بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

مهندس یعقوب پریوند

تاریخ تولد : سال 1324

محل تولد : اردبیل

زندگینامه


یعقوب پریوند در سال 1324 در اردبیل به ‌دنیا آمد. پایۀ نهم را در اردبیل به ‌پایان رساند. سپس در آزمون دانش‌سرای مقدماتی تبریز پذیرفته و در سال 1340 عازم تبریز شد. بعد از دو سال تحصیل در دانش‌سرای مقدماتی تبریز به اردبیل برگشته و در یکی از روستاهای اردبیل، به شغل معلمی مشغول شد. به گفته ایشان چهار ‌سال انجام‌ وظیفه در این روستا بهترین خاطرات من از ‌جهت شغلی را رقم زد که با اخلاص تمام، در خدمت دانش‌آموزان آن ‌منطقه بودم. بعد به مسجد جعفری اسلامی در اردبیل دعوت شدم. بعد ‌از گرفتن دیپلم، در کنکور سراسری شرکت و در رشتۀ داروسازی طبیعی قبول شدم. یک‌ ترم خواندم؛ اما مسئول آموزش به ‌بهانۀ برخی قوانین آموزشی (مانند سنّ و مسئلۀ سربازی) مانع ادامۀ تحصیلم شد. مجبور شدم رشتۀ داروسازی را رها کنم و به رشتۀ ریاضی شبانه بروم. یک‌‌سال گذشت. دیدم واقعاً اقناعم نمی‌کند. دوباره کنکور دادم و این بار در رشتۀ کشاورزی پذیرفته شدم. هم‌زمان، فیزیک شبانه هم می‌خواندم. بعد ‌از اتمام، ما را به‌ عنوان هنر‌آموز به هنرستان تبریز معرفی کردند. آنجا مشغول بودیم تا انقلاب به ‌ثمر رسید. بعد ‌از انقلاب، مرحوم شهید ‌مهندس ‌صفایی که مردی مخلص و پاک و دلسوز و متقی بود، با اصرار از من خواست پانزده ‌روز حوزۀ انتخابات اردبیل را اداره کنم و بعد مرا به ‌عنوان سرپرست فرمانداری فرستادند. از سال 60 تا 63 در فرمانداری بودم. از سال 63 در ‌عین ‌حال که مشاور استاندار بودم، کارهای معاون سیاسی عقیدتی را هم انجام می‌دادم؛ تا اینکه آیة الله موسوی اردبیلی به من امر فرمودند که در شورای عالی قضائی خدمت کنم. منتقل شدم به دادگستری و به ‌عنوان مدیر کلّ روابط‌ عمومی قوۀ قضائیه در خدمت حاج‌آقا بودم. دانشگاه آزاد اسلامی که در اردبیل تأسیس شد، از طرف دانشگاه، سه‌ نفر را برای ریاست معرفی کردند که یکی از آنها من بودم. تا سال 78 مسئولیت دانشگاه آزاد اسلامی را به ‌عهده داشتم. هم‌زمان یک‌سال‌و‌نیم هم در مدیریت صدا ‌و ‌سیمای اردبیل مشغول خدمت بودم. در حال حتضر مدتی است برای به ثمر نشستن پروژۀ کشت گیاهان دارویی فعالیت می‌کنم که اگر تحقق یابد، خدمت بزرگی است؛ چون زمین‌های اردبیل واقعاً برای کشت گیاهان دارویی مساعد است. کلکسیونی از گیاهان دارویی به‌ شکل خودرو در اردبیل هست. اگر روزگاری به این مسئله توجّه شود، اردبیل یکی ‌از تولیدکنندگان بزرگ داروهای گیاهی در ایران خواهد شد. ما می‌خواهیم این کار را شروع کنیم؛ یعنی گیاهان دارویی کاشته و فراوری شود و به ‌صورت قرص و شربت در ‌اختیار مردم قرار گیرد، و اگر خدا توفیق دهد، إن‌شاءالله روزی داروهای گیاهی را صادر کنیم.

گزارش مختصری از مراسم تکریم


در راستای تجلیل و تکریم از مفاخر استان اردبیل و الگوسازی از این افراد برای جامعۀ بومی، مراسم تجلیل از مقام علمی مهندس یعقوب پریوند، بنیان‌گذار و اولین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل برگزار شد. این مراسم با حضور رؤسای ادوار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، بنیان ‌گذاران و مؤسسان این دانشگاه، فرماندار، رئیس بنیاد نخبگان استان، مسئولین دستگاه‌های اجرایی، اعضای هیئت علمی و دانشجویان در محل سالن دانشکده علوم‌ پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل برگزار شد و در آن با اهدای لوح و هدایایی از زحمات مهندس یعقوب پریوند تجلیل بعمل آمد.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل در این آیین گفت: دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل مدیون خدمات گسترده مهندس پریوند از مفاخر فرهنگی استان است که امروز شاهد بزرگداشت و تجلیل از خدمات او هستیم. اسحاق رسولی اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل مصمم است از مفاخر فرهنگی و دانشگاهی که خدمات ارزنده ای داشته بعنوان چهره فرهنگی و علمی تجلیل کند تا نسل حاضر با این شخصیت ها آشنایی بیشتری داشته باشند. وی ادامه داد: رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی در سه محور مساله گری، نوآوری و تعالی معنویت با هدف تکریم و توسعه سرمایه های اجتماعی، نوآوری و فناوری و ارزش گذاری به سرمایه های علمی و معنوی خلاصه شده است پ

دکتر خیراله مهرانی از رؤسای سابق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل نیز اظهار کرد: تلاشگری و اخلاق ‏مداری از ویژگی های بارز مهندس یعقوب پریوند بود. وی افزود: پریوند همیشه از اساتید بنام کشوری استفاده می کرد که همه آنها بخاطر حسن خلق و اخلاق نیکوی پریوند از تهران و تبریز و مسافت ‏های دور در این دانشگاه حضور پیدا می‏ کردند.

فرماندار اردبیل نیز به تلاش‏های پریوند در زمان تصدی گری فرمانداری اردبیل و دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: توفیق و موفقیت تصادفی نیست و یک شبه بوجود نمی‏ آید. جواد زنجانی تلاش، ادب و پشتکار را از خصوصیات پریوند برشمرد و تصریح کرد: اقدامات و اثرات فعالیت وی بخاطر چنین ویژگی هایی همیشه ماندگار خواهد بود و برکات زیادی برای استان خواهد داشت.

رئیس صدا و سیمای مرکز اردبیل هم فرهنگ قدرشناسی و شکرگذاری را کار ارزشمندی توصیف کرد و از بانیان این مراسم تشکر کرد. وی همچنین 3 مسئولیت اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و تفریحات را از وظایف رسانه ‏ها برشمرد و گفت: پریوند زمانی که مسئولیت صدا و سیمای اردبیل را بر عهده داشت به خوبی آن دوران را نیز مدیریت نموده است.

حجت الاسلام سیف اله مدبر نیز به ویژگی های یعقوب پریوند اشاره کرد و اظهار کرد: بعضی از انسان ها را خداوند خلق می کند که با همت والا و ایثارگرانه خود به آیه‏ الهی تبدیل می‏ شوند. وی به مسئولان اشاره کرد و گفت: اگر می خواهید شما هم ماندگار شوید باید خودبینی را کنار گذاشته، آرزوهای طولانی ‏مدت و طمع کاری را از خود دور کرده و چشم پاک داشته باشید.

یعقوب پریوند مؤسس و اولین رئیس واحد اردبیل به زمان تأسیس دانشگاه آزاد واحد اردبیل اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد در بدو تأسیس از صفر شروع کرده و به این مرحله رسیده است. وی به مدیران جوان توصیه کرد: از کمبودها نهراسید و با توکل به خدا به خلق فرصت‏ ها بپردازید. پریوند ادامه داد: در آن زمان ما کار در دانشگاه را عبادت میدانستیم و کار خالصانه و صادقانه همراه با ایثارگری رمز موفقیت ما در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل بود.

تصاویر


لینک های مربوطه


برای مشاهده پوستر مراسم تکریم اینجا کلیک بفرمایید.

برای مشاهده مستند فیلم تجلیل از مهندس یعقوب پروند اینجا کلیک بفرمایید.

 

 

 

  • 1402/12/09 - 08:57
  • - تعداد بازدید: 253
  • - تعداد بازدیدکننده: 251
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس بنیاد نخبگان استان اردبیل:

ارائه برنامه‌های کارآمد و عملیاتی از راهکارهای افزایش حضور آگاهانه مردم در انتخابات است

رئیس بنیاد نخبگان استان اردبیل در گفتگو با خبرگزاری ایسنا گفت: افزایش اعتماد مردم به حاکمیت، ایجاد فضای رقابتی و ارائه برنامه‌های کارآمد و عملیاتی توسط نامزدها از راهکارهای افزایش حضور آگاهانه مردم در انتخابات پیش‌رو است.

دکتر مهدی داوری در گفت‌وگو با ایسنا به مناسبت «انتخابات» و در خصوص انتخاب هوشمندانه و نحوه گزینش نامزدهای اصلح گفت: نامزد اصلح علاوه بر شرایط پیش‌بینی شده در قانون اساسی، باید تخصص و تجربه لازم در زمینه‌هایی که برای نمایندگی مجلس لازم است را داشته باشد. همچنین روحیه خدمتگزاری به مردم، صداقت، امانت‌داری، فساد ستیزی و داشتن برنامه و ایده از ویژگی‌های ضروری دیگری است که یک کاندیدای مجلس باید دارا باشد.

وی حضور حداکثری مردم در انتخابات را نشانه مسوولیت‌پذیری آنان در قبال سرنوشت خود و نیز اعتماد به نظام و دقت لازم آن‌ها در نا امیدکردن و عقب نشینی دشمن در طراحی توطئه‌های امنیتی، اقتصادی و سیاسی علیه کشور و افزایش اقتدار ملی دانست و افزایش اعتماد مردم به حاکمیت، ایجاد فضای رقابتی و ارائه برنامه‌های کارآمد و عملیاتی توسط نامزدها را از راهکارهای افزایش حضور آگاهانه مردم در انتخابات پیش‌رو عنوان کرد.

رئیس بنیاد نخبگان استان اردبیل با اشاره به جلب نظر نخبگان و اقشار مختلف جامعه برای انتخابات گفت: نخبگان به‌عنوان یکی از گروه‌های مرجع، نقش کلیدی در تحقق مشارکت حداکثری دارند و با بسترسازی مناسب نظام برای اثربخشی نخبگان در تصمیم‌سازی‌ها و برنامه‌ریزی‌های کشور، ایفای نقش آن‌ها در آگاهی‌بخشی به مردم در مقاطع مختلف مثل حضور آگاهانه در انتخابات پررنگ‌‎‌تر می‌شود. نخبگان به‌عنوان پیشران توسعه و حرکت به سمت قله‌های پیشرفت، رسالت‌ مهم امیدآفرینی در راستای مشارکت حداکثری و نیز ارائه الگو برای انتخاب اصلح را دارند.

داوری با اشاره به عمده چالش‌های استان و  پیش‌روی نمایندگان استان در دوره دوازدهم مجلس اظهار کرد: از رسالت‏های مهم نمایندگان برای چالش‌های عمده استان می‌توان به برنامه‎ریزی برای کاهش نرخ بیکاری با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در زمینه‌های کشاورزی، گردشگری و صنایع تبدیلی و توسعه صادرات به کشورهای همسایه، تلاش برای نوسازی و تقویت زیرساخت‌های استان مانند جاده‌ها و شبکه‌های آب و فاضلاب، برنامه‌ریزی برای مدیریت بهینه منابع آب و مقابله با خشکسالی و کمک به کاهش آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد که نمایندگان استان اردبیل در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با همدلی و انسجام و با همکاری دستگاه‌های ذیربط باید عالمانه و صادقانه برای آن تلاش کنند.

انتظار از نمایندگان آتی؛ ورود علمی و تخصصی به وظایف قانونگذاری، نظارتی و پاسخگویی شفاف

وی در پاسخ به این سوال که انتظارات و مطالبات خود (هم به عنوان رئیس بنیاد و هم یک شهروند) از نمایندگان آتی مجلس چیست؟ بیان کرد: یکی از انتظارات جامعه نخبگانی از نمایندگان آتی مجلس شورای اسلامی، ورود علمی و تخصصی به وظایف قانونگذاری و نظارتی و پاسخگویی شفاف و عدم دخالت در امور غیرمرتبط با وظایف آن‌ها مثل انتصابات به منظور مراقبت و عدم خدشه‏ دار نمودن اعتماد مردم است.

داوری ادامه داد: انتظار دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، برنامه‌ریزی‌های دقیق و علمی برای اشتغال پایدار و دانش‌بنیان، کاهش مشکلات اقتصادی، آمایش آموزش عالی، تقویت مناسبات و ارتباطات بین‌المللی، بهره‌برداری بهینه و پایدار از منابع خدادادی و مقابله با تهدیدات خشکسالی، برنامه‏ های موثر برای جوانی جمعیت، افزایش بهره‌وری در دستگاه‌های اجرایی، استفاده مناسب از ظرفیت نخبگان در تصمیم‌سازی‌ها و حل مشکلات مناطق در قالب هیأت‌های اندیشه‌ورز نخبگانی و به‌ طور کلی استفاده از ظرفیت خدمتگزاری به مردم در این دوره برای افزایش اعتماد عمومی و توسعه کشور در راستای ایجاد تمدن اسلامی ایرانی و عمل به منویات ناخدای کشتی این انقلاب است.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 170163
کلمات کلیدی
مدیر اردبیل
خبرنگار

مدیر اردبیل