بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

دکتر مینو دبیری

تاریخ تولد : سال 1330

محل تولد : اردبیل

زندگینامه


در مرداد ماه سال 1330 در شهر اردبیل در یک خانواده فرهنگی متولد شد. پدربزرگ ایشان شیخ ­الاسلام اردبیلی بود و والدین ایشان در شهر تهران مؤسس دبیرستان دخترانه سپهر (بیش از 400 نفر دانش­آموز) در سال 1345 بود. مادرش جزو اولین زن­های تحصیل کرده شهر اردبیل به نام خانم عزیزه آژیر بود که به استخدام اداره آموزش و پرورش در آمده بود. در سن 4 سالگی به دلیل انتقال والدین به شهر تهران مهاجرت نمود و در دبستان کاویان دوره دبستان را گذراند. دوره دبیرستان را در دبیرستان هدف 2 دخترانه تهران گذرانید و در کنکور سراسری در رشته شیمی در دانشگاه شهید بهشتی (دانشگاه ملی سابق) قبول شد. در دوران دانشجویی جزو دانشجویان ممتاز و شاگرد اول بود. فوق لیسانس و دکترا را در دانشگاه لندن کینگز کالج انگلستان با درجه عالی گذراند و از سال 1358 به استخدام دانشگاه شهید بهشتی درآمد و در حال حاضر نیز با  درجه استادی در حال خدمت به پیشبرد اهداف علمی و فناوری نظام مقدس جمهوری اسلامی می­باشد. وی اولین زنی است که حدوداً 10 سال پیش در رشته شیمی گرایش آلی به درجه پروفسوری نایل آمد.برخی از سوابق پژوهشی، مسئولیت­های اجرایی و افتخار خانم پروفسور مینو دبیری به شرح زیر است:

افتخارات

  • انتخاب به عنوان پر استنادترین دانشمند برتر به جهت داشتن مقاله بین­المللی در مجله تتراهیدرون (الزیویر) 2003 تا 2006
  • انتخاب به عنوان پر استنادترین دانشمند برتر به جهت داشتن مقاله بین­المللی در مجله تتراهیدرون (الزیویر) 2005 تا 2008
  • انتخاب به عنوان دانشمند 1 % برتر جهان در سال­های 2012 ، 2014، 2015 و 2016 توسط سایتتوماس رویتر امریکا

سوابق پژوهشی

  • تعداد مقالات بین­المللی130-125
  • تعداد کتاب­های دانشگاهی تألیفی و ترجمه: 8 کتاب تالیفی و 3 کتاب ترجمه مجموعا 11 کتاب
  • تعداد مقالات در همایش­های بین المللی 87
  • راهنمایی پایان­نامه های ارشد حدود 50 و راهنمایی پایان نامه ­های دکتری 10
  • شرکت در بیش از 7 کنفرانس بین المللی ( در دو کنفرانس به عنوان سخنران)

     

مسئولیت های آموزشی و اجرایی
  • مشاور علمی شرکت لابراتورهای سینا دارو 1374 -1378
  • مشاور علمی شرکت نفت پارس 1378-1390
  • عضو شورای پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی1383- 1385
  • مدیر گروه بررسی آلاینده­های زیست محیطی 1385
  • معاون گروه شیمی دانشکده علوم دانشگاه شهید بهشتی1386

 

گزارش مختصری از مراسم تکریم


برگزاری نشست هم اندیشی در روز اول

در این مراسم که در ساعت 9 روز سه شنبه با حضور جمع کثیری از علاقمندان، استعدادهای برتر و متخصصان حوزة شیمی و علوم پایه در دانشکده علوم پایه برگزار گردید، پس از قرائت آیاتی از قرآن مجید و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، دکتر شایقی به بیان خیرمقدم، اهداف بنیاد ملی نخبگان از برگزاری این مراسمات و همچنین بیوگرافی مختصری از پروفسور دبیری پرداختند. بخش کوتاهی از سخنرانی دکتر شایقی در ادامه آورده شده است:

مختصری از سخنان پروفسور شایقی در ابتدای مراسم:

ایشان با تبریک روز دختر و فرارسیدن هفتة اردبیلیاد و خاطرة شهدای علم را گرامی داشتند. ایشان ترویج فرهنگ تکریم از عالم را فرهنگی متعالی برشمردند و آن را رمز موفقیت و زمینه سازی حضور نخبگان و سرآمدان در جامعه دانستند. ایشان با اشاره به سند راهبردی کشور در امور نخبگان تکریم و الگوسازی از مفاخر علمی کشور را یکی از اهداف بنیاد ملی نخبگان برشمردند و اظهار داشتند که: بنیاد نخبگان استان اردبیل با همکاری دبیرخانه روز استان اردبیل و دانشگاه محقق اردبیلی و انجمن نانوفناوری شعبه استان ، ستاد توسعه فناوری نانو همایش نکوداشت سرکارخانم پروفسور مینو دبیری، محقق شهیر ملی در حوزه شیمی را در برنامه-های خود قرار داد تا بخشی از خدمات این استاد بزرگ را در حوزه علوم پایه و انتقال این فرهنگ به جامعه و نسل جوان داخل استان را ایفا نماید. ایشان در ادامه افزودند بنیاد نخبگان استان اردبیل مفتخر است که از سرکار خانم دکتر مینو دبیری که استادی آگاه و متعهد در پرورش شاگردان ممتاز و محقق توانمند در تألیف کتاب ها و مقالات علمی متعدد و اثرگذار در حوزه شیمی و علوم مرتبط آن می باشد تقدیر و تشکر به عمل آورد و نسل جوان مستعد کشور بویژه خطه سرافراز سبلان نماد مقاومت و ایستادگی را به الگوپذیری از رفتار و منش و سلوک علمی سرکارعالی دعوت نماید. این همایش بستری مناسب برای معرفی پروفسور مینو دبیری به دانشجویان و نسل جوان است.

ایشان در ادامه سخنان خود اظهار داشتند که بنا به گفته اکثر چهره های سرشناس جامعه شیمی ایران، خلاقیت پروفسور مینو دبیری در ترجمه آثار علمی و تالیف مقالات در این حوزه از یک طرف و داشتن زبانی روشن، گویا و دلنشین از طرف دیگر موجب فصاحت و بلاغت شیوایی در آثارش شده است. این خصوصیات باعث شده که ایشان بعنوان یکی از سرآمدان تاثیرگذار در حوزه علوم پایه شناخته شده، بطوری چندین سال پیاپی در زمره یک درصد دانشمندان برتر نخبگان علمی جهان از سال 2012 تا 2016 توسط پایگاه طلایه داران موسسه رویترز و همچنین به عنوان پراستنادترین دانشمند برتر در دو دوره به جهت داشتن مقاله بین المللی در مجله تتراهیدرون توسط موسسه الزیویر معرفی شدند. ایشان در پایان سخنان خود از همکاری و تلاش کلیه سازمان ها، انجمن ها و ارگان های دولتی و غیر دولتی که در برگزاری این همایش مشارکت داشتند قدردانی نمودند.

خلاصه سخنان دکتر حبیبی رئیس انجمن نانو شاخه اردبیل

پروفسور عزیز حبیبی رئیس انجمن نانو فناوری استان اردبیل نیز، تکریم نخبگان علمی را تکریم علم و دانش دانست و گفت: جامعه ای که نتواند نخبگانش را تکریم کند، بزرگترین خسران را خواهد دید.وی با بیان اینکه باید تکریم نخبگان را در راس برنامه های اولویت دار خود داشته باشیم، ادامه داد: باید از علم و دانش این افراد نهایت بهره را برای توسعه علم داشته باشیم تا بتوانیم کشور را به سمت توسعه یافتگی سوق دهیم.حبیبی با اشاره به سختی تحصیل زنان در زمان تحصیل پروفسور دبیری اظهار کرد: در دهه 50 زمینه تحصیل زنان آنچنان فراهم نشده بود و تحصیل در آن زمان سختی های خاص خود را داشت.رئیس انجمن نانو فناوری استان اردبیل تصریح کرد: پروفسور دبیری بیش از 130 مقاله در مجلات معتبر علمی چاپ کرده و این مقالات مورد استناد دانشمندان و پژوهشگران مختلف قرار گرفته است.

خلاصه سخنان دکتر نعمت اله زادهاز شاگردان استاد

آقای دکتر نعمت اله زاده از اساتید گروه مهندسی شیمی دانشگاه محقق اردبیلی، ضمن عرض خیر مقدم به خانم دکتر دبیری، مهمانان، اساتید و دانشجویان و به نمایندگی از اعضای دانشکده فنی و مهندسی بیان داشتند که علم فاخر شیمی حیات بخش همه علوم است و لاجرم نیاز به استفاده از علم شیمی در اغلب علوم مهندسی بویژه در مهندسی شیمی، مهندسی برق، مهندسی مکانیک و .. هست. همچنین با ارج نهادن به افتخارات خانم دکتر دبیری با بیان اینکه تعداد ارجاعات مقالات خانم دکتر دبیری قریب به 4000 مورد با h-indexبرابر 35 است که در نوع خود قابل تحسین و تکریم است و لازم دانستندکه همواره باید برای رفع احتیاجات علمی خود در زمینه شیمی به این استاد فرزانه مراجعه کرد.همچنین با بیان اینکه موضوع سخنرانی خانم دکتر دبیری در خصوص کارآفرینی و فناوری نانو است، اظهار داشتند که استاد دانشگاه بودن یک رسالت است و کارآفرینی یک معقوله ای دیگر؛ و اگر اساتید بخواهند مستقیماً وارد معقوله تولید و تجاری-سازی محصولات آزمایشگاهی شوند چه بسا از تولید علم باز مانند. لذا به دانشجویان توصیه کردند که با تشکیل گروه های چند نفره و با راهنمایی اساتید خود به تشکیل شرکت های دانش بنیان و تجاری سازی محصولات تولید شده در آزمایشگاه اقدام کنند. در خاتمه از بنیاد ملی نخبگان استان اردبیل و انجمن فناوری نانو به جهت برگزاری این مراسم و همچنین از حضور اساتید مهمانان و دانشجویان در این جلسه تقدیر و تشکر کردند.

سخنرانی پروفسور مینو دبیری

سرکار خانم دکتر دبیری سخنان خود را با این جمله زیبا شروع کردند که: امروز رسالت دانشگاه ها، کارآفرینی است. پروفسور دبیری در نشست نانو و کارآفرینی در دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: رسالت دانشگاه های امروز با رسالت دانشگاه های دو قرن قبل تفاوت دارد. وی با بیان اینکه دانشگاه ها سه دوره را پشت سر هم گذاشتند، اضافه کرد: دانشگاه های دانش محور، پژوهش محور و کارآفرین این دوره ها را تشکیل می دهند.دکتر دبیری با بیان اینکه در گذشته دانشگاه ها در زمینه آموزش، پژوهش و مسائل فرهنگی فعالیت می کردند، افزود: امروز رسالت دانشگاه ها، پرورش نیروهای کارآفرین است و در کشور ما هم تلاش می شود که دانشگاه ها به این سمت هدایت شوند.استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه نانو فناوری علم دستکاری اتم ها است، تشریح کرد: کارآفرینی تغییر فرصت ها جهت به وجود آوردن کالاها و خدمات نوآور است.وی با اشاره به اینکه نانو فناوری از سال 1380 در ایران شروع به فعالیت کرده است، افزود: نهاد ریاست جمهوری در آن سال فعالیت در زمینه نانوفناوری را استارت زد و دو سال بعد، فعالیت در این زمینه رسماً شروع شد.

تصاویر


 

لینک های مربوطه


برای مشاهده پوستر مراسم تکریم اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده بروشور دکتر مینو دبیری اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده مستند فیلم تجلیل از دکتر مینو دبیری اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده صحفه شخصی دکتر مینو دبیری اینجا کلیک بفرمایید.

  • 1402/09/08 - 08:00
  • - تعداد بازدید: 252
  • - تعداد بازدیدکننده: 248
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
توافقنامه همکاری بنیاد ملّی نخبگان و بنیاد نیکوکاری ارشاد و رفاه امام صادق(ع) منعقد شد/

سیدافقهی: حمایت گسترده مجموعه‌های نیکوکاری از نخبگان در فضای تربیتی ضرورت دارد/ وحدت حوزه و دانشگاه باید در مبانی علمی نیز محقق شود

سیدسلمان سید افقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه حمایت تربیتی از نخبگان نیاز به افق گسترده و عمق نگاه دارد، گفت: مجموعه‌های نیکوکاری باید در حوزه حمایت تربیتی از نخبگان وارد عمل شده و این فرهنگ را گسترش دهند، بنیاد ملی نخبگان نیز آمادگی دارد این قبیل فعالیت‌ها را به عنوان الگو حمایت کند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ توافقنامه همکاری بنیاد ملّی نخبگان و بنیاد نیکوکاری ارشاد و رفاه امام صادق علیه السلام با هدف شناسایی و تربیت استعدادهای برتر، نخبه‌پروری، و مربوط‌سازی صاحبان استعداد برتر و نخبگان به پیشرفت و تعالی جمهوری اسلامی ایران و نقش‌آفرینی و همکاری سازمان‌های دولتی، عمومی و خصوصی با حضور سیدسلمان سید افقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و محمود قیّومی لولاچیان رییس هیأت مدیره و مدیرعامل بنیاد نیکوکاری منعقد شد.

در ابتدای این نشست، محمود قیّومی لولاچیان رییس هیأت مدیره و مدیرعامل بنیاد نیکوکاری در سخنانی کوتاه ضمن مرور تاریخچه تاسیس بنیاد امام صادق(ع)؛ اهداف و ماموریت‌های این بنیاد رو تشریح کرد و گفت: این تفاهم‌نامه به منظور سوق دادن بخشی از حمایت‌ها به سمت نخبگان دین مدار و در چارچوب ارزش های اسلامی تهیه و تدوین شده است که امیدوارم در جهت خدمت رسانی و ایجاد رفاه برای نخبگان موثر واقع شود.

وی با تاکید بر لزوم تربیت نیروی انسانی نخبه در تراز جمهوری اسلامی و تربیت مدیران برجسته برای رشد و توسعه کشور و ساخت آینده‌ای در خور، گفت: بنیاد نیکوکاری امام صادق(ع) در برنامه‌ها و چشم‌اندازهای آتی خود در نظر دارد علاوه بر حمایت از نخبگان حوزوی، پشتیبانی از سایر مستعدان برتر و نخبگان کشور را با همکاری بنیاد ملی نخبگان در دستور کار خود قرار دهد، از این رو انعقاد این تفاهم‌نامه قطع به یقین ثمرات خیر بی‌شماری را برای کشور در پی خواهد داشت.

در ادامه سید سلمان سید افقهی نیز، ضمن تسلیت ایام عزاداری اهل بیت علیهم‌السلام و شهادت حضرت فاطمه سلام‌الله، گفت: مجموعه‌های خیریه کمتر به موضوع تربیت نخبگان پرداخته‌اند و عموماً فعالیت آنها محدود به حمایت‌های مالی و سخت‌افزاری شده است که البته در نوع خود مهم و یک سنت حسنه است.

وی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان در حوزه تربیت نخبگان دغدغه دارد، افزود: بنیاد از مجموعه‌های خیریه که در این حوزه فعالیت انجام می‌دهند، حمایت می‌کند چراکه قرارگیری نخبگان در فضای تربیتی، جامعه را به سمت صلاح و رستگاری سوق می‌دهد و زمینه را برای تربیت انسان الهی که یک دغدغه تاریخی و سنتی است، فراهم خواهد کرد.


قائم مقام بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: گام دوم انقلاب اسلامی برای حرکت عملیاتی نیاز به تربیت کادر تراز انقلاب اسلامی دارد و به همین دلیل حضرت آقا در این بیانیه مطالبه عمومی خود را از همه جوانان اعلام می‌کند و این حرکت را همچون جهاد می‌دانند. طبیعی است که نخبگان با توجه به حساسیتی که دشمن دارد، نقش بسیار موثرتری می‌توانند ایفا کنند؛ به خصوص اینکه دشمن برنامه‌ریزی گسترده‌ای در این حوزه دارد که یکی از آنها پرداختن رسانه‌ای به موضوع خروج نخبگان است.

سید افقهی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان یک مجموعه تنظیم‌گر و سیاست‌گذار است، گفت: تحقق اهداف تعیین شده در حوزه نخبگان نیازمند همکاری و تعامل همه دستگاه‌ها و نهادهاست، به خصوص اینکه بودجه این بنیاد سرفصل مشخص دارد. علاوه بر آن معمولاً بنا به دلایل مختلفی تمام این بودجه محقق نمی‌شود. در اینجا نقش مجموعه‌های نیکوکاری پررنگ‌تر است.

وی افزود: این مجموعه‌ها باید در حوزه حمایت تربیتی از نخبگان وارد عمل شده و این فرهنگ را گسترش دهند. بنیاد ملی نخبگان نیز آمادگی دارد این قبیل فعالیت‌ها را به عنوان الگو حمایت کند.

سید افقهی با اشاره به اینکه حمایت تربیتی از نخبگان نیاز به افق گسترده و عمق نگاه دارد، تصریح کرد: باید متوجه بود که موضوع تربیت یک فرایند است که هر دو حوزه نخبگانی دانشگاه و حوزه را باید شامل شود تا ارتباط لازم بین نخبگان حوزوی و دانشگاهی شکل بگیرد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: یکی از مشکلات بزرگ دانشگاه عدم‌ارتباط با حوزه است که این موضوع می‌تواند چالش‌هایی را ایجاد کند. همچنین تربیت اساتید دینی باید به عنوان یک اولویت در دستورکار قرار بگیرد تا نخبگان دین مداری تربیت شوند که در چارچوب ارزش‌های اسلامی بتواند زمینه را برای تربیت افراد موثر در تمدن اسلامی فراهم کنند.

سید افقهی با تآکید بر اینکه تربیت یک فرایند بلند مدت است، اضافه کرد: بنیاد در دور جدید بر فضای تربیتی تمرکز دارد و تلاش می‌کند برنامه‌ها و طرح‌های خود را با محوریت اساتیدی که هم دانش و هم دین دارند و می‌توانند الگوی مطلوبی برای دانشجویان باشند، اجرا کند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم حمایت از مستعدان مناطق محروم، اظهار داشت: بسیاری از مستعدان مناطق محروم نابغه هستند و با یک حمایت حداقلی در حد هزینه رفت و آمد به مدرسه و اتصال به کانون‌های مردمی نخبه پرور و قرارگیری در فضای تربیتی با روحیه کار تیمی و تعاون می‌توانند در آینده به افرادی اثرگذار تبدیل شوند.

سید افقهی خاطرنشان کرد: این توافق‌نامه از جنس اقدامات اصولی در حوزه تربیت نخبگان است که اگر به درستی انجام شود نتایج مطلوب آن همه کشور را منتفع خواهد کرد؛ به شرطی که در ذیل آن نخبگان حوزوی و دانشگاهی با یکدیگر ارتباط بگیرند و وحدت حوزه و دانشگاه که از تاکیدات حضرت امام بود، حتی در مبانی علمی هم محقق شود.

شایان ذکر است، «همکاری نظامند بنیاد نیکوکاری و بنیاد ملّی برای حمایت از صاحبان استعدادهای برتر و نخبگان دانشگاهی و دانش‌آموزی»، «کمک به بنیاد نیکوکاری در تعقیب مأموریت حمایت هدفمند و مستقیم از منتخبین دانشگاهی و دانش‌آموزی در اجتماع نخبگانی کشور و تحقّق هدف استراتژیک مربوطه در سند راهبردی بنیاد»، «کمک به بنیاد ملّی در تحقّق بخشی مأموریت توسعه و پشتیبانی از اجتماع نخبگانی کشور»، «کمک مشترک به اجرای بخشی از سند راهبردی کشور در امور نخبگان بویژه ایجاد زمینه‌های شناسایی، رشد، و شکوفایی حداکثری استعدادهای فردی و گروهی و ارتقای ابعاد معنوی و دینی آنها»، «ایجاد فرصت فعّالیت برای صاحبان استعدادهای برتر و نخبگان در مناطق مختلف (کشور) با ایجاد سازوکارهای حمایتی و نیز حمایت از توسعه فعّالیت بنیاد‌های خیریّه علمی، فرهنگی، و اجتماعی و نظارت بر آن‌ها»، «ساماندهی و گسترش پشتیبانی‌های مستقیم و غیرمستقیم مادّی به اجتماع نخبگانی در قالب بورس، جایزه های مقطعی، و پژوهانه، بخش خصوصی، و نهادهای عمومی (وقف و خیریّه) منطبق با پایش پیشرفت مرحله‌ای و اثرگذاری آنان»، «ایجاد سازوکار تشویقی به‌منظور تسهیل فعّالیت اجتماع نخبگانی در همه مناطق کشور به ویژه مناطق کم برخوردار»، ترویج فرهنگ انس با قرآن، معارف عترت علیهم‌السّلام، و اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی در بین اجتماع نخبگانی به‌منظور ارتقای بینش دینی» و «تعمیق انگیزه‌های معنوی در خدمت به جامعه و گسترش برنامه‌های تربیتی و آموزشی برای نهادینه‌کردن ارزش‌های اخلاقی اسلامی در میان اجتماع نخبگانی» از مهمترین اهداف انعقاد این توافق‌نامه به شمار می‌رود.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 168485
کلمات کلیدی
مدیر اردبیل
خبرنگار

مدیر اردبیل

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید