بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

محمد باقر بهشتی

تاریخ تولد : سال 1329

محل تولد : شهرستان گرمی

زندگینامه


پروفسور محمد باقر بهشتی در هفتم شهریور 1329 در گرمی متولد شد. شش سال ابتدایی و سه سال از دبیرستان را در دبستان و دبیرستان خواجه نصیر گرمی گذراند و به دلیل آن که در گرمی دورۀ دوم دبیرستان دایر نبود برای ادامۀ تحصیل به تهران رفت و در دبیرستان حافظ (واقع در بازار تهران) در رشتۀ ریاضی به تحصیل ادامه داد. دو سال آخر دبیرستان را در دبیرستان محمدعلی فروغی (واقع در نظام آباد) درس خواند و در سال 1349 وارد دانشکدۀ اقتصاد دانشگاه تهران شد. در سال 1353 هم لیسانس اقتصاد گرفت و هم وارد دورۀ فوق لیسانس شد. دورۀ فوق لیسانس اقتصاد را در سال 1356 با رتبۀ اولی به پایان برد. خدمت سربازی را با استفاده از طرح آموزشی به تدریس در مؤسسۀ علوم بانکی ایران (بعد از انقلاب فرهنگی جزو دانشگاه علامۀ طباطبایی شد) پرداخت. در دورۀ تحصیل در کارشناسی، در سازمان برنامه و بودجه کارآموزی داشت و دو سال هم در دانشکدۀ اقتصاد دانشگاه تهران کار کرد. در دورۀ تحصیل در کارشناسی ارشد، در کانون بانک های ایران به عنوان کارشناس اقتصادی و آماری مشغول بود و از سال 1357 تا 1361 در دانشگاه آزادایران- مرکز آموزشی اردبیل (که بعداً به دانشگاه پیام نور اردبیل تبدیل شد) به عنوان مسؤول آموزشی و دانشجویی کار کرد. البته پس از تعطیلی دانشگاه ها در اثر انقلاب فرهنگی در اردیبهشت 1359 چندین ماه کمیتۀ امداد امام خمینی شاخۀ اردبیل را با همکاری دو تن از همکاران دانشگاهی فعال کرد که این فعالیت تا اعزام به خدمت دورۀ شش ماهۀ احتیاط با وقوع جنگ تحمیلی ادامه داشت. بعد از ترخیص از خدمت دورۀ احتیاط در 5 خرداد 1360، مدتی به عنوان مأمور به سازمان برنامه و بودجۀ استان آذربایجان شرقی رفت و بعد از آن به اردبیل برگشت و چند ماه در فرمانداری مغان(گرمی) شورای برنامه ریزی شهرستان را راه انداخت و همزمان در دبیرستان های گرمی به تدریس پرداخت و از اول آبان 1361 به سازمان برنامه و بودجۀ آذربایجان شرقی منتقل شد. مدتی در این سازمان به عنوان کارشناس مسؤول گروه تلفیق و بعد کارشناس مسؤول گروه امور اجتماعی کار کرد و در ادامه به سمت ریاست این سازمان منصوب شد.

در سال 1365 از طریق سازمان برنامه و بودجه به مدت سه ماه به آمریکا اعزام شد و در صندوق بین المللی پول به همراه 32 نفر از 32 کشور جهان، دورۀ بسیار مفید برنامه ریزی و خط مشی مالی (Financial programming and policy) را گذراند.

در سال 1369 به دانشگاه تبریز منتقل شد و به عضویت هیئت علمی درآمد. در26 مرداد 1370 تا 18 اردیبهشت 1372، که جهت ادامۀ تحصیل به استرالیا(دانشگاه جیمز کوک) اعزام شد، به عنوان معاون اداری و مالی دانشگاه تبریز خدمت کرد.

هر چند مأموریت برای دورۀ تحصیل در دکترا حداقل 4 سال است توانست دورۀ دکترا را در کمتر از 3 سال به پایان برده و بلافاصله به ایران برگردد. بعد از مراجعت از استرالیا، در پست های معاونت اداری و مالی، ریاست ادارۀ ارتباط با صنعت، معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی، مدیریت گروه اقتصاد و ریاست دانشکدۀ علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه تبریز( به صورت انتخابی و برای مدت دو دورۀ دو ساله) مشغول به خدمت شد. از آذر سال 1379 به مدت یک سال به عنوان مأمور، ریاست سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی را عهده دار شد و با رأی مردم شریف تبریز، به عضویت دورۀ اول شورای اسلامی شهر تبریز (از 1378 تا 1382) درآمد.

در سال 1389 بلافاصله بعد از ارتقاء به مرتبۀ استادی، توسط دولت دهم بازنشست شد و پس از شروع به کار دولت تدبیر و امید با تصویب هیئت امناء، مجدداً به دانشگاه تبریز برگشت. از سال 1389 به مدت دو سال به عنوان رئیس مرکز پژوهش های شورای اسلامی تبریز انتخاب شد و از 21 بهمن 1392 تا اول آذر 1393 در پست معاونت برنامه ریزی استانداری اردبیل خدمت نمود.

ایشان در طول خدمت توفیق مسافرت به کشورهای متعدد در قاره های اروپا، آمریکا، آسیا و اقیانوسیه را داشته که همواره تلاش کرده دانش و تجربیاتش را در اختیار دیگران قرار دهد. همچنین کتاب زندگینامه ایشان با نام " در گذر روزگاران " با تالیف خودشان چاپ شده است.

گزارش مختصری از مراسم تکریم


اهم سخنان دکتر علی اصغر مونسان

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در این مراسم اظهار داشت: 4 مرداد به نام روز شیخ صفی‌الدین اردبیلی نام‌گذاری شده است که در واقع صفویه، در تشکیل یک حکومت قدرتمند و فراگیر شیعه در ایران مهم‌ترین نقش را ایفاه کرده و این استان نقش حائز اهمیت بسیاری در تاریخ کشور دارد. وی با اشاره به اینکه استان اردبیل دارای ظرفیت‌های جذاب گردشگری است، گفت: صنعت گردشگری به اقتصاد دوم جهان تبدیل شده و طبق پیش‌بینی کارشناسان،‌ این صنعت در سال¬های نه چندان دور به اقتصاد اول دنیا تبدیل می‌شود. وی افزود: صنعت گردشگری کمترین تأثیر را از تحریم‌های ظالمانه بر علیه جمهوری اسلامی ایران می‌بیند و حتی اگر تعداد گردشگران خارجی به صفر نیز برسد، ظرفیت‌های داخلی گردشگری برای رونق مجموعه‌های سرمایه‌گذاری شده در این زمینه کافی است. وی گفت: صنعت گردشگری افق امیدوار کننده‌ای برای کشور ترسیم می‌کند چرا که ظرفیت ایجاد اشتغال در این صنعت بسیار بالا بوده و اجرای پروژه بوم‌گری نیز برای رونق روستاها و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی در دستور کار قرار دارد. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور افزود: استان اردبیل از ظرفیت‌های گردشگری زمستانی نیز به خوبی برخوردار است و امیدواریم که با تصویب طرح تعطیلات زمستانی در مجلس شورای اسلامی، گردشگری زمستانی نیز در این استان توسعه پیدا کند.

اهم سخنان استاندار اردبیل:

استاندار اردبیل نیز در ادامه این مراسم اظهار داشت: با اشاره با نامگذاری روز 4 مرداد به نام روز شیخ‌صفی ‌الدین اردبیلی این اقدام را قدمی مناسب در خصوص ارج نهادن به این شخصیت برجسته تاریخ ایران در 5 و نیم قرن پیش که سبب انسجام وحدت ملی کشور شد ارزیابی نمود و اظهار داشت که برگزاری مراسمات، نشست‌ها و اجتماعات و برنامه‌های ملی و استانی در هفته استان اردبیل باعث پیشرفت و توسعه استان خواهد شد. ایشان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های استان اردبیل که برای مردم استان از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است را تکمیل پروژه راه‌آهن میانه – اردبیل دانست و اظهار داشت این امر تا سه سال آینده با حمایت یکی از فرزندان نخبه این استان و با مشارکت بانک ملی و بودجه دولتی ظرف مدت 3 سال در اردبیل تکمیل و افتتاح می‌شود.

مراسم تجلیل:

نشان شاهان صفوی و تندیس شاه اسماعیل صفوی به همراه لوح سپاس به عنوان نشان روز شیخ¬صفی الدین اردبیلی و هفته استان اردبیل ارزشمندترین نشان اهدایی به مفاخر استان می‌باشد که در این مراسم به پنج تن از مفاخر علمی استان یعنی جناب آقای دکتر محمود عرفانی، دکتر محمد باقر بهشتی، دکتر محمد برزگر جلالی، دکتر سیف‌‌اله سیف‌الهی، دکتر حبیب‌اله زنجانی و آقای اکبری از سردارن هشت سال دفاع مقدس اهدا گردید. رونمایی از سایت گردشگری استان اردبیل توسط دکتر مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان برنامه پایان¬بخش این مراسم بود.

تصاویر


 

لینک های مربوطه


برای مشاهده پوستر مراسم تکریم اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده مستند فیلم تجلیل از دکتر محمد باقر بهشتی اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده وب سایت شخصی دکتر محمد باقر بهشتی اینجا کلیک بفرمایید.

 

  • 1401/08/23 - 10:07
  • - تعداد بازدید: 2214
  • - تعداد بازدیدکننده: 2212
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
تفاهم‌نامه همکاری بنیاد ملی نخبگان و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران به امضا رسید

باقری‌مقدم: ماموریت بنیاد، تامین نیروی انسانی اقتصاد دانش‌بنیان است/ لزوم حمایت حداکثری دولت و مجلس از بنیاد ملی نخبگان

مراسم انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بنیاد ملی نخبگان و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد. قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: ماده اولیه اقتصاد دانش‌بنیان، انسان است. بنیاد ملی نخبگان بخش تامین نیروی انسانی را پذیرفته است تا مستعدان و نخبگان کشور را به این اقتصاد متصل کند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌ رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ آئین امضای تفاهم‌ نامه همکاری بنیاد ملی نخبگان و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران به منظور تحقق اهداف سند چشم انداز بیست ساله کشور در افق ۱۴۰۴، قوانین و برنامه‌های توسعه اقتصادی- اجتماعی، گسترش و تقویت تعاملات پژوهشی و اجرایی کشور و پیشتازی اقتصاد دانش بنیان به عنوان رکن اساسی در پیاده سازی اقتصاد مقاومتی در سال « تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» با حضور ناصر باقری‌ مقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و حسن زمانیان، معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در این سازمان برگزار شد.

موضوع اصلی این تفاهم نامه، بهره‌ مندی از ظرفیت‌ های علمی نخبگان و استعدادهای برتر در توسعه نوآوری و پژوهش‌های علمی و صنعتی در راستای ایجاد رقابت پذیری بخش صنایع کشور و کمک به تحقق اقتصاد دانش بنیان است. این تفاهم نامه سه هدف مهم چون فراهم آوری زمینه‌های رسوخ دانش و فناوری‌های جدید در بنگاه‌های اقتصادی با کمک اجتماعات نخبگانی، افزایش ارزش افزوده و بهره وری تحقیقات و پژوهش‌های صنعتی با جذب استعدادهای برتر و هدایت و جهت دهی استعدادهای برتر در جهت تحقق اولویت‌های فناورانه شرکت‌های دانش بنیان و بخش صنعت را در نظر دارد تا با تشکیل گروه راهبری مشتکل از قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان، رئیس بنیاد نخبگان استان تهران، معاون اداری و مالی سازمان و معاون آموزش، پژوهش و فناوری سازمان به آن دست پیدا کند.

مدت این تفاهم نامه از تاریخ امضاء آن ۳ سال است که در صورت توافق دو طرف تفاهم نامه، تمدید خواهد شد. با توجه به امضاء این تفاهم نامه، دو طرف مقید شدند تا برخی از تعهدات بیان شده را اجرا کنند. تعهدات بنیاد ملی نخبگان در این تفاهم نامه همکاری شامل موارد زیر است:

-همکاری و مشارکت در تشکیل کارگروه‌های مشترک تخصصی جهت آگاهی از چالش‌ها و اولویت‌های متقابل و تلاش در جهت رفع نیازها و حرکت در مسیر اولویت ها

-تسهیل معرفی نیروی انسانی نخبه جهت توان افزایی واحدهای تحقیق و توسعه سازمان و شرکت‌های تابعه

-معرفی و هدایت استعدادهای برتر جهت استفاده از ظرفیت‌های سازمان برای ارتقاء مهارت‌های فنی و تخصصی و کمک به حضور آن‌ها در محیط کار متناسب

-همکاری و برنامه ریزی در خصوص نحوه استفاده سازمان و نیروی انسانی شرکت‌های تابعه از آیین نامه‌های و تسهیلات بنیاد

-همکاری در قالب طراحی و اجرای طرح‌های مشترک ملی با استفاده از ظرفیت‌های طرح شهید احمدی روشن، طرح شهید رضوی و سایر طرح‌های اجرایی بنیاد

-کمک به تقویت اکوسیستم نوآوری در کشور با معرفی جامعه نخبگانی هدف به صنایع از طریق طرح‌های صنعتی سازمان

همچنین تعهدات سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نیز به ترتیب شامل موارد زیر می‌شود:

-همکاری و مشارکت در تشکیل کارگروه‌های مشترک تخصصی جهت آگاهی از چالش‌ها و اولویت‌های متقابل و تلاش در جهت رفع نیازها و حرکت در مسیر اولویت ها

- ارتقاء توان واحدهای تحقیق و توسعه سازمان از طریق به کارگیری استعدادهای برتر مورد تایید بنیاد

-همکاری و برنامه ریزی جهت توان افزایی و ارتقاء مهارت‌های توسعه کسب و کار نوآورانه استعدادهای برتر بنیاد و کمک به حضور آن‌ها در محیط کار متناسب

- ایجاد بستر استفاده از امکانات رفاهی، خدماتی و آموزشی سازمان جهت بهره برداری جامعه نخبگانی بنیاد

-استفاده از ظرفیت‌های بنیاد برای اجرای طرح‌های مشترک ملی در قالب طرح شهید احمدی روشن

- کمک به شکل گیری، انسجام و تقویت حلقه‌های زنجیره ایده تا صادرات برای محصولات دانش بنیان نخبگان با استفاده از ظرفیت و امکانات پارک علم و فناوری بین المللی ایران

-کمک به تقویت اکوسیستم نوآوری در کشور با استفاده از جامعه نخبگانی بنیاد در طرح‌های صنعتی سازمان

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 162096
کلمات کلیدی
مدیر اردبیل
خبرنگار

مدیر اردبیل