بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

محمد باقر بهشتی

تاریخ تولد : سال 1329

محل تولد : شهرستان گرمی

زندگینامه


پروفسور محمد باقر بهشتی در هفتم شهریور 1329 در گرمی متولد شد. شش سال ابتدایی و سه سال از دبیرستان را در دبستان و دبیرستان خواجه نصیر گرمی گذراند و به دلیل آن که در گرمی دورۀ دوم دبیرستان دایر نبود برای ادامۀ تحصیل به تهران رفت و در دبیرستان حافظ (واقع در بازار تهران) در رشتۀ ریاضی به تحصیل ادامه داد. دو سال آخر دبیرستان را در دبیرستان محمدعلی فروغی (واقع در نظام آباد) درس خواند و در سال 1349 وارد دانشکدۀ اقتصاد دانشگاه تهران شد. در سال 1353 هم لیسانس اقتصاد گرفت و هم وارد دورۀ فوق لیسانس شد. دورۀ فوق لیسانس اقتصاد را در سال 1356 با رتبۀ اولی به پایان برد. خدمت سربازی را با استفاده از طرح آموزشی به تدریس در مؤسسۀ علوم بانکی ایران (بعد از انقلاب فرهنگی جزو دانشگاه علامۀ طباطبایی شد) پرداخت. در دورۀ تحصیل در کارشناسی، در سازمان برنامه و بودجه کارآموزی داشت و دو سال هم در دانشکدۀ اقتصاد دانشگاه تهران کار کرد. در دورۀ تحصیل در کارشناسی ارشد، در کانون بانک های ایران به عنوان کارشناس اقتصادی و آماری مشغول بود و از سال 1357 تا 1361 در دانشگاه آزادایران- مرکز آموزشی اردبیل (که بعداً به دانشگاه پیام نور اردبیل تبدیل شد) به عنوان مسؤول آموزشی و دانشجویی کار کرد. البته پس از تعطیلی دانشگاه ها در اثر انقلاب فرهنگی در اردیبهشت 1359 چندین ماه کمیتۀ امداد امام خمینی شاخۀ اردبیل را با همکاری دو تن از همکاران دانشگاهی فعال کرد که این فعالیت تا اعزام به خدمت دورۀ شش ماهۀ احتیاط با وقوع جنگ تحمیلی ادامه داشت. بعد از ترخیص از خدمت دورۀ احتیاط در 5 خرداد 1360، مدتی به عنوان مأمور به سازمان برنامه و بودجۀ استان آذربایجان شرقی رفت و بعد از آن به اردبیل برگشت و چند ماه در فرمانداری مغان(گرمی) شورای برنامه ریزی شهرستان را راه انداخت و همزمان در دبیرستان های گرمی به تدریس پرداخت و از اول آبان 1361 به سازمان برنامه و بودجۀ آذربایجان شرقی منتقل شد. مدتی در این سازمان به عنوان کارشناس مسؤول گروه تلفیق و بعد کارشناس مسؤول گروه امور اجتماعی کار کرد و در ادامه به سمت ریاست این سازمان منصوب شد.

در سال 1365 از طریق سازمان برنامه و بودجه به مدت سه ماه به آمریکا اعزام شد و در صندوق بین المللی پول به همراه 32 نفر از 32 کشور جهان، دورۀ بسیار مفید برنامه ریزی و خط مشی مالی (Financial programming and policy) را گذراند.

در سال 1369 به دانشگاه تبریز منتقل شد و به عضویت هیئت علمی درآمد. در26 مرداد 1370 تا 18 اردیبهشت 1372، که جهت ادامۀ تحصیل به استرالیا(دانشگاه جیمز کوک) اعزام شد، به عنوان معاون اداری و مالی دانشگاه تبریز خدمت کرد.

هر چند مأموریت برای دورۀ تحصیل در دکترا حداقل 4 سال است توانست دورۀ دکترا را در کمتر از 3 سال به پایان برده و بلافاصله به ایران برگردد. بعد از مراجعت از استرالیا، در پست های معاونت اداری و مالی، ریاست ادارۀ ارتباط با صنعت، معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی، مدیریت گروه اقتصاد و ریاست دانشکدۀ علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه تبریز( به صورت انتخابی و برای مدت دو دورۀ دو ساله) مشغول به خدمت شد. از آذر سال 1379 به مدت یک سال به عنوان مأمور، ریاست سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی را عهده دار شد و با رأی مردم شریف تبریز، به عضویت دورۀ اول شورای اسلامی شهر تبریز (از 1378 تا 1382) درآمد.

در سال 1389 بلافاصله بعد از ارتقاء به مرتبۀ استادی، توسط دولت دهم بازنشست شد و پس از شروع به کار دولت تدبیر و امید با تصویب هیئت امناء، مجدداً به دانشگاه تبریز برگشت. از سال 1389 به مدت دو سال به عنوان رئیس مرکز پژوهش های شورای اسلامی تبریز انتخاب شد و از 21 بهمن 1392 تا اول آذر 1393 در پست معاونت برنامه ریزی استانداری اردبیل خدمت نمود.

ایشان در طول خدمت توفیق مسافرت به کشورهای متعدد در قاره های اروپا، آمریکا، آسیا و اقیانوسیه را داشته که همواره تلاش کرده دانش و تجربیاتش را در اختیار دیگران قرار دهد. همچنین کتاب زندگینامه ایشان با نام " در گذر روزگاران " با تالیف خودشان چاپ شده است.

گزارش مختصری از مراسم تکریم


اهم سخنان دکتر علی اصغر مونسان

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در این مراسم اظهار داشت: 4 مرداد به نام روز شیخ صفی‌الدین اردبیلی نام‌گذاری شده است که در واقع صفویه، در تشکیل یک حکومت قدرتمند و فراگیر شیعه در ایران مهم‌ترین نقش را ایفاه کرده و این استان نقش حائز اهمیت بسیاری در تاریخ کشور دارد. وی با اشاره به اینکه استان اردبیل دارای ظرفیت‌های جذاب گردشگری است، گفت: صنعت گردشگری به اقتصاد دوم جهان تبدیل شده و طبق پیش‌بینی کارشناسان،‌ این صنعت در سال¬های نه چندان دور به اقتصاد اول دنیا تبدیل می‌شود. وی افزود: صنعت گردشگری کمترین تأثیر را از تحریم‌های ظالمانه بر علیه جمهوری اسلامی ایران می‌بیند و حتی اگر تعداد گردشگران خارجی به صفر نیز برسد، ظرفیت‌های داخلی گردشگری برای رونق مجموعه‌های سرمایه‌گذاری شده در این زمینه کافی است. وی گفت: صنعت گردشگری افق امیدوار کننده‌ای برای کشور ترسیم می‌کند چرا که ظرفیت ایجاد اشتغال در این صنعت بسیار بالا بوده و اجرای پروژه بوم‌گری نیز برای رونق روستاها و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی در دستور کار قرار دارد. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور افزود: استان اردبیل از ظرفیت‌های گردشگری زمستانی نیز به خوبی برخوردار است و امیدواریم که با تصویب طرح تعطیلات زمستانی در مجلس شورای اسلامی، گردشگری زمستانی نیز در این استان توسعه پیدا کند.

اهم سخنان استاندار اردبیل:

استاندار اردبیل نیز در ادامه این مراسم اظهار داشت: با اشاره با نامگذاری روز 4 مرداد به نام روز شیخ‌صفی ‌الدین اردبیلی این اقدام را قدمی مناسب در خصوص ارج نهادن به این شخصیت برجسته تاریخ ایران در 5 و نیم قرن پیش که سبب انسجام وحدت ملی کشور شد ارزیابی نمود و اظهار داشت که برگزاری مراسمات، نشست‌ها و اجتماعات و برنامه‌های ملی و استانی در هفته استان اردبیل باعث پیشرفت و توسعه استان خواهد شد. ایشان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های استان اردبیل که برای مردم استان از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است را تکمیل پروژه راه‌آهن میانه – اردبیل دانست و اظهار داشت این امر تا سه سال آینده با حمایت یکی از فرزندان نخبه این استان و با مشارکت بانک ملی و بودجه دولتی ظرف مدت 3 سال در اردبیل تکمیل و افتتاح می‌شود.

مراسم تجلیل:

نشان شاهان صفوی و تندیس شاه اسماعیل صفوی به همراه لوح سپاس به عنوان نشان روز شیخ¬صفی الدین اردبیلی و هفته استان اردبیل ارزشمندترین نشان اهدایی به مفاخر استان می‌باشد که در این مراسم به پنج تن از مفاخر علمی استان یعنی جناب آقای دکتر محمود عرفانی، دکتر محمد باقر بهشتی، دکتر محمد برزگر جلالی، دکتر سیف‌‌اله سیف‌الهی، دکتر حبیب‌اله زنجانی و آقای اکبری از سردارن هشت سال دفاع مقدس اهدا گردید. رونمایی از سایت گردشگری استان اردبیل توسط دکتر مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان برنامه پایان¬بخش این مراسم بود.

تصاویر


 

لینک های مربوطه


برای مشاهده پوستر مراسم تکریم اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده مستند فیلم تجلیل از دکتر محمد باقر بهشتی اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده وب سایت شخصی دکتر محمد باقر بهشتی اینجا کلیک بفرمایید.

 

  • 1401/07/27 - 09:11
  • - تعداد بازدید: 2283
  • - تعداد بازدیدکننده: 2280
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
دوازدهمین همایش بنیاد ملی نخبگان/

رئیس جمهوری: بنیاد ملی نخبگان حمایت‌های دولت از نخبگان را به شکل عملی پیگیری کند

رئیس جمهوری تأکید کرد: بنیاد ملی نخبگان وظیفه دارد حمایت‌های دولت از نخبگان را به شکل عملی پیگیری کند و ملجأ و پناهی برای نخبگان در جهت برطرف‌سازی خواسته‌ها و نیازهای آنها باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان،  آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی صبح امروز سه‌شنبه در دوازدهمین همایش بنیاد ملی نخبگان که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با بیان اینکه امروز اراده جدی دولت حمایت و توجه به نخبگان است، افزود: ظرفیت نخبگان کشور قطعاً زمینه بسیار مناسبی برای تحقق ایده دولت مردمی در ایجاد تحول در زمینه‌های علمی و عملکردی خواهد بود.

رئیس جمهوری در ادامه با اشاره به فلسفه تشکیل بنیاد نخبگان، تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان که با ایده و نظر حکمت‌آمیز رهبری معظم انقلاب به منظور شناسایی و حمایت از نخبگان کشور تشکیل شد، در سال‌های فعالیت خود اقدامات مفید و موثری هم داشته است، اما آنچه انجام گرفته همچنان با نقطه مطلوب فاصله دارد و باید با توجه و استفاده از تجربیات گذشته گام‌هایی نو در جهت شناسایی و حمایت از نخبگان برداشت.

دکتر رئیسی در ادامه برخورداری از استعداد برتر، روحیه کار و تلاش مضاعف و تلاش برای رفع نیازهای کشور را از شاخصه‌های نخبگی برشمرد و اظهار داشت: اولین شکر این نعمت برای صاحب آن یعنی نخبگان، آن است که این نعمت را متعلق به خدا بداند و در مسیر رضایت او مورد استفاده قرار دهد، از خود برتر بینی که از آفات نخبگی است، پرهیز کند و تمام استعداد، خلاقیت و ابتکار خود را در جهت گره‌گشایی از نیازهای مردم و کشور بکار گیرد.

رئیس جمهوری به کارگیری نخبگی در مسیر رفع نیازهای مردم و کشور را بسیار ارزشمند دانست و بر اهمیت نقش والدین، معلمان و اساتید در مسیر رشد و پیشرفت نخبگان تأکید کرد.

آیت‌الله رئیسی در ادامه سخنانش با بیان اینکه میان «دانشگاه پیشرو و دانشگاه پیرو» تفاوت زیادی وجود دارد، گفت: دانشگاه پیشرو تلاش دارد نماد نوآوری و خلاقیت باشد، خود را در کنار نظام مسایل کشور تعریف کند و با بهره‌گیری از مجرب‌ترین اساتید و بهترین دانشجویان و دانش‌پژوهان مسائل را بشناسد و در جهت حل آنها پیشقراول باشد. اما دانشگاه پیرو بدون توجه به توانمندی‌های داخلی و نیروهای مبتکر، نوآور و خلاق کشور به دنبال آن است تا ببیند دیگران چه می‌خواهند و چه می‌کنند!

رئیس جمهوری با بیان اینکه ما نسبت به استفاده از علم و دانش و تجربه کشورهای دیگر هیچ محدودیتی نداریم، تصریح کرد: البته قطعاً با نسخه‌های ارائه شده از سوی دیگران با احتیاط برخورد می‌کنیم. کارشناسان، دانشمندان و پژوهشگران نسخه‌های ارائه شده از سوی دیگران را به دقت بررسی می‌کنند که آیا متناسب با زیست‌بوم و مسایل کشور در حوزه‌های مختلف هست یا نه؟

دکتر رئیسی همچنین در تشریح تفاوت «نخبه وابسته با نخبه مستقل»، تصریح کرد: نخبه مستقل می‌خواهد آزادانه بیندیشد، خلاقیت داشته باشد، نیاز مردمش را بشناسد و تمام دانش و استعداد خود را در جهت رفع آنها بکار گیرد و خود را وابسته به قدرت و پول دیگران نکند.

رئیس جمهوری با بیان اینکه در گذشته شاهد غارت و دست‌اندازی دشمنان به ثروت و منابع کشور و سرزمین‌مان بودیم، اما امروز با حربه برنامه‌ریزی برای جذب نخبگان و استعدادهای کشورمان مواجهیم، اظهار داشت: دشمن در این جنگ شناختی که علیه ما به راه انداخته به دنبال غارت قشر پیشرو و نخبه کشور است و از این جهت ما مسئولین وظیفه داریم ضمن حفظ جایگاه و کرامت نخبگان، زمینه را برای فعالیت و تداوم پیشرفت این قشر ارزشمند در کشور فراهم کنیم.

آیت‌الله رئیسی حمایت مالی، حقوقی و همچنین تسهیل‌گری در صدور مجوزها بویژه برای شرکت‌های دانش‌بنیان را از جمله حمایت‌های لازم دولت از نخبگان برشمرد و افزود: امروز حضور نخبگان در جای جای کشور جلوه دارد و قطعاً فراهم کردن زمینه برای نقش‌آفرینی بیشتر آنان گره‌گشای بسیاری از مشکلات کشور در مسایل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خواهد بود.

رئیس جمهوری همچنین تأکید کرد: بنیاد ملی نخبگان وظیفه دارد حمایت‌های دولت از نخبگان را به شکل عملی پیگیری کند و ملجأ و پناهی برای نخبگان در جهت برطرف‌سازی خواسته‌ها و نیازهای آنها باشد.

دکتر رئیسی بسیاری از مشکلاتی را که برای بشریت در حال اتفاق افتادن است، ناشی از به خدمت گرفتن علم و دانش نخبگان از سوی قدرت‌های استکباری دنیا دانست و تصریح کرد: اگر هر یک از نخبگان ما به کشور دیگری مهاجرت کرد، ولو با شرایط و امکانات خوب مشغول بکار شد، اما باید از خود بپرسد که محصول فعالیت و علم و دانش او به دست چه کسی خواهد افتاد و در چه مسیری مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

رئیس جمهوری شهید چمران و شهید سلیمانی را مصداق و نمونه عینی، نخبه واقعی برای کشور دانست و گفت: شهید حاج قاسم سلیمانی نخبه‌ای بود که توانایی و توانمندی خود را در خدمت تأمین امنیت کشور بکار گرفت و امروز نام او به عنوان قهرمان مبارزه با تروریسم در دنیا می‌درخشد.

آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود توجه به نخبگان را در راستای عدالت آموزشی، پرورشی و تربیتی دانست و اظهار داشت: در حوزه حکمرانی و مدیریتی نیز بکارگیری نخبگان بسیار اثربخش بوده است.

رئیس جمهوری هدایت نخبگان به تحصیل در رشته‌های مورد نیاز کشور را مورد تأکید قرار داد و گفت: امروز جمهوری اسلامی در حوزه گردشگری سلامت در منطقه و جهان سرآمد است و این امر حاصل توجه به نیاز کشور در هدایت نخبگان بوده است که باید استمرار یابد.

دکتر رئیسی در ادامه با اشاره به اهمیت نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه تولید کشور، تجاری‌سازی و بازاریابی برای محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان را از جمله وظایف دولت در زمینه حمایت از این شرکت‌ها عنوان و تأکید کرد: بار دیگر اعلام می‌کنم هیچ سازمان و نهادی حق ندارد، مشابه محصول باکیفیت و استانداردی را که در داخل کشور تولید می‌شود، از خارج وارد کند. این کار تخلف سازمانی محسوب می‌شود و ظلم و جفا به تولیدکنندگان کشور است.

رئیس جمهوری همچنین با اشاره به اقدامات دولت در زمینه توسعه حمل و نقل ریلی کشور با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، گفت: در این زمینه فعال‌سازی مسیرهای ریلی شمال و جنوب در راستای توسعه همکاری ترانزیتی با کشورهای همسایه آغاز شده و به دستاوردهای بسیار خوبی هم رسیده‌ایم و با وجود عقب‌ماندگی‌ها از گذشته در این زمینه، این مسیر ادامه خواهد یافت.

ما را در شبکه‌های اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 161626
کلمات کلیدی
مدیر اردبیل
خبرنگار

مدیر اردبیل

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید