بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

دکتر مینو دبیری

تاریخ تولد : سال 1330

محل تولد : اردبیل

زندگینامه


در مرداد ماه سال 1330 در شهر اردبیل در یک خانواده فرهنگی متولد شد. پدربزرگ ایشان شیخ ­الاسلام اردبیلی بود و والدین ایشان در شهر تهران مؤسس دبیرستان دخترانه سپهر (بیش از 400 نفر دانش­آموز) در سال 1345 بود. مادرش جزو اولین زن­های تحصیل کرده شهر اردبیل به نام خانم عزیزه آژیر بود که به استخدام اداره آموزش و پرورش در آمده بود. در سن 4 سالگی به دلیل انتقال والدین به شهر تهران مهاجرت نمود و در دبستان کاویان دوره دبستان را گذراند. دوره دبیرستان را در دبیرستان هدف 2 دخترانه تهران گذرانید و در کنکور سراسری در رشته شیمی در دانشگاه شهید بهشتی (دانشگاه ملی سابق) قبول شد. در دوران دانشجویی جزو دانشجویان ممتاز و شاگرد اول بود. فوق لیسانس و دکترا را در دانشگاه لندن کینگز کالج انگلستان با درجه عالی گذراند و از سال 1358 به استخدام دانشگاه شهید بهشتی درآمد و در حال حاضر نیز با  درجه استادی در حال خدمت به پیشبرد اهداف علمی و فناوری نظام مقدس جمهوری اسلامی می­باشد. وی اولین زنی است که حدوداً 10 سال پیش در رشته شیمی گرایش آلی به درجه پروفسوری نایل آمد.برخی از سوابق پژوهشی، مسئولیت­های اجرایی و افتخار خانم پروفسور مینو دبیری به شرح زیر است:

افتخارات

  • انتخاب به عنوان پر استنادترین دانشمند برتر به جهت داشتن مقاله بین­المللی در مجله تتراهیدرون (الزیویر) 2003 تا 2006
  • انتخاب به عنوان پر استنادترین دانشمند برتر به جهت داشتن مقاله بین­المللی در مجله تتراهیدرون (الزیویر) 2005 تا 2008
  • انتخاب به عنوان دانشمند 1 % برتر جهان در سال­های 2012 ، 2014، 2015 و 2016 توسط سایتتوماس رویتر امریکا

سوابق پژوهشی

  • تعداد مقالات بین­المللی130-125
  • تعداد کتاب­های دانشگاهی تألیفی و ترجمه: 8 کتاب تالیفی و 3 کتاب ترجمه مجموعا 11 کتاب
  • تعداد مقالات در همایش­های بین المللی 87
  • راهنمایی پایان­نامه های ارشد حدود 50 و راهنمایی پایان نامه ­های دکتری 10
  • شرکت در بیش از 7 کنفرانس بین المللی ( در دو کنفرانس به عنوان سخنران)

     

مسئولیت های آموزشی و اجرایی
  • مشاور علمی شرکت لابراتورهای سینا دارو 1374 -1378
  • مشاور علمی شرکت نفت پارس 1378-1390
  • عضو شورای پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی1383- 1385
  • مدیر گروه بررسی آلاینده­های زیست محیطی 1385
  • معاون گروه شیمی دانشکده علوم دانشگاه شهید بهشتی1386

 

گزارش مختصری از مراسم تکریم


برگزاری نشست هم اندیشی در روز اول

در این مراسم که در ساعت 9 روز سه شنبه با حضور جمع کثیری از علاقمندان، استعدادهای برتر و متخصصان حوزة شیمی و علوم پایه در دانشکده علوم پایه برگزار گردید، پس از قرائت آیاتی از قرآن مجید و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، دکتر شایقی به بیان خیرمقدم، اهداف بنیاد ملی نخبگان از برگزاری این مراسمات و همچنین بیوگرافی مختصری از پروفسور دبیری پرداختند. بخش کوتاهی از سخنرانی دکتر شایقی در ادامه آورده شده است:

مختصری از سخنان پروفسور شایقی در ابتدای مراسم:

ایشان با تبریک روز دختر و فرارسیدن هفتة اردبیلیاد و خاطرة شهدای علم را گرامی داشتند. ایشان ترویج فرهنگ تکریم از عالم را فرهنگی متعالی برشمردند و آن را رمز موفقیت و زمینه سازی حضور نخبگان و سرآمدان در جامعه دانستند. ایشان با اشاره به سند راهبردی کشور در امور نخبگان تکریم و الگوسازی از مفاخر علمی کشور را یکی از اهداف بنیاد ملی نخبگان برشمردند و اظهار داشتند که: بنیاد نخبگان استان اردبیل با همکاری دبیرخانه روز استان اردبیل و دانشگاه محقق اردبیلی و انجمن نانوفناوری شعبه استان ، ستاد توسعه فناوری نانو همایش نکوداشت سرکارخانم پروفسور مینو دبیری، محقق شهیر ملی در حوزه شیمی را در برنامه-های خود قرار داد تا بخشی از خدمات این استاد بزرگ را در حوزه علوم پایه و انتقال این فرهنگ به جامعه و نسل جوان داخل استان را ایفا نماید. ایشان در ادامه افزودند بنیاد نخبگان استان اردبیل مفتخر است که از سرکار خانم دکتر مینو دبیری که استادی آگاه و متعهد در پرورش شاگردان ممتاز و محقق توانمند در تألیف کتاب ها و مقالات علمی متعدد و اثرگذار در حوزه شیمی و علوم مرتبط آن می باشد تقدیر و تشکر به عمل آورد و نسل جوان مستعد کشور بویژه خطه سرافراز سبلان نماد مقاومت و ایستادگی را به الگوپذیری از رفتار و منش و سلوک علمی سرکارعالی دعوت نماید. این همایش بستری مناسب برای معرفی پروفسور مینو دبیری به دانشجویان و نسل جوان است.

ایشان در ادامه سخنان خود اظهار داشتند که بنا به گفته اکثر چهره های سرشناس جامعه شیمی ایران، خلاقیت پروفسور مینو دبیری در ترجمه آثار علمی و تالیف مقالات در این حوزه از یک طرف و داشتن زبانی روشن، گویا و دلنشین از طرف دیگر موجب فصاحت و بلاغت شیوایی در آثارش شده است. این خصوصیات باعث شده که ایشان بعنوان یکی از سرآمدان تاثیرگذار در حوزه علوم پایه شناخته شده، بطوری چندین سال پیاپی در زمره یک درصد دانشمندان برتر نخبگان علمی جهان از سال 2012 تا 2016 توسط پایگاه طلایه داران موسسه رویترز و همچنین به عنوان پراستنادترین دانشمند برتر در دو دوره به جهت داشتن مقاله بین المللی در مجله تتراهیدرون توسط موسسه الزیویر معرفی شدند. ایشان در پایان سخنان خود از همکاری و تلاش کلیه سازمان ها، انجمن ها و ارگان های دولتی و غیر دولتی که در برگزاری این همایش مشارکت داشتند قدردانی نمودند.

خلاصه سخنان دکتر حبیبی رئیس انجمن نانو شاخه اردبیل

پروفسور عزیز حبیبی رئیس انجمن نانو فناوری استان اردبیل نیز، تکریم نخبگان علمی را تکریم علم و دانش دانست و گفت: جامعه ای که نتواند نخبگانش را تکریم کند، بزرگترین خسران را خواهد دید.وی با بیان اینکه باید تکریم نخبگان را در راس برنامه های اولویت دار خود داشته باشیم، ادامه داد: باید از علم و دانش این افراد نهایت بهره را برای توسعه علم داشته باشیم تا بتوانیم کشور را به سمت توسعه یافتگی سوق دهیم.حبیبی با اشاره به سختی تحصیل زنان در زمان تحصیل پروفسور دبیری اظهار کرد: در دهه 50 زمینه تحصیل زنان آنچنان فراهم نشده بود و تحصیل در آن زمان سختی های خاص خود را داشت.رئیس انجمن نانو فناوری استان اردبیل تصریح کرد: پروفسور دبیری بیش از 130 مقاله در مجلات معتبر علمی چاپ کرده و این مقالات مورد استناد دانشمندان و پژوهشگران مختلف قرار گرفته است.

خلاصه سخنان دکتر نعمت اله زادهاز شاگردان استاد

آقای دکتر نعمت اله زاده از اساتید گروه مهندسی شیمی دانشگاه محقق اردبیلی، ضمن عرض خیر مقدم به خانم دکتر دبیری، مهمانان، اساتید و دانشجویان و به نمایندگی از اعضای دانشکده فنی و مهندسی بیان داشتند که علم فاخر شیمی حیات بخش همه علوم است و لاجرم نیاز به استفاده از علم شیمی در اغلب علوم مهندسی بویژه در مهندسی شیمی، مهندسی برق، مهندسی مکانیک و .. هست. همچنین با ارج نهادن به افتخارات خانم دکتر دبیری با بیان اینکه تعداد ارجاعات مقالات خانم دکتر دبیری قریب به 4000 مورد با h-indexبرابر 35 است که در نوع خود قابل تحسین و تکریم است و لازم دانستندکه همواره باید برای رفع احتیاجات علمی خود در زمینه شیمی به این استاد فرزانه مراجعه کرد.همچنین با بیان اینکه موضوع سخنرانی خانم دکتر دبیری در خصوص کارآفرینی و فناوری نانو است، اظهار داشتند که استاد دانشگاه بودن یک رسالت است و کارآفرینی یک معقوله ای دیگر؛ و اگر اساتید بخواهند مستقیماً وارد معقوله تولید و تجاری-سازی محصولات آزمایشگاهی شوند چه بسا از تولید علم باز مانند. لذا به دانشجویان توصیه کردند که با تشکیل گروه های چند نفره و با راهنمایی اساتید خود به تشکیل شرکت های دانش بنیان و تجاری سازی محصولات تولید شده در آزمایشگاه اقدام کنند. در خاتمه از بنیاد ملی نخبگان استان اردبیل و انجمن فناوری نانو به جهت برگزاری این مراسم و همچنین از حضور اساتید مهمانان و دانشجویان در این جلسه تقدیر و تشکر کردند.

سخنرانی پروفسور مینو دبیری

سرکار خانم دکتر دبیری سخنان خود را با این جمله زیبا شروع کردند که: امروز رسالت دانشگاه ها، کارآفرینی است. پروفسور دبیری در نشست نانو و کارآفرینی در دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: رسالت دانشگاه های امروز با رسالت دانشگاه های دو قرن قبل تفاوت دارد. وی با بیان اینکه دانشگاه ها سه دوره را پشت سر هم گذاشتند، اضافه کرد: دانشگاه های دانش محور، پژوهش محور و کارآفرین این دوره ها را تشکیل می دهند.دکتر دبیری با بیان اینکه در گذشته دانشگاه ها در زمینه آموزش، پژوهش و مسائل فرهنگی فعالیت می کردند، افزود: امروز رسالت دانشگاه ها، پرورش نیروهای کارآفرین است و در کشور ما هم تلاش می شود که دانشگاه ها به این سمت هدایت شوند.استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه نانو فناوری علم دستکاری اتم ها است، تشریح کرد: کارآفرینی تغییر فرصت ها جهت به وجود آوردن کالاها و خدمات نوآور است.وی با اشاره به اینکه نانو فناوری از سال 1380 در ایران شروع به فعالیت کرده است، افزود: نهاد ریاست جمهوری در آن سال فعالیت در زمینه نانوفناوری را استارت زد و دو سال بعد، فعالیت در این زمینه رسماً شروع شد.

تصاویر


 

لینک های مربوطه


برای مشاهده پوستر مراسم تکریم اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده بروشور دکتر مینو دبیری اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده مستند فیلم تجلیل از دکتر مینو دبیری اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده صحفه شخصی دکتر مینو دبیری اینجا کلیک بفرمایید.

  • 1402/10/02 - 11:42
  • - تعداد بازدید: 262
  • - تعداد بازدیدکننده: 255
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرپرست بنیاد نخبگان استان اردبیل در گفتگو با ایسنا بیان کرد

انجام تحقیقات پیشگامانه در درمان ناباروری؛ از دستاوردهای دکتر کاظمی آشتیانی

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان اردبیل،  سرپرست بنیاد نخبگان استان اردبیل در گفتگو با خبرگزاری ایسنا گفت: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دکتر کاظمی آشتیانی، انجام تحقیقات پیشگامانه در زمینه درمان ناباروری با استفاده از سلول‌های بنیادی بود.

دکتر مهدی داوری اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان چهار رسالت شناسایی، توانمندسازی، تکریم و الگوسازی و ارتقای اثربخشی نخبگان را به عهده دارد و در شش اجتماع نخبگانی برنامه­ ریزی و فعالیت می­کند. یکی از این برنامه‌ها، ارایه تسهیلات و توسعۀ فعالیت‌های استادیاران جوان دانشگاه‌ها و مؤسسه­‌های‌ علمی و حل مسائل کشور است که به خاطر اثرگذاری عمیق خدمات علمی این دانشمند فرزانه به نام مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی نامگذاری شده است.

وی ادامه داد: زنده ­یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی متولد سال ۱۳۴۰ در تهران و مؤسس و رییس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی ایران بود و در طی این سال‌ها، مراکز درمانی و گروه­های پژوهشی متعددی را راه‌اندازی کرد که در بین آنها، پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی یکی از مهمترین این مراکز بود و تاکنون هزاران زوج نابارور با بهره‌مندی از خدمات این مرکز پیشرفته درمان ناباروری، صاحب فرزند شده‌اند.

داوری گفت: دانش بالا و هوش سرشار و توان مدیریتی مناسب از یک سو و تعهد،‌ اخلاص و ایمان قوی دکتر کاظمی از سویی دیگر باعث شد تا در دوران حیات کوتاه خود، موفقیت‌های چشمگیری مثل توسعه روشهای پیشرفته درمان ناباروری، ‌تولید، تکثیر و انجماد سلولهای بنیادی جنینی و همانندسازی (کلونینیگ) ‌حیوانات را رقم بزند.

 

سرپرست بنیاد نخبگان استان اردبیل ادامه داد: دکتر کاظمی آشتیانی با ثبت این پیشرفت‌ها و حضور در کنگره‌های متعدد بین‌المللی و ابتکار برگزاری جشنواره بین المللی رویان، در اعتلای نام جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های بین‌المللی نیز نقش فراموش نشدنی ایفا نمود.

مرحوم کاظمی پژوهشگاه رویان را به یکی از مراکز پیشرو در زمینه علم سلول‌های بنیادی در جهان تبدیل کردند. مقام معظم رهبری که علاقه خاصی به نخبگان و پیشگامان علمی تاثیرگذار در جامعه دارند، در مورد دکتر سعید کاظمی آشتیانی فرمودند: "ما شخصیت‌هایی داریم از قبیل مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی که حالا من مقیّدم از این جوان پاکباخته مؤمن فاضل کارآمد و مدیر حقیقتاً انقلابی و مؤمن اسم بیاورم". همچنین معظم­له، ایشان را یکی از فرزندان صالح انقلاب و از رویش‌های مبارکی می­شمارد که آینده درخشان علمی در کشور را نوید می‌دهند.

داوری افزود: رهبر انقلاب، مجموعه رویان را هم الگویی مطلوب معرفی کرده و فرمودند: "اگر بخواهم این الگوی مطلوب را در یک جمله معرفی کنم، عبارت است از: ترکیب علم، ایمان و تلاش. ایشان هم علم را جدی گرفتند، هم ایمان و پایبندی و تقوا را؛ نه به صورت یک سربار، بلکه به شکل یک عنصر اصلی در بافت مجموعه و در بافت کار و هم خستگی را فراموش کردند که به گمان من مرحوم کاظمی، جان و سلامت خودش را هم سر همین کار گذاشت؛ یعنی این دنبال‌گیری و این اهتمام‌ها و خسته نشدن‌ها".

عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی بیان کرد: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دکتر کاظمی آشتیانی، انجام تحقیقات پیشگامانه در زمینه درمان ناباروری با استفاده از سلول‌های بنیادی بود. وی در این زمینه، روش‌های جدیدی برای استفاده از سلول‌های بنیادی برای درمان ناباروری مردان و زنان ابداع کردند. این روش‌ها منجر به درمان موفقیت‌آمیز بسیاری از زوج‌های نابارور شد و در این مدت، خانواده­های زیادی با این روش درمانی صاحب فرزند شدند.

داوری ادامه داد: واقعیت این است که مسأله «جمعیت» به عنوان موضوعی راهبردی، یکی از مهمترین نقاط قوت کشورها برای رشد و توسعه به شمار می­آید و مقام معظم رهبری هم با تاکید فراوان، تلاش برای افزایش نسل و جوان شدن نیروی انسانی کشور و حمایت از خانواده را یکی از ضروری‌ترین وظایف مسئولان و آحاد مردم برشمردند و آن را یک سیاست حیاتی و کلیدی برای آینده کشور معرفی کردند.

 

طبق آخرین آمار بانک جهانی، نرخ باروری در ایران ۱.۸ فرزند و کمتر از نرخ جانشینی ۲.۱ فرزند است که اگر این روند ادامه یابد، تا سال ۱۴۳۰ ایران نرخ رشد بالاتر از سطح جایگزینی را تجربه نخواهد کرد که به معنی خطر زودرس سالمندی جمعیت در ایران است.

وی افزود: طبق نظر محققین، ناباروری در میان یک چهارم زوج‌های ایرانی وجود دارد و یکی از موانع افزایش جمعیت است. بنابراین اقدامات درمانی در زمینه ناباروری که دکتر کاظمی آشتیانی پیشتاز آن در کشورمان بود، می‌تواند در کنار سایر اقدامات فرهنگی و مادی، تاثیر قابل توجهی بر بحران جمعیت در کشور داشته باشد.

سرپرست بنیاد نخبگان استان اردبیل در خاتمه اظهار امیدواری کرد همه ما بتوانیم در هر جایگاهی که هستیم در کسب علم نافع و اثربخشی علم و پژوهش هایمان در جامعه تلاش کنیم.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 168860
کلمات کلیدی
مدیر اردبیل
خبرنگار

مدیر اردبیل

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید