بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

دکتر یوسف معماری

تاریخ تولد : سال 1320

محل تولد : اردبیل

زندگینامه


دکتر یوسف معماری چشم پزشکی ادیب، نویسنده ای متعهد و شاعری دردمند در تاریخ معاصر اردبیل می باشد.دکتر معماری از جمله شخصیت هایی است که در کارهای فرهنگی و اجتماعی در کنار مرحوم حاجی لطیف نباتی و دیگر شخصیت های برجسته نقش مهمی را برای جامعه اردبیل ایفا کرده اند. در بیشتر موسسات فرهنگی و اجتماعی هم عضو اصلی بوده و هم اینکه در کارهای اجرایی مشارکت دائم داشته است. دکتر معماری الگویی از انسان های موفق برای جوانان این مرز و بوم می باشد. اجتماع سنتی ما نیازمند چنین شخصیت های علمی، فرهنگی و اجتماعی است تا وضعیت موجود را از سنت به مدرنیته رهنمون کنند . دکتر معماری همانقدر که در علوم جدید سرآمد است به همان اندازه به ارزش ها و سنت ها پایبند می باشد. در واقع دکتر معماری با پایبندی به ارزش های اصیل انسانی گام در مدرنیته نهاده است. این بزرگ مرد عرصه فرهنگ و ادبیات و پزشکی از تبار نیکان این سرزمین باشد. کتاب های تحقیقی -تحلیلی دکتر معماری در حوزه ادبیات به زعم اساتید ادب فارسی و ترکی ارزشمند و قابل استفاده برای دانشجویان ارشد و دکترای ادبیات می باشد.

دکتر معماری علاوه بر دردهای جسمی دردهای روحی روانی شهروندان را درمان می کرد. این سرمایه های عظیم و گرانقدر هستند که جامعه را به سمت حقیقت انسانی رهنمون می کنند. در برابر این بزرگ مرد عرصه علم و فرهنگ و اجتماع و پزشکی سر تعظیم فرود می آوریم و هزاران درود می فرستیم

گزارش مختصری از مراسم تکریم


یوسف معماری در سال 1320 در شهر اردبیل و در محله پیرعبدالملک به دنیا آمد. او در یک خانواده مذهبی متولد شد که پایه و اساسش کسب مدارج علمی، اعتقاد به خدا و اعتماد به نفس بود؛ و به این خاطر به  مسائل فرهنگی و علمی نیز اهمیت خاصی قائل بودند. وی پس از اتمام تحصیلات در دبیرستان در آزمون  ورودی دانشگاه تهران ثبت نام کرد و در رشته پزشکی قبول شد و پس از 7 سال تحصیل در دانشگاه با کوله باری از علم و دانش به زادگاه خود برگشته و شروع به طبابت کرد.  دکتر معماری علاوه بر چشم پزشکی و طبابت، فعالیت های فرهنگی خود را نیز با جدیت ادامه می داد. او با روزنامه های «بهار آذربایجان» و «قبس» و ماهنامه «تماشای زندگی» همکاری داشت و اشعار و سروده های خود را برای چاپ در نشریات محلی و سراسری ارائه می داد.

اولین کتابی که از دکتر معماری چاپ شده است مجموعه شعری در یاد و نام ائمه معصومین(ع) می باشد و پس از آن کتابچه ای با عنوان «خاطره گم شده» منتشر کرد. همچنین او رباعیات خیام، شاعر بلند آوازه فارسی زبان را به زبان آذری برگردانده که در تهران به چاپ رسیده است. همچنین در سال های اولیه دهه هفتاد با همکاری حاج لطیف نباتی کتاب ارزشمند و گران سنگ «اردبیل در گذرگاه تاریخ» تألیف استاد بابا صفری را به مرحله انتشار رسانید. علاوه بر این ایشان در چاپ کتاب «صفوه الصفا» نوشته ابن بزار اردبیلی و «دیوان اشعار بیضای اردبیلی» نیز همکاری های پرثمری را انجام داده اند. همه این فعالیت ها از آن جهت بوده است که دکتر معماری خود را متعلق به این جامعه می داند و بر این باور است که باید با تمام سختی ها و ملامت ها در این جامعه زندگی کند و تا آنجا که می تواند خدماتی را ارائه دهد.

 

تصاویر


 

لینک های مربوطه


 برای مشاهده مستند فیلم تجلیل از دکتر یوسف معماری اینجا کلیک بفرمایید.
  • 1403/03/23 - 14:05
  • - تعداد بازدید: 304
  • - تعداد بازدیدکننده: 285
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

شروع به‌کار هسته‌های استاد محور علمی فرهنگی استان اردبیل

افتتاحیه هسته‌های استادمحور علمی فرهنگی بنیاد نخبگان استان اردبیل با حضور اساتید راهبر و اعضای کارگروه ارزیابی هسته‌های استاد محور علمی فرهنگی برگزار شد.

در این نشست، دکتر داوری رئیس بنیاد نخبگان استان اردبیل ضمن اشاره به فرآیند تشکیل هسته‌­های استاد محور علمی فرهنگی، راهبری و تقویت دانشجویان مستعد جدیدالورود دانشگاه‌­ها در حوزه­‌های مختلف علمی، فرهنگی و تربیتی با هدف رشد و ارتقای جامع و چند بعدی دانشجویان را هدف اصلی این هسته‌­ها برشمرد. ایشان با بیان این­که عضویت در این هسته­‌ها، ویژه رتبه‌­های برتر زیر 1000 کنکور سراسری، دارندگان مدال­‌های المپیادهای جهانی و ملی، برگزیدگان جشنواره‌­های معتبر ملی و در برخی رشته‌­های فنی مهندسی، ده درصد برتر معدل هم رشته و هم ورودی می­‌باشد، اساتید راهبر تعیین شده برای این هسته­‌ها را اساتید خوشنام و دارای توانمندی علمی متعهد و علاقمند به مدیریت فعالیت­‌های گروهی دانشجویان و دارای تجربه کافی در حوزه تربیت، توانمندی سازی و مهارت­‌افزایی دانشجویان به تشخیص­ کارگروه استانی و شورای رهبری بنیاد ملی دانستند.

ایشان با توجه به انتخاب رشته رتبه­‌های برتر کنکور در دانشگاه‌های استان گفتند رشته­‌های مورد نظر این هشت هسته در استان، پزشکی، دندانپزشکی، مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی مواد و متالوژی، آموزش زبان و ادبیات فارسی، دبیری ادبیات و راهنمایی و مشاوره هستند.

در ادامه، اعضای کارگروه ارزیابی هسته‌­های استاد محور علمی فرهنگی دکتر مهدی رهبر، دکتر مالک پناهی، دکتر عباس فنی­‌اصل، دکتر اسماعیل گلی و دکتر علی احمدپور نیز به اهمیت تشکیل هسته‌­های علمی فرهنگی با هدف ارتقای علمی،‌ فرهنگی و تربیتی مستعدان و نخبگان تأکید و لزوم انتقال مفاهیم ارزشی فرهنگی از جمله حسن وطن‌­دوستی و خودباوری، جهت دهی علمی فرهنگی، آشنایی با داشته­‌ها و ذخائر فرهنگی و علمی کشور و تقویت دو بال علم و تعهد در دانشجویان مستعد و نخبه استان را یادآور شدند.

در پایان، اساتید راهبر به بیان نقطه نظرات خود پرداختند و توافق­نامه تشکیل هسته‌­ها مابین بنیاد نخبگان استان اردبیل و اساتید راهبر به امضا رسید.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 171852
کلمات کلیدی
مدیر اردبیل
خبرنگار

مدیر اردبیل

تصاویر