بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

ناخدا هوشنگ صمدی

تاریخ تولد : سال 1324

محل تولد : اردبیل

زندگینامه


هوشنگ صمدی کلخورانی زاده ۶ بهمن ۱۳۱۸ در کلخوران اردبیل مشهور به ناخدا صمدی ناخدا یکم تکاور نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که در طول جنگ ایران و عراق فرماندهی تیپ یکم تفنگداران دریایی ایران را برعهده داشت. صمدی فعالیت خود را از سال ۱۳۳۷ در نیروی زمینی ارتش آغاز کرد. در سال ۱۳۵۴ به نیروی دریایی ارتش منتقل شد و همزمان با آغاز جنگ ایران و عراق بعنوان یکی از فرماندهان ارشد گردان تکاوران دریایی بوشهر محسوب می‌شد. او در آغاز جنگ در حالی که بازنشستگی وی ابلاغ شده بود به ارتش بازگشته و در عملیات‌های نبرد خرمشهر، حصر آبادان و آزادسازی خرمشهر به همراه دیگر تکاوران ارتش، نقش کلیدی ایفا کرد و تیپ تکاوران تحت امر او بمدت ۳۴ روز در مقابل ارتش عراق از خرمشهر دفاع نمود و در این مدت ۸ بار مجروح شد. وی در چندین نبرد دیگر همچون عملیات مروارید و عملیات ثامن‌الائمه نیز حضور فعال داشت. صمدی از جانبازان جنگ ایران و عراق محسوب می‌شود. به دلیل رشادت ها و دلاوری های این جانباز سرافرازو فرمانده دلاور در اسفندماه ۱۳۹۵ از سردیس ناخدا هوشنگ صمدی و کتاب خاطرات وی با نام «شهری که خرم ماند» در خرمشهر و با حضور حبیب‌الله سیاری فرمانده وقت نیروی دریایی ارتش، رونمایی شد.

گزارش مختصری از مراسم تکریم


نهال انقلاب اسلامی طی چهل سال عمر پر برکت خود با خون جوانان رشید و مؤمنی بارور شده است که در جای جای این کشور برای استقلال و یکپارچگی آن جان خود را فدای آن نمودند. هشت سال دفاع مقدس با تمام خسارات و صدماتی که به این مرزو بوم وارد نمود، یکی از دوران طلایی در طول تاریخ برای نمایش شجاعت، شهامت، ایثار و مقاومت جوانان و مردم این مملکت بود که بی شک در حافظه تاریخ حک شده و به یادگار می ماند. مقاومت 34 روزه خرمشهر شروع هشت سال دفاع جانانه در مقابل استکبار جهانی غرب و شرق با مقاومت دلیرانه نیروهای ارتش، سپاه و نیروهای بومی منطقه آغاز شد تا نشان دهد که خاک ایران برای جوانان این وطن ناموس آنان است. در این میان دلاورمردان کلاه سبز تکاوران دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به فرماندهی فرمانده غیور و غیرتمند خود از دیار اردبیل نشان دادند که دفاع از ایران زمین زبان، قوم و نژاد نمی شناسد.

ناخدا یکم هوشنگ صمدی کلخوران با شروع حمله رژیم بعث عراق به ایران با حکم " دفاع از خرمشهر" با گردان تکاوری خود به این خطه از میهن اسلامی شتافت و به همراه تکاوران خود همراه با شهید محمد جهان آرا و یارانشان مشت محکمی بر دهان استکبار جهانی کوبید و لشکرهای تا دندان مسلح عراق را به سخره گرفت.

به پاس رشادت ها و پایمردی های این تکاوران مراسم بزرگداشتی در اردبیل از ناخدا یکم هوشنگ صمدی کلخوران با حضور سران لشکری و کشوری و مسئولین استان، هم رزمان ناخدا، استعدادهای برتر و مخترعان و صاحبان شرکت های دانش بنیان و مردم غیور اردبیل برگزار گردید.

امیرسرتیپ محمدرضا فولادی رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در این آئین از ناخدا یکم تکاور«هوشنگ صمدی کلخورانی» فرمانده کلاه سبزها در مقاومت خرمشهر به عنوان سنبل ایستادگی و مقاومت یاد کرده و از وی به عنوان اسطوره و سرمشقی برای نسل آینده نام برد. امیرسرتیپ محمدرضا فولادی با بیان اینکه خرمشهر نماد وحدت ملی، مقاومت و پیروزی است، یادآور شد: باید در تمامی شرایط قدردان تلاش و مجاهدت ایثارگرایانه چنین دلاورمردانی باشیم که از جان خود برای امنیت و استقلال کشور مایه گذاشتند. وی افزود: روحیه قدردانی از مجاهدت ایثارگران بایستی به نسل کنونی انقلاب اسلامی نیز انتقال داده شود تا با فرهنگ‌سازی مناسب از هویت و تاریخ کشورمان صیانت نماییم .امیر فولادی با بیان اینکه در شرایط کنونی ایستادگی و مقاومت در مقابل توطئه‌های پایان ناپذیر دشمنان باید حفظ و تقویت شود، افزود: با دریافت پیام ایثار و مقاومت شهدا و رزمندگان هشت سال جنگ تحمیلی سرافرازی و حفظ آرمان‌های اصیل و والای انقلاب مانند گذشته امکان‌پذیر خواهد شد تا دشمنان مانند همیشه در دستیابی به اهداف شوم خود ناکام باقی بمانند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اردبیل در این مراسم، اظهار کرد: مجاهدت ایثارگرانی که برای حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشورمان در تلاش بودند امنیت و آرامش مثال زدنی موجود در کشور را رقم زده و ملت قدرشناس ایران اسلامی در تمامی شرایط قدردان چنین مجاهدت‌هایی هستند. آقای ندایی، تاریخ و فرهنگ را مؤلفه‌ای دانست که در تمامی کشورها توجه ویژه‌ای به آن شده و باید از تمام ظرفیت‌های خود برای رشد و اعتلای این مقوله بهره برد. وی با بیان اینکه تاریخ ایران اسلامی دارای فرهنگ باشکوه و هویت خاصی است، افزود: امروزه نقش اسناد و میراث‌های برجای مانده تاریخی برای جوامع بشری بسیار حائز اهمیت و قابل تکیه بوده و افرادی که برای احیای هویت و فرهنگ تلاش می‌کنند شایسته بهترین تقدیرها هستند. معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اردبیل با اشاره به ‌این که در توسعه اقتصادی، توسعه پایدار نیز مد نظر است، بیان کرد: در معرفی نخبگان و مفاخر بالاخص مجاهدان هشت سال دفاع مقدس برای نسل‌های آینده نیاز به توجه ویژه به برگزاری مراسم تجلیل و تکریم از قهرمانان ملی هستیم. ندایی به تأثیرگذاری قهرمانان اردبیلی نیروی ارتش در پیروزی حق بر علیه باطل در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: برای صیانت از هویت و فرهنگ غنی شهر به جمع‌آوری اسناد موجود و تلاش برای مستند‌سازی و معرفی دلاوران قهرمان هشت سال جنگ تحمیلی نیازمند هستیم.

در این مراسم دکتر ابراهیم پور رئیس پارک علم و فناوری اردبیل، عزت و آرامش کنونی کشور را مرهون ایثار شهدا و رزمندگان دفاع مقدس برشمرد. در ادامه این مراسم ناخدا صمدی پس از تشویق های بی امان میهمانان به ایراد سخنرانی و بیان خاطراتی از دلاورمردی ها و ایثارگری های یاران تکاور خود از جمله امیر دریادار حبیب‌الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش، جانباز سرافراز و تکاور کلاه سبز غلامحسین قالندی و شهید محمد جهان آرا پرداختند.

در پایان این مراسم از رشادت ها و دلاوری های ناخدا هوشنگ صمدی کلخوران و یاران ایشان قدردانی به عمل آمد.

 

 

تصاویر


 

 

 

  • 1401/07/27 - 09:11
  • - تعداد بازدید: 2281
  • - تعداد بازدیدکننده: 2278
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
دوازدهمین همایش بنیاد ملی نخبگان/

رئیس جمهوری: بنیاد ملی نخبگان حمایت‌های دولت از نخبگان را به شکل عملی پیگیری کند

رئیس جمهوری تأکید کرد: بنیاد ملی نخبگان وظیفه دارد حمایت‌های دولت از نخبگان را به شکل عملی پیگیری کند و ملجأ و پناهی برای نخبگان در جهت برطرف‌سازی خواسته‌ها و نیازهای آنها باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان،  آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی صبح امروز سه‌شنبه در دوازدهمین همایش بنیاد ملی نخبگان که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با بیان اینکه امروز اراده جدی دولت حمایت و توجه به نخبگان است، افزود: ظرفیت نخبگان کشور قطعاً زمینه بسیار مناسبی برای تحقق ایده دولت مردمی در ایجاد تحول در زمینه‌های علمی و عملکردی خواهد بود.

رئیس جمهوری در ادامه با اشاره به فلسفه تشکیل بنیاد نخبگان، تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان که با ایده و نظر حکمت‌آمیز رهبری معظم انقلاب به منظور شناسایی و حمایت از نخبگان کشور تشکیل شد، در سال‌های فعالیت خود اقدامات مفید و موثری هم داشته است، اما آنچه انجام گرفته همچنان با نقطه مطلوب فاصله دارد و باید با توجه و استفاده از تجربیات گذشته گام‌هایی نو در جهت شناسایی و حمایت از نخبگان برداشت.

دکتر رئیسی در ادامه برخورداری از استعداد برتر، روحیه کار و تلاش مضاعف و تلاش برای رفع نیازهای کشور را از شاخصه‌های نخبگی برشمرد و اظهار داشت: اولین شکر این نعمت برای صاحب آن یعنی نخبگان، آن است که این نعمت را متعلق به خدا بداند و در مسیر رضایت او مورد استفاده قرار دهد، از خود برتر بینی که از آفات نخبگی است، پرهیز کند و تمام استعداد، خلاقیت و ابتکار خود را در جهت گره‌گشایی از نیازهای مردم و کشور بکار گیرد.

رئیس جمهوری به کارگیری نخبگی در مسیر رفع نیازهای مردم و کشور را بسیار ارزشمند دانست و بر اهمیت نقش والدین، معلمان و اساتید در مسیر رشد و پیشرفت نخبگان تأکید کرد.

آیت‌الله رئیسی در ادامه سخنانش با بیان اینکه میان «دانشگاه پیشرو و دانشگاه پیرو» تفاوت زیادی وجود دارد، گفت: دانشگاه پیشرو تلاش دارد نماد نوآوری و خلاقیت باشد، خود را در کنار نظام مسایل کشور تعریف کند و با بهره‌گیری از مجرب‌ترین اساتید و بهترین دانشجویان و دانش‌پژوهان مسائل را بشناسد و در جهت حل آنها پیشقراول باشد. اما دانشگاه پیرو بدون توجه به توانمندی‌های داخلی و نیروهای مبتکر، نوآور و خلاق کشور به دنبال آن است تا ببیند دیگران چه می‌خواهند و چه می‌کنند!

رئیس جمهوری با بیان اینکه ما نسبت به استفاده از علم و دانش و تجربه کشورهای دیگر هیچ محدودیتی نداریم، تصریح کرد: البته قطعاً با نسخه‌های ارائه شده از سوی دیگران با احتیاط برخورد می‌کنیم. کارشناسان، دانشمندان و پژوهشگران نسخه‌های ارائه شده از سوی دیگران را به دقت بررسی می‌کنند که آیا متناسب با زیست‌بوم و مسایل کشور در حوزه‌های مختلف هست یا نه؟

دکتر رئیسی همچنین در تشریح تفاوت «نخبه وابسته با نخبه مستقل»، تصریح کرد: نخبه مستقل می‌خواهد آزادانه بیندیشد، خلاقیت داشته باشد، نیاز مردمش را بشناسد و تمام دانش و استعداد خود را در جهت رفع آنها بکار گیرد و خود را وابسته به قدرت و پول دیگران نکند.

رئیس جمهوری با بیان اینکه در گذشته شاهد غارت و دست‌اندازی دشمنان به ثروت و منابع کشور و سرزمین‌مان بودیم، اما امروز با حربه برنامه‌ریزی برای جذب نخبگان و استعدادهای کشورمان مواجهیم، اظهار داشت: دشمن در این جنگ شناختی که علیه ما به راه انداخته به دنبال غارت قشر پیشرو و نخبه کشور است و از این جهت ما مسئولین وظیفه داریم ضمن حفظ جایگاه و کرامت نخبگان، زمینه را برای فعالیت و تداوم پیشرفت این قشر ارزشمند در کشور فراهم کنیم.

آیت‌الله رئیسی حمایت مالی، حقوقی و همچنین تسهیل‌گری در صدور مجوزها بویژه برای شرکت‌های دانش‌بنیان را از جمله حمایت‌های لازم دولت از نخبگان برشمرد و افزود: امروز حضور نخبگان در جای جای کشور جلوه دارد و قطعاً فراهم کردن زمینه برای نقش‌آفرینی بیشتر آنان گره‌گشای بسیاری از مشکلات کشور در مسایل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خواهد بود.

رئیس جمهوری همچنین تأکید کرد: بنیاد ملی نخبگان وظیفه دارد حمایت‌های دولت از نخبگان را به شکل عملی پیگیری کند و ملجأ و پناهی برای نخبگان در جهت برطرف‌سازی خواسته‌ها و نیازهای آنها باشد.

دکتر رئیسی بسیاری از مشکلاتی را که برای بشریت در حال اتفاق افتادن است، ناشی از به خدمت گرفتن علم و دانش نخبگان از سوی قدرت‌های استکباری دنیا دانست و تصریح کرد: اگر هر یک از نخبگان ما به کشور دیگری مهاجرت کرد، ولو با شرایط و امکانات خوب مشغول بکار شد، اما باید از خود بپرسد که محصول فعالیت و علم و دانش او به دست چه کسی خواهد افتاد و در چه مسیری مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

رئیس جمهوری شهید چمران و شهید سلیمانی را مصداق و نمونه عینی، نخبه واقعی برای کشور دانست و گفت: شهید حاج قاسم سلیمانی نخبه‌ای بود که توانایی و توانمندی خود را در خدمت تأمین امنیت کشور بکار گرفت و امروز نام او به عنوان قهرمان مبارزه با تروریسم در دنیا می‌درخشد.

آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود توجه به نخبگان را در راستای عدالت آموزشی، پرورشی و تربیتی دانست و اظهار داشت: در حوزه حکمرانی و مدیریتی نیز بکارگیری نخبگان بسیار اثربخش بوده است.

رئیس جمهوری هدایت نخبگان به تحصیل در رشته‌های مورد نیاز کشور را مورد تأکید قرار داد و گفت: امروز جمهوری اسلامی در حوزه گردشگری سلامت در منطقه و جهان سرآمد است و این امر حاصل توجه به نیاز کشور در هدایت نخبگان بوده است که باید استمرار یابد.

دکتر رئیسی در ادامه با اشاره به اهمیت نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه تولید کشور، تجاری‌سازی و بازاریابی برای محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان را از جمله وظایف دولت در زمینه حمایت از این شرکت‌ها عنوان و تأکید کرد: بار دیگر اعلام می‌کنم هیچ سازمان و نهادی حق ندارد، مشابه محصول باکیفیت و استانداردی را که در داخل کشور تولید می‌شود، از خارج وارد کند. این کار تخلف سازمانی محسوب می‌شود و ظلم و جفا به تولیدکنندگان کشور است.

رئیس جمهوری همچنین با اشاره به اقدامات دولت در زمینه توسعه حمل و نقل ریلی کشور با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، گفت: در این زمینه فعال‌سازی مسیرهای ریلی شمال و جنوب در راستای توسعه همکاری ترانزیتی با کشورهای همسایه آغاز شده و به دستاوردهای بسیار خوبی هم رسیده‌ایم و با وجود عقب‌ماندگی‌ها از گذشته در این زمینه، این مسیر ادامه خواهد یافت.

ما را در شبکه‌های اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,یادداشت
  • کد خبر : 161626
کلمات کلیدی
مدیر اردبیل
خبرنگار

مدیر اردبیل

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید