اجتماعی، جامعه‌شناسی اقلیت» و «توسعه اجتماعی و اقتصادی بومی» مرهون و مدیون زحمات و اندیشه‌ها و فعالیت‌های خستگی‌ناپذیر این استاد بزرگوار است.

در راستای ترویج و نهادینه کردن مفاهیم و عرصه‌های پژوهشی که ذکر شد به‌زعم استاد مطالعه و تحقیق در جهت شناخت زمینه‎های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی به‌منظور هماهنگ و همسوسازی ساختارهای موجود باهدف‌ها و خط‌مشی‌های رشد و توسعه پایدار، از بنیادی‎ترین نیازها و ضرورت‌های یک جامعه به شمار می‌آید و کشور ما همانند سایر کشورهای درحال‌توسعه، از یکسو در شبکه درهم‌تنیده نظام جهانی و فرآیند جهانی‌شدن قرارگرفته و از سوی دیگر در فرآیند دستیابی به توسعه اقتصادی ، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی درون‌زا و پایدار با مسائل و تنگناهای ساختاری و کارکردی داخلی و خارجی پیچیده‌ای مواجه است و تکاپو برای یافتن راهکارها و سازوکارهای بهینه، مناسب و پایدار باهدف خروج از تنگناها و دشواری‌ها فقط از طریق تحقیق و برنامه‎ریزی امکان‎پذیر است. زیرا، با چنین رویکرد و اقدامی است که می‌توان با استفاده بهینه از فرصت‌ها ، امکانات بالفعل و بالقوه از بحران‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی پیشگیری نموده و راه را برای برون‌رفت از توسعه ناموزون، ناهماهنگ و ناپایدار کنونی گشود. با توجه به چنین رویکردی است که گروهی از متخصصان کارآمد، استادان و پژوهشگران دانشگاهی و غیردانشگاهی با دستاوردهای نوین در زمینه‎های روش‌شناسی ، توسعه و نظریه‌های جامع و کاربردی در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در پژوهشکده جامعه پژوهی و برنامه‎ریزی المیزان توسط استاد گردآمده‌اند تا به‌منظور از میان برداشتن و یا دست‌کم با پاسخگویی به بخشی از مشکلات مطالعاتی، تحقیقاتی و برنامه‎ریزی کشور یار و یاور سازمان‎ها و نهادهای تولید و اجرایی باشند.

 

گزارش مختصری از مراسم تکریم


اهم سخنان دکتر علی اصغر مونسان

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در این مراسم اظهار داشت: 4 مرداد به نام روز شیخ صفی‌الدین اردبیلی نام‌گذاری شده است که در واقع صفویه، در تشکیل یک حکومت قدرتمند و فراگیر شیعه در ایران مهم‌ترین نقش را ایفاه کرده و این استان نقش حائز اهمیت بسیاری در تاریخ کشور دارد. وی با اشاره به اینکه استان اردبیل دارای ظرفیت‌های جذاب گردشگری است، گفت: صنعت گردشگری به اقتصاد دوم جهان تبدیل شده و طبق پیش‌بینی کارشناسان،‌ این صنعت در سال¬های نه چندان دور به اقتصاد اول دنیا تبدیل می‌شود. وی افزود: صنعت گردشگری کمترین تأثیر را از تحریم‌های ظالمانه بر علیه جمهوری اسلامی ایران می‌بیند و حتی اگر تعداد گردشگران خارجی به صفر نیز برسد، ظرفیت‌های داخلی گردشگری برای رونق مجموعه‌های سرمایه‌گذاری شده در این زمینه کافی است. وی گفت: صنعت گردشگری افق امیدوار کننده‌ای برای کشور ترسیم می‌کند چرا که ظرفیت ایجاد اشتغال در این صنعت بسیار بالا بوده و اجرای پروژه بوم‌گری نیز برای رونق روستاها و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی در دستور کار قرار دارد. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور افزود: استان اردبیل از ظرفیت‌های گردشگری زمستانی نیز به خوبی برخوردار است و امیدواریم که با تصویب طرح تعطیلات زمستانی در مجلس شورای اسلامی، گردشگری زمستانی نیز در این استان توسعه پیدا کند.

اهم سخنان استاندار اردبیل:

استاندار اردبیل نیز در ادامه این مراسم اظهار داشت: با اشاره با نامگذاری روز 4 مرداد به نام روز شیخ‌صفی ‌الدین اردبیلی این اقدام را قدمی مناسب در خصوص ارج نهادن به این شخصیت برجسته تاریخ ایران در 5 و نیم قرن پیش که سبب انسجام وحدت ملی کشور شد ارزیابی نمود و اظهار داشت که برگزاری مراسمات، نشست‌ها و اجتماعات و برنامه‌های ملی و استانی در هفته استان اردبیل باعث پیشرفت و توسعه استان خواهد شد. ایشان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های استان اردبیل که برای مردم استان از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است را تکمیل پروژه راه‌آهن میانه – اردبیل دانست و اظهار داشت این امر تا سه سال آینده با حمایت یکی از فرزندان نخبه این استان و با مشارکت بانک ملی و بودجه دولتی ظرف مدت 3 سال در اردبیل تکمیل و افتتاح می‌شود.

مراسم تجلیل:

نشان شاهان صفوی و تندیس شاه اسماعیل صفوی به همراه لوح سپاس به عنوان نشان روز شیخ‌صفی الدین اردبیلی و هفته استان اردبیل ارزشمندترین نشان اهدایی به مفاخر استان می‌‌باشد که در این مراسم به پنج تن از مفاخر علمی استان یعنی جناب آقای دکتر محمود عرفانی، دکتر محمد باقر بهشتی، دکتر محمد برزگر جلالی، دکتر سیف‌اله سیف‌الهی، دکتر حبیب‌اله زنجانی و آقای اکبری از سردارن هشت سال دفاع مقدس اهدا گردید. رونمایی از سایت گردشگری استان اردبیل توسط دکتر مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان برنامه پایان‌بخش این مراسم بود.

 

تصاویر


لینک های مربوطه


برای مشاهده پوستر مراسم تکریم اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده مستند فیلم تجلیل از دکتر سیف الله سیف الهی اینجا کلیک بفرمایید.

 

 

 

  • 1402/08/14 - 12:22
  • - تعداد بازدید: 274
  • - تعداد بازدیدکننده: 272
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به همت مرکز همکاری‌های تمدنی بنیاد ملی نخبگان صورت گرفت/

پویش جمع‌آوری امضای نخبگان در واکنش به بی‌تفاوتی حکام کشورهای اسلامی به جنایات رژیم صهیونیستی و همدردی با نخبگان فلسطین

پویش جمع‌آوری امضای نخبگان برای اعلام انزجار از بی‌تفاوتی حکام کشورهای اسلامی به جنایات رژیم صهیونیستی و همدردی با نخبگان فلسطین به همت مرکز همکاری‌های تمدنی بنیاد ملی نخبگان راه‌اندازی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، نخبگان جمهوری اسلامی در واکنش به حملات وحشیانه و جنایات رژیم غاصب صهیونیست علیه مردم مظلوم غزه بیانیه‌ای خطاب به حکام جهان اسلام و نخبگان فلسطین صادر کردند.

در همین راستا، پویش جمع آوری امضای نخبگان در واکنش به بی‌تفاوتی حکام کشورهای اسلامی به جنایات رژیم صهیونیستی و همدردی با نخبگان فلسطین به همت مرکز همکاری‌های تمدنی بنیاد ملی نخبگان راه اندازی شده و نخبگان و فرهیختگان می توانند برای امضای این بیانیه به آدرس https://inova.ir مراجعه و با انتشار حداکثری آن میان نخبگان، در فراگیری حمایت از مردم بی گناه فلسطین مشارکت کنند.
متن کامل بیانیه نخبگان جمهوری اسلامی به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم

(وکان حقًّا علیْنا نصْر الْمؤْمنین)

جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در قتل عام غیر نظامیان بی گناه از زن و مرد، کودک و پیر و جوان، احساسات همه انسان های دنیا اعم از عرب و غیر عرب، مسلمان و غیر مسلمان را جریحه‌دار کرده است. همه حکّام و امت جهان اسلام نه فقط از بعد اشتراک دینی بلکه از بعد اشتراک در نوع انسانی موظف به پرچمداری مبارزه با استکبار و استعمار هستند و سوال این که چگونه است برخی از شما حکام نه تنها سکوت پیشه کرده بلکه با عوامل استکبار و استعمار همدست شده‌اید. عجیب‌تر آنست که به رغم شواهد آشکار بر غلط بودن محاسباتتان، محافظه کاری و یا همکاری با دشمنان این امت را انتخاب کرده‌اید. در شرایطی که استکبار جهانی به رهبری آمریکا به اذعان همگان در حال افول و رژیم منحوس صهیونیستی در ضربه‌پذیرترین و سست‌ترین موقعیت است، آیا محافظه کاری یا همکاری با دشمنان معقول به نظر می رسد؟ حال آنکه فلسطینیان در آماده ترین حالت هستند و می‌‌توانند با ارتش تا بن دندان مسلح دفاع عزتمندانه کنند و جهان فردا جهان فلسطین است نه اسرائیل، آیا پشت کردن به ندای "یا للمسلمین" مردم فلسطین و از پشت خنجر زدن به برادران مجاهد فلسطینی به نفع شماست؟

در این روزها رژیم غاصب صهیونیستی متحمل شکست نظامی و اطّلاعاتی غیر قابل ترمیم، از سوی برادران مجاهد فلسطینی شده است. این شکست به مثابه یک زلزله‌، ساختار اصلی حاکمیّت رژیم غاصب صهیونیستی را ویران کرده است. این شرایط تهدیدآمیز بی‌سابقه علیه رژیم صهیونیستی، فرصت بی‌نظیری برای شما ایجاد می‌کند که مواضع خود را اصلاح کنید و به فکر ملت‌های خود باشید و عزت، شرف و مردانگی عرب و ظلم ناپذیری امت اسلامی را به رخ همگان بکشید. حوادثی که در غزّه در حال وقوع است، نشانه پیچ تاریخی تعیین کننده و آینده‌ساز‌ی است. انتخاب شما در این شرایط حساس تعیین‌کننده آینده شما و ملت‌های شماست؛ پس خودتان را از تحقیر بزرگی که غرب بویژه آمریکا برشما تحمیل کرده است، نجات دهید. شما که غزه را در جنگ و حصار شدید می‌بینید، چرا حصار را با حصار پاسخ نمی‌دهید و تامین انرژی رژیم صهیونستی را در برهه جنگ متوقف نمی‌کنید؟! این حداقل اقدامی است که می‌تواند از شرافت و غیرت عربی در شما باقی مانده باشد. عمل شما در برهه کنونی، یا خنجری بر پشت برادران مجاهد فلسطینی یا شمشیر تیزی بر گردن ظالمین و مستکبرین خواهد بود. حال که هنوز برای توبه و بازگشت فرصت دارید، موضع خود را اصلاح کنید و به سیل خروشان ملت‌های خود بپیوندید تا در روزگار پیروزی فلسطین و متلاشی شدن رژیم صهیونستی که به فضل الهی نزدیک است در صف پیروزان و قهرمانان ملت قرار بگیرید که در غیر این صورت به عنوان حکّام ظالم و خیانتکار، مجازات و مایه عبرت در تاریخ خواهید شد.

بلاشک مسئله‌ی فلسطین در رأس مسائل دنیای اسلام است و این قضیه با اعتقادات اسلامی و فطرت پاک انسانی گره خورده است. در این روزگار پر از ظلم، حق‌جویانی هستند که دیگر ظلم را برنمی‌تابند و با مظلومان عقد اخوت می‌بندند و در مقابل ظالمین و اعوان آنها ایستادگی می‌کنند. اساتید و نخبگان جمهوری اسلامی ایران بی تفاوتی و سکوت در قبال این قضیه را بر خود حرام می‌دانند. آنها با ندای مظلوم علیه ظالم، موضع خود را شفاف اعلام می‌کنند تا از حق فلسطینیان در مقاومت علیه جنایتگر صهیونیسم که امتداد استکبار و استعمار است دفاع نمایند که به فرموده الهی: (لا یحبّ اللّه الْجهْر بالسّوء من الْقوْل إلّا منْ ظلم وکان اللّه سمیعًا علیمًا).

و اما بعد ...
بسم الله الرحمن الرحیم؛ خواهران و برادران نخبه و مجاهد فلسطینی که هم ردای جهاد را برتن کرده‌اید و هم قلم علم به دست گرفته‌اید. "ای کسانی که سرهای خود را برای خداوند عاریه داده‌اید و جان‌ها را بر کف دست گرفته و در بازار عشق‌بازی به سوق فروش آمده‌اید"، فلسطین امروز آزادترین کشور عربی است و شما آبروی آزادگان هستید. این دولت‌های خائن و وابسته به استعمار و استکبارند که در قید اسارت‌اند. بدانید که قلب ملت ایران و نخبگان ایران اسلامی با شماست. ما نخبگان اگر علم و اعتباری به برکت این علم داشته باشیم، در دفاع از مظلوم قرار می‌دهیم و به فرمایش امیرالمومنین علی علیه السلام (وما اخذ الله علی العلماء الّا یقارّوا علیٰ کظّة ظالمٍ ولا سغب مظلوم) جامه عمل می‌پوشانیم. إنّه خیر ناصرٍ و معین، و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.



برای امضای بیانیه اینجا کلیک کنید

شایان ذکر است، بیانیه نخبگان جمهوری اسلامی ایران خطاب به حکام جهان اسلام و نخبگان فلسطین به پنج زبان فارسی، عربی، انگلیسی، فرانسوی و عبری منتشر شده است.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 168079
کلمات کلیدی
مدیر اردبیل
خبرنگار

مدیر اردبیل

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید